8 - 12 - 2022
تلاش ژاپن و چین برای کمک به بحران اروپا
هر روز بر وخامت بحران اروپا افزوده میشود. صندوق بینالمللی پول و اتحادیه اروپا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از سرایت آن به دیگر کشورها به کار گرفتهاند. چین به عنوان اقتصادی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان از آمریکا پیشی گرفته و تا چند سال آینده به اقتصاد اول جهان تبدیل خواهد شد قصد دارد با همکاری ژاپن حمایت صندوق بینالمللی پول را گسترش دهد.
جون آزومی، وزیر دارایی ژاپن روز گذشته پس از دیدار با شیه شورن، وزیر دارایی چین اعلام کرد که در آستانه نشست وزرای دارایی G20 مذاکراتی را در خصوص همکاری با صندوق بینالمللی پول برای کمک به بحران بدهی ناحیه یورو با چین خواهند داشت. صندوق بینالمللی پول ماه گذشته ظرفیت کمک به ناحیه یورو را افزایش داد و از آن زمان تاکنون این دو کشور هنوز در مورد افزایش مشارکت خود در صندوق بینالمللی پول تصمیمی اتخاذ نکردهاند. ماه گذشته بود که آزومی اعلام کرد در صورت نیاز و درخواست صندوق بینالمللی پول به همراه کشورهای چین و آمریکا آماده افزایش ظرفیت وامدهی به این صندوق هستند.
وی تصریح کرد: در آستانه نشست G20 در واشنگتن که طی روزهای نوزدهم و بیستم آوریل برگزار میشود، مذاکراتی را در این خصوص خواهیم داشت. اتحادیه اروپا انتظار دارد سران دارایی G20 در مورد اختصاص پول بیشتر به صندوق بینالمللی پول به توافق برسند این در حالی است که اروپا ماه گذشته ظرفیت صندوق کمکی خود را از ۵۰۰ به ۷۰۰ میلیارد یورو افزایش داد.
صندوق بینالمللی پول و اتحادیه اروپا ماه گذشته در حالی دومین بسته کمکی خود به یونان را به تصویب رساندند که به عقیده برخی کارشناسان ،کشوری که اتحادیه اروپا را به ورطه آزمون و امتحان میکشاند، نه یونان که اسپانیاست. بلومبرگ در گزارش تحلیلی خود مینویسد: آزمون اصلی که در مورد بهبود اقتصاد متوجه ناحیه یورو است، هرگز مربوط به یونان نبوده است، این در حالی است که صندوق بینالمللی پول بیشترین حجم کمکها را به یونان اختصاص داده و حال به دلیل کمبود بودجه برای کمک به دیگر کشورها نیازمند منابع بیشتری برای نجات اقتصاد جهان از فشاری است که سیستم مالی اروپا، قیمت بالای نفت و نرخ بالای بیکاری بر آن تحمیل میکند. ماه ژانویه بود که صندوق بینالمللی پول اعلام کرد نیازمند افزایش ۶۰۰ میلیارد دلاری ظرفیت وامدهی خود است در همین راستا بود که ژاپن و چین تمایل خود را برای ارایه کمک بیشتر در صورت اجرای اقدامات بیشتر از سوی اروپا ابراز داشتند اما آمریکا اعلام کرد هیچگونه پیشنهاد مالی جدیدی به این صندوق ارایه نخواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه ژاپن طی سال مالی جاری رشد واقعی دو درصدی را تجربه خواهد کرد، ابراز امیدواری کرد که ژاپن و چین طی سالجاری میلادی پیشتاز اقتصاد جهان باشند. این در حالی است که انتظار میرود حمایت احتمالی G20 از اقتصاد جهان مشابه تصمیم این گروه در آوریل سال ۲۰۰۹ مبنی بر سه برابر کردن منابع مالی صندوق به منظور جلوگیری از ورود اقتصاد جهان به رکود باشد. در آن زمان آمریکا و ژاپن هر کدام مشارکت مالی ۱۰۰ میلیارد دلاری داشتند و اتحادیه اروپا ۱۷۸ میلیارد دلار و چین ۵۰ میلیارد دلار به این صندوق اختصاص دادند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد