17 - 08 - 2017
تهدید یا فرصت برای دموکراسی
گروه فناوری- امروزه استفاده از شیوه رایگیری الکترونیکی در جهان بهطور چشمگیری رو به افزایش است با این حال این روش همانند دیگر ابزار فضای مجازی دارای معایبی است که باید بهطور جد مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا با تمام حواشی خود به پایان رسید اما اخیرا درگیرودار پایانی مبارزات انتخاباتی جنجالهای بسیاری به بار آورده است. ادعای دونالد ترامپ در مورد تقلب در انتخابات یک سوال جدی درباره حقانیت انتخابات آمریکا و اساس مشروعیت دولت ایجاد کرده است.
در حالی که ترامپ نگران نقش غیرشهروندان، مقامات انتخابات و رسانهها در دستکاری نتیجه انتخابات است، رایگیری اینترنتی و احتمال تقلب در آن را که تهدید بزرگتری برای آینده دموکراسی است را فراموش کرده است.
فریب رایگیری اینترنتی
امروزه بسیاری از فعالیتهای روزمره ما تعامل با یک برنامه متصل به اینترنت است که متاسفانه این قضیه رایگیری اینترنتی را هم شامل میشود. اگر ما میتوانیم امور بانکی و درخواست آنلاین برای ویزا را ایمن انجام دهیم چرا رایگیری را نتوانیم؟
رایگیری اینترنتی میتواند باعث صرفهجویی در هزینه و سودآوری برای مقامات دولتی شود زیرا استفاده از آن میتواند تقاضا برای مکانهای رایگیری فیزیکی و رای دادن از طریق پست را کاهش دهد اما بهترین استدلال به نفع رایگیری اینترنتی، افزایش مشارکت رایدهندگان به دلیل راحتی آن است. اگر چه نگرانیهایی وجود دارد که رای دادن فقط برای کسانی که دسترسی به اینترنت دارند راحت است اما این مشکل با افزایش ضریب نفوذ اینترنت در بزرگسالان طی سالهای اخیر رو به کاهش است.
تکنولوژی رایگیری امروز تا حد زیادی یک فرآیند مبتنی بر کاغذ نامتمرکز است. بعد از مشکلات «آویزان کردن چاد» در انتخابات بین بوش و گور در سال ۲۰۰۰، کنگره قانون کمک به رای آمریکا را در سال ۲۰۰۲ تصویب کرد. تقریبا چهار بیلیون دلار فدرال برای کمک به ارتقای دستگاههای رایگیری ایالتها تامین شد. ۵۰ ایالت پول را دریافت کردند که اکثر آنها برای خرید دستگاههای الکترونیکی استفاده شد.
اما در سال ۲۰۰۷ مشکلات دستگاهها از جمله نگرانیهای امنیتی منجر به کاهش استفاده از سیستمهای الکترونیکی شد. در حال حاضر تنها پنج ایالت از صفحه نمایش لمسی بدون کاغذ استفاده میکنند: کارولینای جنوبی، جورجیا، لو ئیزیانا و نیوجرسی و دلاور. بسیاری از ایالتها مثل مریلند، فلوریدا و ویرجینیا استفاده از آنها را در انتخابات ممنوع کردند.
تفاوت رایگیری اینترنتی و الکترونیکی
تفاوت کلیدی بین رایگیری الکترونیکی و اینترنتی از دیدگاه امنیتی، عدم تمرکز و عدم اتصال به اینترنت است. با وجود اینکه دستگاههای رایگیری الکترونیکی را میتوان هک کرد اما در اغلب موارد این کار نیاز به دسترسی فیزیکی به آنها دارد و این در حالیست که همه ۵۰ ایالت آمریکا تا حد زیادی امنیت دستگاهها را تامین کردهاند.
ایالت میشیگان از رایگیری اینترنتی در مقدماتی حزب دموکرات در سال ۲۰۰۹ استفاده کرد و غرب ویرجینیا رایگیری اینترنتی را برای رایدهندگان نظامی در سال ۲۰۰۹ بهکار برد، ایالت یوتا نیز رایگیری اینترنتی را برای مقدماتی ۲۰۱۶ انجام داد.
این در حالی است که پروژه آزمایشی واشنگتن دی سی در سال ۲۰۱۰ برای رایدهندگان در خارج از کشور در عرض ۳۶ ساعت هک شد و هکرهای دانشگاه میشیگان برای دو روز کاری شناسایی نشدند. این تیم آسیبپذیریهای شدیدی را کشف کرد که میتوانست باعث نفوذ و دستکاری رایها و دسترسی به اطلاعات محرمانه برگههای رای شود و مکانسیم تایید رای را تخریب کند.
تهدیدات پشت رایگیری اینترنتی
منطقی است این سوال را بپرسیم که چرا میتوانیم بانکداری آنلاین را ایمن اداره کنیم و رایگیری را نمیتوانیم اما این دو مشابه نیستند! بله هر دو باید کاربر را به رسمیت بشناسند و سابقهای از تراکنش نگه دارند اما مساله اینجاست که سیستم رایگیری باید به صورت بینام صورت پذیرد، نتیجه اینکه در بانکداری الکترونیکی در بعضی مراحل قربانی یک سرقت شناسایی میشود اما این امر در رایگیری الکترونیکی بعید بهنظر میرسد.
جدیترین مطالعهای که در تلاش برای یافتن کاملترین مجموعه الزامات رایگیری اینترنتی انجام شد، «ارزیابی مشخصات و ممکن بودن رایگیری اینترنتی قابل تصدیق« توسط بنیاد رای آمریکاست. طبق تحقیقات این بنیاد بزرگترین خطراتی که سیستم رایگیری اینترنتی را تهدید میکنند شامل بدافزارهای سمت سرویس گیرنده (client-side malware) و حمله منع سرویس توزیع نشده (DDOS) است. به عنوان نمونه میتوان سرشماری دیجیتالی استرالیا را ذکر کرد، این سرشماری در ۹ آگوست ۲۰۱۶ انجام شد اما در همان زمان مورد حمله DDOS قرار گرفت که باعث از سرویس خارج شدن نابهنگام وبسایت سرشماری و ایجاد خلل در آن شد.
اطمینان و تکیه به رایگیری اینترنتی با تکنولوژی امروز منجر به منع آزادی رایدهندگان، دستکاری توسط مهاجمان داخلی و خارجی و در نهایت عدم مشروعیت رای میشود که دولت انتخاب شده را بیثبات خواهد کرد، در نتیجه لازم است قبل از انجام هرگونه رایگیری اینترنتی ابتدا موارد امنیتی مربوط به آن کاملا مورد توجه قرار گیرد تا درصد آسیبپذیری این امکان به حداقل ممکن برسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد