30 - 04 - 2017
تقویم تاریخ
مرگ «آلفرد هیچکاک» کارگردان مشهور قرن بیستم (۱۹۸۰م)
آلفرد هیچکاک کارگردان معروف سینما ۱۳ آگوست ۱۸۹۹م در خانوادهای یهودی در شهر لندن به دنیا آمد. او تحصیلاتش را در یک مدرسه مذهبی گذراند و سپس در رشته مکانیک و برق به ادامه تحصیل پرداخت. در این هنگام بر اثر علاقه فراوانی که به کارگردانی و تهیه فیلمهای جنایی داشت، دوره کلاس کارگردانی را پشت سر نهاد و چند فیلم در انگلستان ساخت. پس از چندی شهرت هیچکاک در انگلستان به حدی رسید که کمپانیهای بزرگ از او خواستند تا برایشان فیلم بسازد. او در سال ۱۹۳۹ به آمریکا رفت و به ساخت فیلم مشغول شد. هیچکاک طی اقامت ۴۰ ساله در آمریکا، فیلمهایی ساخت که شهرت جهانی یافتند و او را به عنوان کارگردانی موفق، معرفی کردند. هیچکاک را به عنوان بزرگترین متخصص فن سینما در قرن اخیر قبول دارند و حتی مخالفانش، این عنوان را با ریاضت به او تفویض میکنند. خاصیت ذاتی سینمای او آن است که بیننده را مجذوب میکند. فیلمهای هیچکاک به ندرت غیرمنطقی است. در حقیقت کاری که او انجام میدهد آن است که ماجراهای داستانش را براساس یک تصادف و تقارن بارز و استثنایی بنا میکند که این تصادف، وضعیت اساسی و عمده داستان او را تشکیل میدهد. هیچکاک یگانه فیلمسازی است که میتواند افکار یک یا چند شخصیت اثرش را بدون توسل به گفتوگو، به تصویر برگرداند و به تماشاگر نشان بدهد. از اینرو میتوان او را یک فیلمساز واقعگرا دانست. هیچکاک کارگردانی است که آثارش به خاطر روشنی و سادگی، در سراسر جهان، بیش از کارهای هر فیلمساز دیگری، در دسترس درک و بهره تماشاگر قرار دارد. او در عین حال، کارگردانی است که در ساختن فیلم از لحاظ ظریفترین و نهفتهترین روابط بین افراد، نظیر ندارد. این کارگردان معروف فیلمهای جنایی و دلهرهآور، در آمریکا توانست محبوبیت زایدالوصفی به دست آورد و فیلمهای برجستهای همچون رِبهکا، سوءظن، طناب، طلسم شده، زندگی دوزخی و بیگانهای در ترن را بسازد. آلفرد هیچکاک سرانجام ۲۹ آوریل ۱۹۸۰م در ۸۱ سالگی درگذشت.
شکست آلمان نازی از متفقین در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم (۱۹۴۵م)
نیمه دوم جنگ جهانی دوم توأم با شکست و عقبنشینی برای ارتش آلمان بود. در سال ۱۹۴۴م قسمت اعظم منطقه بالکان از وجود آلمانها پاک و سپس لهستان و اتریش نیز از اشغال نازیها خارج شد. آلمانها از طرف غرب نیز مجبور به عقبنشینی از فرانسه، بلژیک و هلند شدند تا اینکه در جریان حمله متفقین در فوریه ۱۹۴۵م، خطوط دفاعی آلمان شکافته شد. در ماه مارس همان سال متفقین از رود راین گذشته و در بیست و چهارم آوریل نیز روسها از شرق وارد برلین پایتخت آلمان شدند. همچنین در پی پیروزی متفقین در ایتالیا، حدود یک میلیون سرباز آلمانی مستقر در این کشور، خود را تسلیم متفقین کردند. این شکست بزرگ در حالی که برلین زیر آتش نیروهای شوروی قرار داشت، هیتلر را از پیروزی در جنگ، کاملا ناامید و در نهایت، آلمان نازی را به پذیرش شکست مجبور کرد.
روز شوراها و آغاز به کار شوراهای اسلامی شهر و روستا (۱۳۷۸ ش)
یکی از پایههای اصلی تحقق انقلاب اسلامی، حضور و مشارکت گسترده مردم بوده و بدون داشتن این پشتوانه عظیم، مسلما پیروزی محقق نمیشد. در همین راستا نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ ش، امامخمینی(ره)، طی فرمانی به شورای انقلاب، توصیه کردند که آییننامه تدوین شوراها را تنظیم کند تا اصل حضور و مشارکت مردم تامین شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد