27 - 04 - 2017
تغییر فرآیند صادرات سنگ خام
گروه صنعت- عدم ایفای نقش حمایتی دولت از فعالان عرصه تولید، تاثیر مافیای صنعت سنگ بر ماهیت کاری این صنعت، نقش تحریمها در کاهش صادرات سنگ تولیدی به خارج از کشور، تاثیر مستقیم فعالیت دلالان بر میزان سود عایدی کارخانهداران، عدم همکاری بانکها با تولیدکنندگان و وجود نرخهای بالای سود بانکی نمونههایی از مشکلاتی است که از سوی فعالان صنعت سنگ بروجرد به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائه شد.
به تازگی محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در رأس هیاتی بلندپایه از وزارتخانه گرفته تا استانداری لرستان برای بازدیدی چندساعته به شهرستان بروجرد سفر کرد تا در ابتدای راه برای بازدید از طرح توسعه شرکت زاگرس پوش روانه شهرک صنعتی شود. سپس وزیر صنعت در بازدیدی چندساعته از واحدهای صنعتی بروجرد پای گلایههای فعالان حوزه تولید و صنعت سنگ استان لرستان نشست و به برخی از انتقادات و مشکلات آنان پاسخ داد.
اعطای تسهیلات ارزی از محل صندوق توسعه ملی
نعمتزاده در واکنش به گلایههایی همچون رواج دلالیگری در بازار خرید سنگ، تسهیلات با سود بالا، تعطیلی ۱۱۰ سنگبری بروجرد درنتیجه رکود مسکن، بیاعتباری صنعت سنگ کشور و ناتوانی مدیران این صنعت در پرداخت معوقات بانکی، قول داد مشکلات اعطای تسهیلات بانکی در جلسه هفته آینده تهران را پیگیری کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به لزوم صدور مجوز برخی طرحها در صندوق توسعه ملی عنوان کرد: هفته آینده در تهران بهاتفاق بانکها و صندوق توسعه ملی جلسهای به این منظور و در جهت نوسازی و بهسازی صنایع برگزار میشود.
وی با اشاره به جلسه با تعدادی از نمایندگان سنگبریهای استان بیان کرد: در زمینه کارخانجات سنگبری و نساجی هدف ما نوسازی و توسعه این صنایع است که در راستای توسعه کار و صادرات و ایجاد پایانه صادراتی تبادلنظر شد و بهزودی در این مورد تصمیمگیری خواهد شد.
نعمتزاده قول داد مشکلات اعطای تسهیلات بانکی در جلسه هفته آینده تهران را پیگیری کند و تصریح کرد: برخی پروژهها همچون فولاد ازنا بهرغم دریافت تسهیلات سالها در دولت گذشته متوقف بود و تلاشهای بسیاری برای احیای این واحدها در سطح استان و تهران انجام شد و به این منظور ترخیص اجناس باقیمانده فولاد ازنا در گمرک تصویب شد.
وزیر صنعت همچنین تذکر داد عملکرد بانکها را بهپای دولت نگذارید چراکه در دولت مصوب شده بانکها حق ندارند سود بالای ۱۰ درصد دریافت کنند.
محمدرضا نعمتزاده در ادامه اظهار داشت: آنچه در این بازدیدها ارزیابی شد، همه فعالیتها رو به بهبود است و در ارتباط با طرح رونق تولید در سال گذشته شرایط خوبی در استان وجود داشت.
وی افزود: تقریبا تمام بانکهای دولتی و نیمهدولتی همکاری خوبی در این زمینه داشتند و بهرغم اینکه بانکهای خصوصی در این استان و دیگر استانها عملکرد ضعیفی داشتهاند امیدواریم در سال جاری آنها نیز فعالیت بیشتری داشته باشند.
صدور سنگ خام به صلاح مملکت نیست
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اینکه صدور مواد و سنگ خام به صلاح مملکت نیست، گفت: رونق بازار داخلی و صادرات کم شده است، در حالی که این به نفع کشور نیست و باید جلوی این موضوع گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ تا ۹۰ میلیون مترمکعب برش سنگ در کشور داریم، اظهار داشت: صادرات در این حوزه روبه افزایش است اما متاسفانه در حال حاضر سنگ کشور به صورت سنتی و خام از کشور صادر میشود. وی با بیان اینکه پروژههای کوچک مقیاسی در این حوزه سرمایهگذاری و اجرایی شده است، تصریح کرد: دلیل اینکه سنگ کشور به صورت خام صادر می شود این است که در بازارهای داخلی و خارجی طی یک تا دو سال اخیر رکود در ساختوساز داشتیم و رشد منفی بوده است.
نعمتزاده با اشاره به اینکه صدور مواد خام و سنگ خام به صلاح مملکت نیست، اظهار داشت: چرا ما باید بازار کالای نهایی خارجیها باشیم.
وی با بیان اینکه رونق بازار داخلی و صادرات کم شده است و در این شرایط نباید خودمان آتشبیار معرکه باشیم و سنگ خام کشور را به خارجیها بدهیم، تصریح کرد: اگر یک دلار سنگ کار نشده صادر کنیم، باید یک دلار هم سنگ کار شده صادر کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه مهمترین اولویت ما در وزارتخانه تغییر فرآیند صادرات سنگ خام است، افزود: در مورد پایین آمدن نرخ ارز نیز بهتر است این موضوع را در جلسه مطرح نکنید چون نه در حوصله من و نه در توان دولت است.
نعمتزاده با اشاره به اینکه ماهم دلمان میخواهد نرخ ارز پایین بیاید ولی نمیشود، گفت: این موضوع راه خودش را دارد و باید با بانکها در این زمینه صحبت کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه مهمترین برنامه ما ایجاد امنیت سرمایهگذاری در کشور است، افزود: در این زمینه یک کارگروه در دولت راهاندازی کردهایم و از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستهایم موانع موجود در این زمینه را شناسایی کند و اینکه چه مورادی به امنیت سرمایهگذاری لطمه میزند.
تعطیلی کارخانجات خودروسازی از دولت قبل شروع شد
وی همچنین با اشاره به انعکاس برخی مطالب در خصوص تعطیلی کارخانههای خودروسازی کشور در برخی رسانهها گفت: تعطیلی این کارخانهها از هشت سال پیش بوده و همه اینها ناشی از اعمال تحریمها بوده است، حتی توقف فولاد ازنا نیز به همین دلیل بوده و خوشبختانه با رفع تحریم این کارخانهها مجددا راهاندازی میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تعطیلی خودروسازی زاگرس بروجرد نیز خاطرنشان کرد: این شرکت با همکار مالزیایی خود اختلافاتی دارند که درصدد رفع این اختلافات و ادامه همکاریها هستیم. همچنین همزمان این شرکت با شرکتهای دیگر اروپایی و چینی در حال مذاکره است و امید است بتوانیم هرچه زودتر صنعت خودروسازی را نهتنها به حالت قبلی بلکه با رونق بیشتر برگردانیم.
وی با ابراز امیدواری از توسعه و رونق اقتصادی در سطح ملی اظهار داشت: زاگرسپوش بروجرد اکنون فعالیت خوبی دارد که برای طرح توسعه آن پیگیریهای لازم بهمنظور اعطای تسهیلات ارزی از محل صندوق توسعه ملی انجام میشود.
نعمتزاده همچنین قول مساعد داد برای نصب و تجهیز ماشینآلات خطوط تولید نساجی بروجرد با صندوق توسعه ارزی پیگیریهای لازم را انجام دهد.
بانکها به تعهدات قانونی خود عمل نمیکنند
در ادامه نشست مشترک وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان تولید و اشتغال، استاندار لرستان گفت: با وجود انجام اقدامات مناسب در سالهای گذشته اما همچنان واحدهای بزرگ تولیدی لرستان با مشکلاتی دست و پنجه نرم کرده و باید توجه ویژهای به حل و فصل موانع پیشروی آنها شود.
هوشنگ بازوند با بیان اینکه بروجرد بخش قابل توجهی از صنایع لرستان را در خود جای داده است، به مشکلات پیش روی تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی بروجرد اشاره و عنوان کرد: اگر چه تلاشهای زیادی در راستای حل چالشهای پیش روی صنعت لرستان برداشته شده است اما هنوز هم مشکلات فراوانی وجود دارد. از سویی هماکنون حدود هزار تن از تجهیزات و کالاهای کارخانه فولاد ازنا در گمرک مانده و نیازمند ترخیص هستند.
بازوند تاکید کرد: از سویی کارخانجات بایر افلاک، زاگرسپوش بروجرد و لاستیک خرمآباد نیازمند توجه مسوولان هستند، همچنین کارخانجات کاشی بروجرد شامل کاشی جم و سامان کاشی با مشکلات عدیدهای روبهرواند.
وی با انتقاد از نرخ سود تسهیلات دریافتی از سوی بانکها افزود: بانکها در حساب و کتابهای خود طوری برنامهریزی میکنند که نرخ سود ۱۸ درصد تسهیلات پرداختی آنها در نهایت به بیست و چند درصد افزایش مییابد.
استاندار لرستان تصریح کرد: ارائه تسهیلات بانکی با نرخ سود بالا و غیرمنطقی نهتنها به رشد و رونق تولید و صنعت کمک نمیکند بلکه شرایط کار را برای فعالان عرصه تولید و صنعت دشوار میکند.
بازوند همچنین خواستار برگزاری جلسهای مشترک بین وزارت صنعت، معدن و تجارت با بانک صنعت و معدن و صندوق توسعه ملی شد و گفت: باید الزاماتی تعیین شود که ثمره و نتیجه آنها منجر به تسریع در روند فعالیت کاری سرمایهگذاران حوزه تولید و صنعت گردد.
اشتغال ۱۶۰ هزار نفر در صنعت سنگ
رییس انجمن سنگ ایران نیز با بیان اینکه ارزش افزوده سنگ فرآوری شده شش برابر سنگ خام است، اظهار کرد: در صنعت سنگ ۱۶۰ هزار نفر مشغول هستند و ۶۰۰۰ واحد سنگ داریم که ۳۰ هزار نفر تعدیل شدهاند.
غیاثوند با بیان اینکه نباید سنگ تولیدی را به صورت خام دودستی تقدیم کرد، افزود: این صنعت را باید به سوی سنگ فرآوری شده سوق دهیم.
غیاثوند اضافه کرد: حدود ۹۰۰۰ نفر در لرستان در این صنعت فعالیت داشتهاند که حال بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر از آنها تعدیل شدهاند.
وی گفت: همچنین بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد سنگ تولیدی ما تبدیل به ضایعات میشوند که خواهشمندیم برای آن راهکاری اندیشیده شود.
رییس انجمن سنگ ایران تصریح کرد: باید مشکل فروش را نیز حل کنیم و پایانه فروش خرمآباد و چالانچولان تعیین تکلیف شوند.
وی ایجاد پایانههای صادراتی سنگ را از راهکارهای توسعه این بخش عنوان کرد و گفت: برای راهاندازی آن باید دولت کمکهای بلاعوض به واحدهای کمک کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد