12 - 01 - 2018
تلگرام در انتظار رفع فیلتر
گروه فناوری- در حالی ابوالفضل حسنبیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از قول مساعد مسوولان مربوطه برای رفع فیلتر تلگرام در روز پنجشنبه در جلسه این کمیسیون خبر میدهد که در این خصوص دو نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این ادعای حسنبیگی را تکذیب کردند. چندی پیش نیز خبری در خصوص دستور مستقیم رییسجمهور برای رفع فیلتر تلگرام در رسانههای مختلف، بازتاب فراوانی داشت و گفته میشود این مساله در جلسه شورای عالی فضای مجازی مطرح شده بود. این در حالی است که دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دادستانی کل کشور با اعلام اینکه رییسجمهور و وزرا نمیتوانند از اجرای دستور مقام قضایی در فیلتر سایتها جلوگیری کنند، از احتمال تعقیب کیفری برای مسوولانی خبر داد که خواهان رفع فیلترینگ هستند!عبدالصمد خرمآبادی همچنین اعلام کرد: از سوی دادستانی کل کشور به مسوولان وزارت ارتباطات اخطار داده شده که رفع فیلتر اینستاگرام برخلاف موازین قانونی و قضایی انجام شده و مسوولان امر باید پاسخگو باشند.
فیلترینگ شبکههای اجتماعی در حالی اجرا شده است که پیامرسانهای بومی که مشابه آنها هستند، توانایی رقابت و ظرفیت جای دادن حجم بالای کاربران تلگرام و اینستاگرام را در خود ندارند. این در حالی است که بسیاری از مشاغل اینترنتی در این دو پیامرسان جهانی شکل گرفتهاند که با ایجاد اشتغال چند هزار نفری، کمک به اشتغال و نیز اقتصاد کشور کرده است.بر این اساس ناصرعلی سعادت، رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با بیان اینکه به هیچ عنوان طرفدار محصولات خارجی نیستیم اما مسدودسازی یکباره شبکههای اجتماعی خسارتهای مستقیم و غیرمستقیمی را متوجه اقتصاد کشور کرده است، خواستار رفع فیلتر این شبکهها شد.
اخطار دادستانی به وزارت ارتباطات
به گفته دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دادستانی کل کشور شبکه اجتماعی اینستاگرام در ظاهر امر یک شبکه اطلاعرسانی است اما در واقع یک شبکه جاسوسی غیرقابل کنترل است که میلیونها محتوای مجرمانه علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و محتوای غیراخلاقی و علیه مقدسات اسلامی را منتشر میکند.
اطلاعات میلیونها شهروند ایرانی در سرورهای اینستاگرام در آمریکا ذخیره، نگهداری و تحلیل شده و مورد سوءاستفاده سرویسهای جاسوسی قرار میگیرد.فرمان هدایت و مدیریت اینستاگرام در دست سرویسهای جاسوسی شیطان بزرگ است به همین جهت اینستاگرام هیچگونه همکاری در ارتباط با جلوگیری از ارتکاب جرم و شناسایی مجرمان با جمهوری اسلامی ایران ندارند.
هزاران پرونده کلاهبرداری، جعل عنوان، نقض حریم خصوصی و… در ارتباط با شکایات مردم از کاربران صفحات اینستاگرام در دستگاه قضایی تشکیل شده، اما به لحاظ اینکه سرورهای این شبکه در خارج از کشور است و هیچگونه همکاری با مراجع قانونی ایران ندارند این پروندهها بدون نتیجه باقی مانده و مردم به حق و حقوق خود نرسیدهاند.
به گزارش فارس، تنها در بخشی از اینستاگرام که مورد بازدید کاربران ایرانی قرار گرفته بیش از ۲۵۰ میلیون محتوای خلاف عفت و اخلاق عمومی توسط روباتهای هوشمند وزارت ارتباطات و حدود ۵۰۰ هزار محتوای ضد امنیتی و علیه مقدسات و سایر محتواهای مجرمانه توسط گروههای رصد مردمی و نهادهای امنیتی انتظامی و قضایی شناسایی شده است.بر همین اساس دستور مسدودسازی محتوای مجرمانه اینستاگرام از مدتها قبل از اغتشاشات و فتنه اخیر توسط مراجع مختلف قضایی صادر و در اجرای دستور دادستان کل کشور به وزارت ارتباطات ابلاغ شده، ولی این دستور بنا به دلایلی که وزارت ارتباطات باید پاسخگوی آن باشد قبل از فتنه ۹۶ اجرا نشد.اخیرا به خاطر نقش آشکار اینستاگرام در ایجاد آشوبها و اغتشاشات و عملیات تروریستی درشهرهای مختلف کشور، دستور فیلتر آن از ناحیه شورای امنیت کشور صادر و اجرا شد.اما متاسفانه وزارت ارتباطات بدون توجه به مسایل امنیتی و حجم عظیم محتوای مجرمانه موجود در اینستاگرام و دستورات قضایی صادره این پایگاه اینترنتی را رفع فیلتر کرده است.بر این اساس از سوی دادستانی کل کشور به مسوولان وزارت ارتباطات اخطار داده شده که رفع فیلتر اینستاگرام برخلاف موازین قانونی و قضایی انجام شده و مسوولان امر باید پاسخگو باشند. شبکههای اجتماعی بومی مشابه اینستاگرام، نظیر سلام، ویسگون و لنزور، در زمان فیلتر اینستاگرام مورد توجه کاربران ایرانی قرار گرفته و خودی نشان داده بودند، اما رفع فیلتر اینستاگرام امیدشان را ناامید کرد.حمایت بیقید و شرط دولت از فعالیت بیضابطه پیامرسانهای خارجی و اختصاص بخش عمدهای از پهنای باند کشور به آنها علت اصلی تضعیف شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای بومی است.
این در حالی است که به گفته کارشناسان، پیامرسانهای بومی زیرساختهای لازم را برای هجوم میلیونی کاربران اینستاگرام و تلگرام به آنها ندارند و براساس گزارشات، با مهاجرت تعداد کمی از کاربران به این پیامرسانها که اکثرا گروههای خانوادگی و دوستانه بودند، این پیامرسانها را با مشکلات متعددی مواجه کرد و نارضایتی کاربران را به دنبال داشت.
آیا تلگرام امروز رفع فیلتر میشود
ابوالفضل حسنبیگی، درباره طرح موضوع رفع فیلتر تلگرام در این جلسه اظهار کرد: خارجیها از طریق تلگرام به تهییج افکار عمومی و بیان دروغ نسبت به وضعیت تهران و سایر شهرها میپرداختند. مثلا میگفتند فلان مسجد و فلان منطقه آتش زده شده در حالیکه چنین چیزی صحت نداشت. هدف آنها دادن روحیه به سربازانشان در ایران بود. آنها آمار کشتهها را بالغ بر سه هزار نفر اعلام میکردند که چنین چیزی صحت ندارد و ۱۳ نفر کشته شدهاند.به گزارش ایسنا، حسن بیگی ادامه داد: با توجه به چنین وضعیتی به وزارت ارتباطات ماموریت راهاندازی تلگرام و استقرار سرورهای داخلی داده شد تا مردم بتوانند از اینترنت با سرعت بالاتر و مطمئن و سرورهای داخلی استفاده کنند و دیگر کسی به منافع امنیت و وحدت ملی خدشه وارد نکند.
وی افزود: قرار شد مسوولان تلگرام نیز قول دهند از تلگرام استفاده امنیتی و تروریستی صورت نگیرد به همین دلیل مسوولان در این جلسه به ما گفتند تا پنجشنبه احتمالا تلگرام رفع فیلتر خواهد شد.
در این خصوص دو نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این ادعای حسنبیگی را تکذیب کردند.
به گزارش ایلنا، محمدابراهیم رضایی، دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز گفت: در جلسه کمیسیون امنیت ملی چنین چیزی را نشنیدم. شاید این خبر را به صورت خصوصی به آقای حسن بیگی گفتهاند.مصطفی کواکبیان، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی نیز در خصوص ادعای حسنبیگی گفت: تا زمانی که در جلسه کمیسیون بودم کسی چنین قولی نداد. البته در روزهای گذشته قرار بود تلگرام تعیین تکلیف شود اما کسی چنین قولی به کمیسیون امنیت ملی نداد و من چنین چیزی نشنیدم. تا وقتی که در جلسه بودم چنین بحثی مطرح نشد.همچنین یکی از مسوولان وزارت ارتباطات از صحت ادعای رفع فیلتر تلگرام در روز پنجشنبه اظهار بیاطلاعی کرد.
خسارت فیلترینگ شبکههای اجتماعی به اقتصاد کشور
ناصرعلی سعادت، رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور بهمنظور جلوگیری از افزایش خسارت اقتصادی صاحبان کسبوکارهایی که بر بستر شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند، خواستار رفع فیلتر این شبکهها شد.
به گزارش ایلنا، ناصرعلی سعادت، با اعلام این مطلب، گفت: در سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به عنوان مجموعهای متشکل از صاحبان کسبوکار در کشور استقبال میکنیم مردم از پیامرسان داخلی استفاده کنند و به هیچ عنوان طرفدار محصولات خارجی نیستیم با این وجود مسدودسازی یکباره شبکههای اجتماعی خسارتهای مستقیم و غیرمستقیمی را متوجه اقتصاد کشور میکند.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با اشاره به اینکه اکنون طبق آمارها نزدیک به ۴۰ میلیون ایرانی کاربر شبکههای اجتماعی هستند، افزود: امروزه تولیدکنندگان بسیاری بر بستر شبکههای اجتماعی با توزیعکنندگان ارتباط دارند و این شبکهها ابزاری برای برقراری ارتباط بین کسبوکارها به شمار میروند و به این ترتیب شبکههای اجتماعی دیگر مانند گذشته تنها کارکرد تفریحی و سرگرمی ندارند و در فرآیندهای اقتصادی تاثیرگذار هستند.
سعادت با اشاره به اینکه امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده است، گفت: اکنون با بسته شدن شبکههای اجتماعی، بستر ارتباطی بخش بزرگی از تولیدکنندگان با عرضهکنندگان از بین رفته و در فرآیند توزیع بسیاری از محصولات و خدمات خلل وارد شده است و صاحبان صدها هزار کسبوکار بیکار شدند که این برخلاف شعار اشتغالزایی است.
سعادت گفت: در ابتدا تصمیم شورای عالی امنیت ملی در خصوص تعطیلی موقت شبکههای اجتماعی برای حفظ امنیت، با وجود خسارتهای اقتصادی که در پی داشت، قابل پذیرش بود. مردم نیز همانگونه که در هنگام وقوع حوادثی مانند زلزله برای کمکرسانی بسیج میشوند، اکنون نیز همراهی کردند؛ با این وجود انتظار میرود بعد از گذشت چند روز و عادیسازی شرایط، محدودیتها برداشته شود.رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با تاکید بر اینکه اگر نسبت به جوانب اقتصادی این مساله سادهانگاری شود جایی برای جبران آن وجود ندارد و بخش خصوصی است که لطمه میخورد، افزود: باید توجه داشت، فعالان اقتصادی بیش از همه نگران امنیت کشور هستند زیرا در سایه ناامنی جذب سرمایه امکانپذیر نخواهد بود. با تداوم و تکرار چنین مواردی خسارتها افزایش مییابد و بخش خصوصی نیز توان جبران آن را نخواهد داشت و دیگر امیدی به اثرگذاری فناوری اطلاعات و ارتباطات بر رشد و توسعه اقتصاد کشور نمیتوان داشت در حالیکه صنعت فاوا قادر است جایگزینی بر درآمدهای نفتی کشور باشد.
سعادت در ادامه با اعلام آمادگی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور برای همکاری با دولت به ارائه راهکارهایی پرداخت و گفت: اکنونکه این شبکههای اجتماعی در کشور متداول شده و مردم به آن وابسته شدهاند نمیتوان به یکباره آنها را تعطیل کرد. تقاضا داریم شبکههای اجتماعی فیلتر شده، بازگشایی شوند و سپس راهکاری برای پیشگیری وقوع موارد مشابه اندیشیده شود. مردم طی سالها یک وسیله ارتباطی رایگان را به دلیل خدمات و سرویسدهی آن انتخاب کردند و اکنون باید با کارشناسی و ارائه خدمات ویژه مانند تبلیغات رایگان در صداوسیما یا ارائه خدمات پرداخت بانکی یا طرحهای حمایتی و تشویقی از راهاندازی شبکههای اجتماعی بومی که توان رقابت با نمونههای خارجی را داشته باشند، حمایت کنیم. سازمان نظام صنفی رایانهای کشور نیز بهعنوان حامی بخش خصوصی و تولیدات داخلی با تمام توان کارشناسی خود آمادگی هرگونه همکاری در این زمینهها را دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد