7 - 12 - 2022
تنظیم بازار با تولید داخلی
محمود حجتی، وزیر کشاورزی در نشست با فعالان بخش خصوصی با اشاره به سیاست وزارتخانه مبنی بر حمایت تولید داخلی از اختصاص ۱۶۰ میلیارد تومان به صنعت چای در بودجه سال آینده خبر داد و گفت: باید واردات محصولات کشاورزی از گندم تا گوشت، مرغ و… به گونهای کنترل شود تا تولیدکنندگان آسیب نبینند چراکه عمده نیاز داخلی کشور از سوی کشاورزان تامین میشود.
محمود حجتی اظهار کرد: برای حمایت از چایکاران و این صنعت اقدامات بسیاری تاکنون انجام شده که میتوان به افزایش چشمگیر بودجه سالانه سازمان چای برای حمایت از این صنعت اشاره کرد.
وی افزود: با پیشنهاد دولت و حمایت نمایندگان مجلس حدود ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال آینده برای تولید، بهبود کیفیت آن، خرید تضمینی برگ سبز چای و اجرای عملیات بهزراعی باغات چای در نظر گرفته شده است که امیدواریم در سالهای آینده کمترین نگرانی در صنعت چای وجود داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: درباره واردات و تعرفه آن سیاست وزارت جهاد کشاورزی و تدبیر دولت به گونهای است که با تدوین سیاستهای تعرفهای واردات به گونهای مدیریت و کنترل شود تا محصولات داخلی و تولیدکنندگان متضرر نشوند.
نیازی به واردات مرغ و تخممرغ نداریم
حجتی با تاکید بر برنامهریزی برای ارتقای کیفیت تولید و بهرهوری در واحد سطح و کاهش هزینههای آن گفت: در رابطه با محصولات پروتئینی از جمله گوشت، مرغ و تخممرغ سازوکارهایی وجود دارد که میزان تولید را مشخص میکند و میتوانیم براین اساس واردات را مدیریت کنیم تا به تولیدکنندگان آسیب وارد نشود چراکه به عنوان مثال در مرغ و تخممرغ وضعیت بسیار خوبی وجود دارد و به هیچوجه نیازی به واردات نیست و میتوانیم با توسعه بازارهای صادراتی به تولیدکنندگان کمک کنیم.
وی تصریح کرد: صادرات مرغ و تخممرغ بسیار پایینتر از پتانسیلها و ظرفیتهای تولید داخلی است اما امیدواریم تا با رقابتپذیرتر شدن قیمت این محصول نسبت به دیگر رقبای بینالمللی که عمدتا ناشی از نرخ تورم و نرخ ارز است بتوانیم حجم صادرات این فرآوردههای پروتئینی را افزایش دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: به عنوان مثال در واردات گوشت که کمتر از پنج درصد برای تکمیل نیاز داخلی به آن نیازمندیم یا دیگر محصولات مانند شکر، روغن، برنج و… باید به گونهای برنامهریزی شود تا به تولیدکنندگان داخلی که تامین کننده عمده نیاز داخلی کشور هستند آسیب وارد نشود.
واردات گندم کافی نیست
حجتی تاکید کرد: با وجود اینکه براساس قانون وزارت تجارت در سالجاری باید ۲/۷ میلیون تن گندم به کشور وارد میکرد اما تاکنون این واردات کافی نبوده و با توجه به اینکه در آستانه پایان سال قرار داریم حجم بسیاری از گندم خریداری شده و در حال ترخیص است.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت و ظرفیت تولید بالای انواع مرکبات در کشور وزارت جهاد کشاورزی هیچ برنامهای برای واردات مرکبات شب عید ندارد چراکه با بررسیهای صورت گرفته در گزارشات رسیده میزان ذخیرهسازی که در گذشته وزارت تجارت انجام داده است برای شب عید کفایت میکند.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: پس از اصلاحیه بودجه در مجلس شورای اسلامی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای حاصل از اجرای طرح هدفمندی یارانهها به تولید که شامل بخشهای صنعت و کشاورزی است اختصاص پیدا کرده که امیدواریم این اعتبار با توجه به اولویتهای موجود به صورت قابل قبولی در اختیار بخش کشاورزی نیز قرار گیرد.
ناظران گندم در مراحل استخدام و مشکل کمبود اعتبار
حجتی گفت: براساس اختیاری که قانونگذار به وزارت جهاد کشاورزی داده استخدام ناظران گندم در دستور کار قرار گرفته و هماکنون مراحل آزمون و گزینش آن در سطح کشور در حال انجام است.
وی افزود: فرآیندی که برای استخدام ناظران گندم وجود دارد نیاز به زمان بیشتری دارد، اجرای این قانون برای سال آینده نیز ادامه خواهد داشت اما یکی از مشکلات در این زمینه تامین اعتبار است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در بسیاری از استانها از طریق خزانه استانی و با همکاری مسوولان آن استانها مراحل و فرآیند استخدام ناظران کشاورزی در حال انجام است که امیدواریم در بقیه استانها نیز این قانون از طریق اعتبارات استانی انجام شود.
وی تصریح کرد: در زمینه تامین نهادهها و واردات آن هیچ محدودیت و انحصاری برای فعالان بخش کشاورزی وجود ندارد و با توجه به اینکه بخش عمدهای از نهادههای وارداتی عمدتا در صنعت طیور مصرف میشود امیدواریم با حضور تشکلها و اتحادیههای تولیدی بتوانیم نسبت به واردات و تامین نهادهها اقدام کنیم و این شرکتهای خصوصی بتوانند جایگزین برخی از شرکتهای دولتی پشتیبان نیز شوند.
تامین پرتقال شب عید بدون افزایش قیمت
همچنین قائممقام، دبیر کل خانه کشاورز نیز در این نشست گفت: براساس برآوردهای کارشناسی صورت گرفته حدود ۸۰۰ تا هزار میلیارد تومان خسارت به دو استان شمالی در پی برف سنگین وارد شده اما با توجه به سالم ماندن بخش اعظم محصول و میوههای انبارشده، مشکلی برای تامین نیاز مردم در شب عید وجود ندارد و قیمتها افزایشی نخواهد داشت.
عنایتالله بیابانی اظهار کرد: خسارت سنگینی به باغها وارد شده که البته با توجه به برداشت بخش اعظم محصول مشکلی برای تامین میوه شب عید نیست چراکه حدود ۵/۴ میلیون تن مرکبات در کشور تولید شده است.
وی افزود: بارش برف سنگین هفتههای اخیر که ارتفاع آن در برخی مناطق به بیش از دو متر رسید تاکنون بیسابقه بود و از آنجا که باغات کشاورزان بیمه نیستند و بیمههای بخش کشاورزی ساختار نامناسبی داشته و کارساز نیست مسوولان باید تمهیدات ویژهای برای جبران خسارت کشاورزان بیندیشند.
رییس اتحادیه مرکبکاران تصریح کرد: گرچه تعداد بسیاری از باغات مرکب استانهای شمالی با آسیبدیدگی مواجه شدهاند اما از آنجا که این محصولات مانند پرتقال در هفت استان کشور تولید میشوند به نظر نمیرسد مشکلی برای کمبود تولید مرکبات و پرتقال در سال آینده داشته باشیم.
بیابانی ادامه داد: برف سنگینی که اخیرا در مناطق شمال کشور بارید ربطی به گرانی میوه ندارد و از آنجا که باغداران متعهدند محصولشان را کیلویی ۱۷۰۰ تومان بفروشند به نظر نمیرسد مشکلی برای افزایش قیمت این محصولشان در شب عید وجود داشته باشد و ذخیرهسازی صورت گرفته میتواند پاسخگوی نیاز کشور تا پایان فروردینماه باشد.
قائم مقام دبیر کل خانه کشاورز گفت: کمک بلاعوض با توجه به محدودیتی که دارد نمیتواند همت چندانی از کشاورزان به شمار رود بنابراین دولت باید به فکر ارایه تسهیلات ویژه و کمبهره برای کشاورزان باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد