9 - 02 - 2017
تهران ۵ میلیون نفر جمعیت اضافه دارد
وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه امروز جمعیت تهران پنج میلیون بیش از ظرفیت آن است، گفت: عدهای میخواهند چنین مشکلاتی را با ساخت پلهای چند طبقه با هزینههای چند میلیارد دلاری بدون کمترین بهرهوری رفع کنند. عباس آخوندی در دومین همایش حملونقل هوشمند با بیان اینکه رشد شهرنشینی در کشورها بسیار بالاست، گفت: کمتر کشوری است که از جریان دنیای مدرن تحت تاثیر نباشد.
وی ادامه داد: در جریان توسعه زندگی شهری و ورود فناوریهای نوین نکته مهم نگاه ما به بحث قابلیت زندگی و قابلیت حرکت در شهرهاست.
آخوندی با اشاره به انتظارات پس از ورود عصر ماشین گفت: انتظار این بود که زندگی سالمتر و حرکت سریعتر باشد اما واقعیت این است که نمیتوانیم اثبات کنیم قابلیت زندگی در ایران در دوره پسامدرن افزایش یافته است.
وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه مساله جدی در حال حاضر در تمام دنیا موضوع کمبود آب و دسترسی به غذا و خاک سالم است، ادامه داد: متاسفانه این روزها مرتب شاهد فروریزشها و فرونشستها هستیم و اینها همه نشاندهنده این است که قابلیت زندگی در کلانشهرها با مشکلات جدی مواجه است.
آخوندی با تاکید بر اینکه سوال مهم فراروی ما این است که قابلیت زندگی و حرکت در دنیای مدرن تا چه حد ارتقا یافته است، گفت: از ویژگیهای دنیای پسا مدرن این است که امکان حرکت سریعتر کالا و انسان و اندیشهها را در شبکهها فراهم کند اما با وجود تمام این سیستمهای هوشمند امروز با مشکلات جدی در حوزه حرکت مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر میانگین سرعت حرکت در تهران ۲۵ کیلومتر در ساعت است، گفت: سرعت حرکت در زمان پیک به هفت کیلومتر در ساعت در تهران میرسد. مهمترین مشکل ما این است که نگاه پروژهمحور را جایگزین انسانمحور کردهایم و زندگی اجتماعی فدای فناوری شده است. امروز شاهد این هستیم که در تهران در کنار مجموع شبکههای راهی پلهای چند طبقه ساخته میشود، مانند پل صدر که با وجود هزینه چند میلیارد دلاری کسی نمیتواند ثابت کند این پل در بهبود حرکت در کلانشهر تهران تاثیری داشته است.
وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه مهمترین بحث این است که توسعه باید انسانمحور باشد، گفت: اگر تمام این سیستمهای هوشمند نقش و عملکرد شهروندان را نادیده بگیریم تاثیرگذاری فناوری در قابلیت زندگی شهری به شدت قابل تردید است.
آخوندی ادامه داد: عدهای هنوز هم متوجه این نیستند که این افزایش جمعیت به دلیل اشتباهات استراتژیک چند سال گذشته بوده و میخواهند با ساخت پلهای چند طبقه در تهران این مشکل را حل کنند.
وی با اشاره به دو عنصر ظرفیت زیستی و انسانمحور کردن پروژهها گفت: در آخر کار نمیتوان در توسعه شهری از این دو عنصر غافل شد. الگوی سکونت در ایران همواره مطابق با ظرفیتهای زیستی بوده است و جمعیت در شهرها مطابق با ظرفیتهای زیستی سکنی گزیدهاند، این درحالی است که امروز از این دو عنصر غافل ماندهایم و واگذاریهای بیش از ظرفیت زیستی منجر به این شده که اکثر شهرهای کشورمان با مشکل کمبود آب مواجه شدهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد