15 - 01 - 2023
توافق گازی ایران- هند در توسعه میدان فرزاد
در حال حاضر مذاکرات فنی، مالی و قراردادی با کنسرسیوم هندی در مراحل پایانی قرار دارد
تاکنون مجوزهای دولتی لازم برای آغاز عملیات اجرایی میدان گازی فرزاد B در ایران صادر شده است
به دنبال تهدید ایران مبنی بر واگذاری میدان گازی فرزاد به شرکتهای داخلی، یک روزنامه هندی اعلام کرد که دهلینو با انجام مذاکراتی محرمانه بر سر چارچوب کلی طرح توسعه این میدان با تهران به توافق رسیده است.
به گزارش روزنامه هندو چاپ دهلینو ایران و هند در حال انجام مذاکرات محرمانه بر سر همکاریهای گازی هستند. دو کشور قبل از دیدار اخیر مان موهان سینگ و محمود احمدینژاد در نیویورک بخش مهمی از مذاکرات خود را بر سر توسعه یک میدان گازی به پایان رساندهاند. این امر نشان میدهد تهران و دهلینو به سمت احیای روابط خود در حال حرکت هستند که به دلیل پیروی هند از سیاستهای آمریکا علیه ایران به سردی گراییده بود.
مذاکرات ۵ روزه
منابع هندی به روزنامه هندو گفتند مذاکرات دو کشور پنج روز در جزیره کیش برگزار شد که در این مذاکرات در مورد چارچوب اصلی قرارداد مربوط به توسعه میدان گازی فرزاد B بین دو طرف توافق حاصل شده است. این در حالی است که مذاکرات دو کشور در این مورد در نوامبر ۲۰۰۹ میلادی به بنبست رسیده بود. گفتنی است دور بعدی مذاکرات در مورد این میدان در ماه نوامبر برگزار میشود.
تاخیر ۸ ساله دهلی در امضای قرارداد
به گزارش پانانیوز، بلوک فارسی حوزهای هیدروکربنی در خلیج فارس شامل میدان نفتی بینالود و میدان گازی فرزاد B است که پس از کشف ذخایر هیدروکربنی در این منطقه، قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیومی متشکل از سه شرکت دولتی هند در سال ۲۰۰۲ میلادی امضا شد. با وجود گذشت نزدیک به هشت سال از امضای این قرارداد، هنوز قرارداد نهایی برای توسعه این میدان گازی با شرکتهای هندی امضا نشده است.
صدور مجوز برای آغاز عملیات اجرایی
محمود زیرکچیانزاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره در آخرین اظهار نظر رسمی با تاکید بر علاقمندی شرکتهای هندی برای حضور در این پروژه پنج میلیارد دلاری گفته است: در حال حاضر مذاکرات فنی، مالی و قراردادی با این شرکتها در مراحل پایانی قرار دارد.
وی همچنین از امضای موافقتنامه اولیه توسعه این میدان گازی با طرف خارجی خبر داده و اظهار داشته است: تاکنون مجوزهای دولتی لازم برای آغاز عملیات اجرایی میدان گازی فرزاد B در ایران صادر شده است.
چراغ سبز دهلی
در همین حال، موسسه اکونومیک تایمز شهریورماه سال گذشته با انتشار گزارشی به نقل از مقامات دولت دهلی اعلام کرده بود: کنسرسیوم سه شرکت هندی برای حضور در پروژه گازی ایران کاملا آزادی عمل دارد و به آنها پیشنهاد کردیم که مطابق موازین قانونی این پروژه را پیش برده و به منافع اقتصادی خود توجه کنند.
این در حالی است که با وجود انجام مذاکرات چند ساله با شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم هندی، هنوز قرارداد طرح توسعه این میدان گازی امضا نشده است پیشبینی میشود با توجه به رویکرد جدید وزارت نفت برای تعیین تکلیف میادین مشترک و استراتژیک نفت و گاز به زودی وضعیت توسعه طرح توسعه میدان فرزاد B توسط این مجموعه مشخص شود.
در حال حاضر میدان فارسی با در اختیار داشتن ۵۰۸ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و ۲۱۲ میلیون بشکه میعانات گازی حدود ۲۵ درصد بیش از تولید گاز بزرگترین شرکت هند در جنوب این کشور است. براساس برنامه جامع توسعه تعریف شده، در فاز نخست امکان استخراج روزانه ۱/۱ میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی از این میدان گازی با حفر هفت حلقه چاه دریایی وجود دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد