5 - 07 - 2020
توافق ترکیه و لیبی برای ایجاد مراکز آموزش نظامی
معاون وزیر دفاع دولت وفاق ملی لیبی در دیدار با وزیر دفاع ترکیه درباره افتتاح مراکزی آموزشی برای ایجاد ارتشی حرفهای به توافق رسیدند.
صلاح النمروش و خلوصی آکار توافق کردند مراکزی آموزشی برای ایجاد ارتشی حرفهای و با باور حمایت از کشور و مردم و حفظ پتانسیلهای کشور لیبی افتتاح شوند. النمروش تاکید کرد: حمایت ترکیه از دولت مشروع لیبی در زمینه همکاریهای نظامی و امنیتی در چارچوب یادداشت تفاهم امضا شده میان دو کشور در نوامبر گذشته ادامه مییابند.
معاون وزیر دفاع دولت وفاق ملی لیبی در دیدار با وزیر دفاع ترکیه و یاشار گولر، رییس ستاد کل ارتش لیبی در طرابلس با اشاره به کشف گورهای دستهجمعی در شهر ترهونه، جرائم نیروهای وابسته به خلیفه حفتر را شرح داد.
آکار نیز پس از دیدار با خالد المشری، رییس شورایعالی کشور لیبی و گولر، ضمن اشاره به اینکه ترکیه بر اساس توصیههای رجب طیب اردوغان، رییسجمهور ترکیه در راستای رفع نیازهای مردم لیبی تلاش میکند، تاکید کرد: لیبی متعلق به مردم این کشور است.
وزیر دفاع ترکیه گفت: مذاکرات صادقانه و سازندهای با مسوولان لیبیایی داشتیم، لیبی متعلق به مردم لیبی است و آرزو میکنیم که برادران لیبیایی ما هرچه سریعتر از مشکلاتشان رهایی یابند. المشری در بیانیهای بر ادامه همکاری مشترک دو کشور برای دستیابی به راهحلی قطعی برای بحران لیبی و برقراری آرامش تاکید کرده و از دولت ترکیه بابت حمایت دائمیاش از مشروعیت در لیبی تشکر کرد.
آکار جمعه گذشته وارد طرابلس شد و در مراسم رسمی در فرودگاه بینالمللی معیتیقه از او استقبال شد. او پس از این مراسم به همراه گولر از پایگاه آموزش و همکاری نظامی و امنیتی که بر اساس یادداشت تفاهم دو کشور بنا شده بود، بازدید کرد.
در همین راستا رجب طیب اردوغان تاکید کرد که کشورش با اراده و پافشاری تمام، به همکاری با دولت مشروع لیبی ادامه میدهد. اردوغان گفت: وزیر دفاع ما برای ادامه همکاریهای موجود با هماهنگی جدیتر به لیبی سفر کرده است.
از سوی دیگر استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی که به صورت مجازی از دفتر این سازمان در نیویورک برگزار شد، اظهار کرد: روشن است- از نظر ما- یک دولت به رسمیت شناخته شده در لیبی وجود دارد که مرکز آن در طرابلس است و ما با آن همکاری داریم.
دوجاریک در ادامه تاکید کرد: دولت لیبی به ریاست فایز السراج دولت مشروع و به رسمیت شناخته شده بینالمللی است. اما حفتر یکی از طرفهای درگیر در لیبی و کسی است که درخواست گفتوگو با دبیرکل را داد، فکر میکنم گوترش پیامهای آشکاری به حفتر داد و در گفتوگوی تلفنی که با او داشت، وضعیت قانونی یا جایگاهی رسمی به او نداد.
این مسؤول سازمان ملل ادامه داد: در حال حاضر روشن است کشورهایی وجود دارند که نفوذ مستقیمی بر دو طرف دارند و آنچه اهمیت دارد این است که پیام به این کشورها رسانده شود.
این در حالی است که یکی از مسوولان ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر تاکید کرد اگر ترکیه بخواهد خط قرمز را در لیبی زیرپا بگذارد در معرض شکست سختی قرار خواهد گرفت.
خالد المحجوب، از مسوولان ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر گفت: ترکیه میخواهد از خط قرمزی که عبدالفتاح سیسی، رییسجمهور مصر در سرت و الجفره مشخص کرده، عبور کند. اگر ترکیه این کار را بکند شکست سختی خواهد خورد. سرت و الجفره اکنون هدف ترکیه هستند و میخواهد از طریق آن به منطقه هلال نفتی برسد.
او اضافه کرد: دولت توافق ملی لیبی با نتایج نشست برلین و مذاکره برای رسیدن به توافق مخالفت کرد برای همین مقابله مستقیم و نظامی، راهکار است. توافقی که میان دولت وفاق و ترکیه انجام شد یک توافق ملی نیست بلکه یادداشتی است که فائز السراج، نخستوزیر این دولت و رجب طیب اردوغان، رییسجمهور ترکیه آن را امضا کردهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد