10 - 06 - 2024
تقاضا در رکود، میلگرد در مسیر صعود
باوجود رکود نسبی بازار و کاهش چشمگیر تقاضا، شاهد افزایش جزئی قیمت روز میلگرد در برخی مبادی فروش بودیم.
بازار آهن در پنجشنبه هفته گذشته شاهد روندی آرام با تقاضای ضعیف بود در حالی که برخی از بنگاههای تهران قیمت تیرآهن اصفهان امروز را ثابت نگه داشتند، برخی دیگر برای سایزهای سنگین ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان کاهش قیمت اعمال کردند.
بازار قوطی و پروفیل نیز کم و بیش ثابت بود به طوری که قوطی و پروفیل دومیلیمتری با قیمتی بین ۳۹۵۰۰ تا ۴۰۵۰۰ تومان معامله میشد.
در بازار میلگرد، شاهد ثبات قیمت یا افزایش جزئی بودیم. برخی از مبادی همچنان قیمتها را ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو افزایش میدادند. باوجود اینکه قیمت روز میلگرد در یک تا دو هفته گذشته به کف ۲۴۵۰۰ تومان به اضافه مالیات بر ارزشافزوده رسیده بود اما از اواسط هفته اول خرداد روند صعودی به خود گرفت و این روند در هفته گذشته نیز ادامه داشت به عنوان مثال، قیمت میلگردهای برند و پرمصرف مانند خراسان و آذربایجان از ۲۵هزار تومان در اوایل خرداد به ۲۶هزار تومان در حال حاضر رسیده که نشاندهنده رشدی هزار تومانی به ازای هر کیلو است.
همانطور که در گزارشهای پیشین نیز بیان شد از علل افزایش قیمت روز آهنآلات میتوان به افزایش ۳۰درصدی نرخ کرایه حمل اشاره کرد. این افزایش هزینه حملونقل به طور طبیعی قیمت تمام شده محصولات را افزایش میدهد و میتواند عاملی برای افزایش قیمت آهن باشد.
عواملی مانند محدودیتهای برقی یا تصمیمات صنفی به کاهش تولید در برخی از شرکتها منجر شده است که این امر میتواند به کمبود عرضه و در نتیجه افزایش قیمت آهن در بازار منجر شود.
نگرانیهایی در مورد افزایش قیمت دلار به دلیل قطعنامه شورای حکام وجود داشت. با این حال به نظر میرسد که بازارساز تا حدودی این موضوع را کنترل کرده و نرخ ارز در بازار آزاد طی روزهای اخیر تغییرات چندانی نداشته و در کانال ۵۹ هزار تومانی تثبیت شده است.
با توجه به افزایش تقاضای فصلی در تیرماه، احتمال افزایش قیمت آهن در هفتههای آینده دور از انتظار نیست. نوسانات نرخ ارز و قیمت مواد اولیه نیز میتواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد؛ البته تقاضای ضعیف و پیشرو بودن انتخابات ریاستجمهوری نیز مولفههایی است که ممکن است شدت التهابات افزایشی را کم کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد