3 - 12 - 2022
تغییر نظام از ریاستی به پارلمانی بعید است
رهبر معظم انقلاب در سفر سال گذشته خود به کرمانشاه سخنانی را درباره امکان تغییر نظام سیاسی کشور مطرح کردند. ایشان فرمودند که در شرایط فعلی نظام سیاسی کشور، ریاستی است و رییسجمهور با انتخاب مستقیم مردم برگزیده میشود که شیوه خوب و موثری است اما اگر روزی در آینده احتمالا دور احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسوولان قوه مجریه بهتر است، هیچ اشکالی در تغییر سازوکار فعلی وجود ندارد.
پس از این سخنان رهبری موجی از تحلیلها و اظهارنظرها در فضای سیاسی و رسانهای داخل و خارج کشور در گرفت و واکنشهای متفاوتی را در پی داشت. برخی رسانههای خارج از کشور این سخنان را به منزله پایان جمهوریت نظام قلمداد کردند، برخی از سیاسیون داخلی هم به تشریح نظام پارلمانی پرداختند و برخی دیگر از چهرههای سیاسی معتدلتر نظیر آیتالله هاشمیرفسنجانی این سخنان رهبری را حکایت از ظرفیتهای نظام دانستند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، محمدرضا باهنر نیز روز گذشته در نشست خبری خود درباره تبدیل نظام ریاستی به پارلمانی در انتخابات ریاستجمهوری آینده گفت: تغییر در روند اداره کشور با توجه به قانون اساسی برای انتخابات ریاستجمهوری آینده بعید به نظر میرسد.
وی در این رابطه اذعان داشت که تورم سنگینی که در حال حاضر در جامعه حکمفرماست و طبقات ضعیف و متوسط را آزار میدهد از مهمترین موضوعاتی است که در مجلس نهم باید در دستور کار نمایندگان قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال تولید ملی نام گرفته است، انتظار میرود فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در کشور ترویج پیدا کرده و دولت و مجلس در راستای اشتغال و حمایت از تولیدات داخلی گامهای مثمرثمری بردارند.
نایبرییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر نمایندگان مجلس به همراه دولت بر اجرای برنامه پنجم توسعه متمرکز شوند به طور حتم کشور در مسیر توسعه و پیشرفت گام اساسی بر میدارد.
مجلس باید در انتخابات آینده
نقش داشته باشد
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به اینکه دو انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر در سال آینده برگزار میشود، اذعان داشت: مجلس باید در انتخابات آینده نقش داشته و حضور پررنگی در عرصه سیاسی کشور به جا بگذارد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه مدعی برای انتخابات ریاستجمهوری زیاد است بنابراین ترجیح میدهم کاندیدای ریاستجمهوری نشوم.
وی تصریح کرد: در مورد انتخابات ریاستجمهوری توصیهمان این است که مردم با چهرههای انبوه و متنوع مواجه نشوند و حداکثر پنج نفر کاندیدا شوند.
باهنر همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا گروههای سیاسی از چهره باارزش نظام، یعنی آقای حداد برای رسیدن به اهداف سیاسی خود استفاده کردند، گفت: کار سیاسی حزبی بازی نیست و اگر بگوییم شخصیتهای بنام وارد حزب نشوند، این ممکن است به من و امثال من بربخورد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در مورد فراکسیون اصولگرایان که مورد سوال یکی دیگر از خبرنگاران بود، گفت: اکثریت مجلس نهم اصولگرا هستند اما در میان آنها گرایشها و مواضع متنوعی وجود دارد که ممکن است اختلاف سلیقه موضعی داشته باشند اما در مورد سیاستهای کلان مانند سیاست خارجی و حمایت از رهبری موضع یکسان و واحد اتخاذ میکنند.
وی افزود: بنابراین لزومی ندارد که همه در یک فراکسیون باشند، میتواند دو سه فراکسیون در مجلس تشکیل شود و در مواقع حساس و سیاستهای کلان جلسات مشترکی داشته باشند و در مورد سیاستهای مشترک تصمیمگیری کنند.
در ادامه باهنر در مورد دادگاه اختلاس بیمه و اتهاماتی که رحیمی معاون اول رییسجمهور به وی زده است، گفت: من در اینجا از رسانهها گله مندم چرا که نام بردن از اشخاص دیگر توسط متهمان طبیعی است چراکه آنان میخواهند دایره متهمان را گسترش دهند.
وی افزود: اما از رسانهها تعجب میکنم که چرا اسامی را در رسانهها منتشر میکنند که این کار غیراخلاقی و درستی نیست.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده فساد گفت: قوه قضاییه هم در پرونده اختلاس بانکی و هم در پرونده بیمه تاکنون خوب عمل کرده و بنده به عنوان یک فرد و شهروند اعلام میکنم از فعالیت و تلاش قوه قضاییه به صورت تمام قد دفاع میکنیم.
قوه قضاییه نباید هیچ خط قرمزی را قائل شود
باهنر افزود: اما قوه قضاییه نیز در رسیدگی به متهمان نباید هیچ خط قرمزی را برای خودش قائل شود.
وی با بیان اینکه نام بردن اسم افراد دیگر در دادگاهها برای انحراف در کار قوه قضاییه است، گفت: این اقدامات در رسیدگی دستگاه قضا به پروندهها مشکل ایجاد میکند و ما نیز از دامن زدن به این انحرافات پرهیز میکنیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر اتهام زنندگان دلیل، مدرک و مستندات قابل قبولی داشته باشند قوه قضاییه خود موضوع را پیگیری میکند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد قانون نظارت بر نمایندگان در مجلس گفت: قانونی که تصویب شد دوران طولانی و سختی را گذراند چرا که نمایندگان هم باید از ناهنجاریها مصون میماندند و هم باید اختیارهای لازم را برای انجام وظایفشان داشته باشند. وی افزود: قانونی که ابتدا در مجلس تصویب شد آنقدر سختگیریها در آن اعمال شده بود که شورای نگهبان با آن قانون مخالفت کرد و گفت این قانون موجب سلب اختیار نماینده میشود.
باهنر با بیان اینکه به زودی هیات نظارت بر نمایندگان تشکیل میشود، گفت: پس از شکلگیری این هیات به صورت جدی به وظایف خودش عمل خواهد کرد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد اعتبارنامههای تایید نشده نمایندگان نیز گفت: اینکه تاکنون اعتبارنامه برخی از نمایندگان تصویب نشده امر غیرمعقولی نیست.وی افزود: مجلس در راستای تصویب اعتبارنامههای نمایندگان مستنداتی را از شورای نگهبان استعلام میکند از این رو هیچگونه اعتبارنامهای به شورای نگهبان مجددا ارسال نمیشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد