8 - 08 - 2023
تورم ماهانه ۴۰۴ درصد
ابرتورم اقتصادی در ونزوئلا همچنان ادامه دارد و پول ملی این کشور در برابر دلار آمریکا به شدت کاهش یافته است. در پی بروز ابرتورم در ونزوئلا، ارزش بولیوار (پول ملی ونزوئلا) در برابر دلار آمریکا در حال کم شدن است.
ونزوئلا بهرغم دارا بودن بیشترین مخازن نفتی جهان از سال ۲۰۰۰ تاکنون عملا هیچ طرح توسعهای در حوزه صنعت نفت به اجرا درنیاورده تا جایی که این کشور در چند سال اخیر مجبور به واردات بنزین از ایران شده است.
از طرف دیگر، تحریمهای بینالمللی سبب منزوی شدن هر چه بیشتر ونزوئلا شده است. در یک کلام نفتخیزترین کشور جهان بالاترین تورم جهان را دارد.
به گزارش تجارتنیوز به نقل از رویترز، بانک مرکزی ونزوئلا روز پنجشنبه گزارش داد که ارزش پول ملی این کشور به میزان ۳۰ واحد در ازای هر دلار آمریکا سقوط کرده است. اقتصاد ونزوئلا سالهاست که تحت فشار شدیدترین تحریمها قرار داشته و این کشور بالاترین نرخ تورم در جهان را دارد. مطابق با تحلیلهای کارشناسان رویترز، در طول هفت ماه گذشته این سومین بار است که پول ملی ونزوئلا در قیاس با دلار سقوط میکند.
نیکولاس مادورو رییسجمهوری ونزوئلا بر کشوری نفتخیز ریاست میکند که مدت طولانی با بحران اقتصادی روبهرو است، در حالیکه این کشور زمانی ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین بود. بانک مرکزی ونزوئلا افزایش سالانه شاخص قیمت مصرفکننده در ماه ژوئن را ۴۰۴ درصد اعلام کرد، همانگونه که کارشناسان چنین رقم تصاعدی را برای این کشور پیشبینی کرده بودند.
سوسیالیستهای حاکم بر ونزوئلا از سال ۲۰۲۱ با کاهش هزینههای عمومی، اعمال محدودیتهای اعتباری و افزایش مالیات به دنبال کنترل افزایش خزنده قیمتها هستند. از طرف دیگر، دولتمردان ونزوئلایی سعی کردهاند تا ارز خارجی را به راحتی در اختیار بانکهای داخلی قرار دهند، اما این امر هم نتوانست جلوی تورم سرسامآور این کشور را بگیرد.
بانک مرکزی ونزوئلا از ابتدای سال جاری میلادی یک میلیارد دلار اعتبار در اختیار بانکهای داخلی این کشور قرار داده است. با وجود راکد ماندن حقوق کارگران، دولت با پرداخت پاداش سعی داشته که حقوق پایین را جبران کند. رییسجمهوری مادورو برای تثبیت استراتژی اقتصادی خود به جای آنکه اجازه دهد نرخ ارز شناور شود بر نرخ ارز ثابت تاکید دارد. ایستادن ونزوئلا بر بام تورمی جهان در حالی اتفاق افتاده که رییسجمهوری نیکولاس مادورو در ماههای اخیر مدعی رشد ۱۵ درصدی تولید ناخالص داخلی ونزوئلا بوده است. ابتدای سال جاری میلادی مادورو ادعا کرد که تولید ناخالص کشورش در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۵ درصد بزرگتر شده است.
ابرتورم در ونزوئلا
بسیاری افراد در سراسر دنیا از ابرتورم اقتصادی در ونزوئلا سخن میگویند. در ونزوئلا فاجعه اقتصادی با کنترل قیمتهای دولتی و کاهش شدید قیمت نفت آغاز و سبب ورشکستگی شرکتهای نفتی دولتی شد. برای مقابله با این موضوع، دولت اقدام به چاپ پول جدید کرد. بنابراین قیمتها به سرعت افزایش یافت، نرخ بیکاری تصاعدی شد و تولید ناخالص داخلی سقوط کرد. امروزه بسیاری از مردم ونزوئلا برای یافتن کار در دیگر نقاط دنیا مهاجرت میکنند، بنابراین رشد جمعیت به پایینترین حد خود در دهه گذشته رسیده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد