28 - 04 - 2025
تور اپراتورهای خارجی در راه ایران
نادر نینوایی- فراهم کردن زمینه برای ورود تورگردانان خارجی به ایران یکی از مطالباتی بوده که تشکلهای گردشگری در ماههای اخیر پیگیر آن بودهاند؛ مطالبهای با این هدف که زمینه برای ورود گردشگران خارجی و رونق توریسم کشور فراهم شود.
به گفته مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی، اکنون قرار است «گردهمایی تورگردانان جهان در ایران» با حضور بیش از ۱۰۰تورگردان از ۳۳کشور همزمان با اکسپو ایران۲۰۲۵ برگزار شود. رویدادی که این مقام مسوول آن را فرصتی برای معرفی ایران به عنوان مقصدی امن و مقابله با ایرانهراسی ارزیابی کرده است.
با این همه باید در نظر داشت که سال گذشته نیز یک گردهمایی با حضور 100تورگردان خارجی در اصفهان برگزار شد و در همان مقطع این تورگردانان نقدهایی درخصوص خشکی زایندهرود و وضعیت مرمتی نهچندان مساعد جاذبههای تاریخی اصفهان مطرح کردند. باتوجه به این تجربه انتظار میرود که در این دور حضور تور اپراتورهای خارجی در ایران، پیش از اعزام آنها به مقاصد گردشگری کشور، مقدمات و تمهیدات لازم اندیشیده شده و مرمت آثار تاریخی و فراهم بودن خدمات گردشگری مناسب طرف توجه قرار گیرد. آنطور که مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی به «جهانصنعت» گفته هماهنگی و تمهیداتی در نظر گرفته شده و البته در نهایت سعی در نمایش تصویر واقعی ایران با تمام قدرتها و ضعفهای احتمالی آن است.
معرفی ایران به عنوان مقصدی امن
مسلم شجاعی، مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی، در نشستی که یکشنبه ۷اردیبهشتماه۱۴۰۴ در سالن خلیجفارس معاونت گردشگری برگزار شد، از برگزاری رویداد «گردهمایی تورگردانان جهان در ایران» با نام ITF همزمان با هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۵) خبر داد.
در این رویداد، بیش از ۱۰۰تورگردان از ۳۳ کشور مختلف حضور خواهند داشت و نشستB۲B روز سهشنبه در هتل استقلال برگزار خواهد شد.
شجاعی با اشاره به اهمیت این رویداد در معرفی ایران به عنوان یک مقصد امن و مبارزه با ایرانهراسی گفت: حضور این تورگردانها از کشورهای مختلف همچون ویتنام، تایلند، هندوستان، تاجیکستان، ارمنستان، ترکیه، اوگاندا، موریس، بوسنی، عربستان، بحرین، هلند، قزاقستان، بنگلادش، ازبکستان، آفریقایجنوبی، پاکستان، بلغارستان، ترکمنستان، عمان، مالزی، اسلواکی، آذربایجان، عراق، افغانستان، ایتالیا، آلمان، انگلستان، تونس، قرقیزستان، روسیه، فرانسه، برونئی و تایلند فرصتی طلایی است که نباید از دست برود.
وی همچنین برنامههای تورگردانان حاضر در این رویداد را شامل بازدید از جاذبههای تاریخی و فرهنگی ایران همچون کاخ سعدآباد، موزه ایران باستان، اراضی عباسآباد و سفر به جزیره کیش برشمرد.
مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در ادامه افزود: دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی دو رسالت مهم معرفی ایران و جذب گردشگران خارجی را برعهده دارد. در این راستا رویدادهای بینالمللی و استفاده از ظرفیتهای گردشگری برای ارتقای تصویر ایران در دنیا اهمیت ویژهای دارد.
وی با تاکید بر اهمیت گردشگری بهعنوان یکی از ابزارهای دیپلماسی عمومی، آن را یکی از هوشمندترین راهها برای معرفی ایران دانست و گفت: میزبانی از رویدادهای بینالمللی یکی از سیاستهای کلیدی ما در این مسیر است.
فراهم شدن تمهیدات برای حضور تورگردانان خارجی
شجاعی، مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی درخصوص حضور تورگردانان ایرانی در کشور به «جهانصنعت» گفت: آوردن این تعداد تورگردان خارجی صرفا مطالبه بخشخصوصی نبوده و مطالبه دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی نیز بوده است.
وی افزود: باید توجه داشت این اتفاقی است که یک تشکل بخشخصوصی به تنهایی نمیتواند آن را به انجام رساند و نیاز به کمک بخش دولتی وجود دارد. اینکه ویزای 3هزار نفر(تورگردان) در حداقل زمان ممکن دریافت شده و این جمعیت از هر کجای دنیا به ایران بیایند، کار سادهای نیست اما دولت میتواند ویزای این افراد از هر کجای دنیا را به سرعت صادر کند.
این مقام مسوول در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی برای فراهم بودن زمینههای لازم و مساعد بودن شرایط جاذبههای تاریخی و تاسیسات گردشگری پیش از حضور تورگردانان انجام میگیرد، گفت: برنامهریزیها برای حضور تورگردانان خارجی انجام شده اما اینکه آنچه انجام شده، 100درصد کافی است یا خیر، باید بگویم که دوربین لنز فرد برای مثال به سمت کجای مسجد شیخلطفالله میچرخد، تفاوت دارد. به هر حال ایراد هم وجود دارد اما باید تصویر ایران اکنون را با تمام ضعف و قدرتهایش نشان داد و اشکالی هم ندارد و حق گردشگر است که بداند دارد به کجا سفر میکند و نباید زرق و برق غیرواقعی نشان داد. با این همه با موزه ایران باستان هماهنگیهای لازم انجام شده و برگزاری این برنامه با آگاهی کامل است و به لطف خدا مشکلی پیش نمیآید.
سایر اقدامات انجام شده برای توسعه گردشگری
مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی از اهمیت استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ برای اعتمادسازی و معرفی ایران به دنیا سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که با تولید محتواهای تعاملی، معرفی ایران در رسانهها و فضای دیجیتال گسترش یابد.
شجاعی همچنین به برنامهریزی برای حضور ایران در ۱۰نمایشگاه بینالمللی و برگزاری پنج
Road Show در کشورهای مختلف اشاره کرد. وی اظهار کرد: برگزاری این رویدادها در شهرهای بصره، بغداد، کربلا و نجف در کشورهای عربی و همچنین در لهستان، مجارستان، صربستان و روسیه گامی موثر در جذب گردشگران خارجی خواهد بود.
مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی همچنین از برگزاری اجلاس جاده ابریشم به میزبانی سمنان و سومین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو به میزبانی همدان در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
شجاعی به حضور ایران در سیوهفتمین نشست کمیسیون منطقهای شرق آسیا و اقیانوسیه و شصتمین نشست کمیسیون منطقهای جنوب آسیا سازمان جهانی گردشگریCAP)/(CSA که اخیرا در جاکارتا برگزار شد نیز اشاره کرد و افزود: حضور ایران در این نشستها و عضویت کشور در شورای اجرایی سازمان گردشگری ملل متحد، فرصتهای جدیدی را برای توسعه صنعت گردشگری ایران فراهم کرده است.
وی همچنن به امضای تفاهمنامه با سازمان گردشگری سازمان ملل متحد برای برگزاری اجلاس گردشگری شهری در تهران اشاره کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد