4 - 01 - 2024
تغییر مسیر فولاد در ۲۰۲۴
فلزات آنلاین- دلار روز گذشته با نرخ ۵۰ هزار و ۵۵۰ تومان در بازار معامله شد که نسبت به روز گذشته افزایش اندکی را نشان میدهد. این نوسان اندک تاثیری بر بازار مقاطع فولادی داخلی نداشت و با همان نرخهای قبلی به کار خود ادامه داد.
ایران مدتی است به دنبال احیای بازارهای از دست رفته خود است و تا الان توانسته بخشی از آن را احیا کند. از سوی دیگر ائتلاف روسیه و چین به دلیل تغییر سیاست چشمبادامیها مسیر دیگری را پیش گرفته که این موضوع میتواند اثر مستقیمی بر بازار فولاد جهانی داشته باشد. چین از ابتدای سال ۲۰۲۴ سهمیهبندی وارداتی روی زغالسنگ را بازگردانده است؛ اقدامی که ممکن است تهدیدی برای صادرکنندگان روسی باشد. این سیاست به منظور حفاظت از شرکتهای معدنی چین وضع شده است. دو کشور استرالیا و اندونزی با چین دارای پیمان اقتصادی هستند، بنابراین در اولویت واردات قرار دارند. به نظر میرسد سال جدید میلادی برای فولادیها تا الان مطلوب بوده است. سنگآهن از ۱۴۳ دلار عبور کرد و این اولین تغییر در ۲۰۲۴ است.
در بازار جهانی شمش دریای سیاه بدون تغییر به کار خود ادامه داد و ۵۰۰ دلار در هر تن قیمت خورد. شمش داخلی چین، اما روند صعودی را طی کرد و میلگرد صادراتی ترکیه که مدتی است با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند دیروز با اندکی کاهش با نرخ ۵۹۹ دلار معامله شد. ورق گرم و سرد CIS هم که کاهش نرخ را تجربه کرده بودند در مسیر افزایش قرار گرفتند و با نرخهای ۵۸۵ و ۷۱۵ دلار در هر تن معامله شدند. به نظر میرسد فولاد جهانی در مسیر جدیدی قرار گرفته که این موضوع به سیاستگذاری دولتها در این حوزه مربوط میشود. صادرات فولاد چین در ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۲۳ به ۴/۸۳ میلیون تن رسید که افزایش شدید ۴۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشت. صادرات در سال ۲۰۲۳ عمدتا به دلیل قیمت پایین محصولات فولادی چین در مقایسه با سایر کشورهای صادرکننده، به لطف کنترل دولت بر صنعت فولاد و تعرفهها، به بالاترین حد خود در ۷ سال گذشته رسید. تقاضای داخلی هم در چین با وجود عملکرد قوی زیرساختها و بخشهای تولیدی پایین بود که تولیدکنندگان را مجبور به جستوجو برای فرصتهای صادراتی بیشتر کرد. علاوه بر این، ارزش پول چین در سال ۲۰۲۳ حدود ۸ درصد کاهش یافت و صادرات را سودآور کرد، در حالی که تورم بالا و قیمت انرژی در سطح جهانی واردات چین را برای بسیاری از کشورها جذاب کرد. در این بین صادرات فولاد چین به جنوب شرق آسیا ۳۵ درصد افزایش یافت و صادرات چین به منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ۷۰ درصد بهبود یافت. قابل ذکر است تولید ثابت فولاد در چین در بحبوحه تقاضای داخلی ضعیف نشاندهنده احتمال باقی ماندن صادرات در سطوح بالا در سه ماهه نخست سال نو میلادی است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد