11 - 04 - 2017
تلاش شبکه بانکی برای بهبود تولید و اشتغال
رییس کل بانک مرکزی ضمن اعلام این خبر که نظام نوین نظارت بانک مرکزی آماده بهرهبرداری است، گفت: با توجه به تاکید رهبری، شبکه بانکی امسال بیش از پیش بر بهبود روند اشتغال و افزایش تولید تمرکز و مطابق سالهای گذشته برای بهبود شاخصهای اقتصادی و تولید تلاش میکند.
به گزارش «جهان صنعت»، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولیالهت سیف در دیدار نوروزی مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانکها و موسسات اعتباری با اشاره به نامگذاری سالجاری از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید- اشتغال» ابراز امیدواری کرد در سالجاری با همکاری و مشارکت شبکه بانکی بتوانیم اهداف مدنظر نظام را عملیاتی کنیم و با تلاش هرچه بیشتر در راستای ارائه خدمت به مردم شریف ایران اسلامی گام برداریم.
سیف، عملکرد نظام بانکی را در اعطای تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط، مثبت عنوان کرد و گفت: در ابتدای سال گذشته تصمیم بر آن شد که با هدف رونق اقتصادی، تسهیلاتی به بنگاههای کوچک و متوسط اعطا شود و در این زمینه، نظام بانکی تمام تلاش خود را برای تحقق این امر به کار گرفت. در همین راستا کارگروههای استانی تسهیل و رفع موانع تولید تشکیل و سفرهای استانی انجام شد که در پایان سال بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به حدود ۲۴ هزار بنگاه کوچک و متوسط اعطا شد. با این حال نظام بانکی باید رویکرد حمایتی خود را نسبت به بنگاههای کوچک و متوسط حفظ کند و در عین حال باید در فعالیتهای روزمره خود به دنبال خلق ارزش باشد.
رییس کل بانک مرکزی درخصوص برخی سوءبرداشتها در مورد میزان تسهیلات اعطایی توسط شبکه بانکی به بخش تولید در سال گذشته عنوان کرد: برخی به اشتباه، مبلغ ۱۶ هزار میلیارد تومان اعطا شده به واحدهای کوچک و متوسط را به عنوان تنها تسهیلات اختصاص یافته توسط شبکه بانکی به بخش تولید مطرح میکنند این در حالی است که علاوه بر این مبلغ، شبکه بانکی طی ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۵ بیش از ۴۷۷ هزار میلیارد تومان به بخشهای اقتصادی تسهیلات پرداخت کرده که از این میان حدود ۶۴ درصد آن به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص پیدا کرده است.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به برخی کاستیها و مشکلات پیش روی نظام بانکی اظهار کرد: نظام بانکی با مشکلاتی روبهرو است که در صورتهای مالی این بنگاهها نیز مشهود است. در این میان یکی از مهمترین اصلاحاتی که باید مدنظر نظام بانکی قرار گیرد، اصلاح عدم تعادلها در «درآمد ـ هزینه» و «دارایی ـ بدهی» است. تحقق این دو نیازمند انضباط و انسجام لازم و نیز
برنامه ریزی مناسب است.
سیف با بیان اینکه نظام نوین نظارت آماده بهرهبرداری است، تصریح کرد: باتوجه به برنامه ریزیهای انجام شده، هماکنون امکان جدیدی برای نظارت اثربخش و کمهزینه فراهم شده است که البته باید بخش عمده این امر با همکاری بانکها عملیاتی شود. در مدل نوین نظارتی، بانکها به بانکهای کمریسک و پرریسک تقسیم بندی میشوند و بر این اساس نظارت و کنترل مورد نیاز بر آنها اعمال میشود.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به انتساب اظهار نظری از سوی وی درباره رابطه بین پرداخت نرخ سود بالا و ورشکستگی بانک گفت: جای تعجب است که بخش کوچکی از متن مصاحبه تبیینی و تحلیلی با یک نشریه در زمان قبل، بدون حفظ امانت و دقت لازم و با حذف قیود، به خبری تبدیل میشود که میتواند در فضای جامعه التهاب ایجاد کند. سیف توضیح داد: در آن گفت وگوی پایان سال بیان شد که «ممکن است» یکی از دلایل پرداخت نرخ سود بالا توسط بانکها، زمان خریدن برای جلوگیری از ورشکستگی باشد. طبیعتا دلایل و عوامل دیگری نیز در این مسیر، وجود دارد. حال بخش خبر تلویزیون به عنوان نتیجه قطعی اعلام کرده است که هر کس سود بالا پرداخت میکند، در حال ورشکستگی است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد