8 - 12 - 2024
تولید ایران در حال نابودی است
«جهانصنعت»- یک شرکت صنایع الکتریکی با سابقه کاری بیش از ۶۰ساله به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز و نبود حمایت واقعی مسوولان ۲۰۰نفر از کارکنان را به اجبار تعدیل کرده است و این موضوع زنگ خطری است برای تولید و اقتصاد کشور.
شاهین علیمحمدی، مدیرعامل این شرکت در گفتوگو با ایلنا ضمن بیان اینکه تحریم تا ابتدای امسال به مقدار زیادی به عنوان یک فرصت قلمداد میشد و تولیدیها به خصوص در صنعت لوازم خانگی افزایش تولید داشتند، گفت: مقام معظم رهبری نیز با ممنوعیت واردات کالاهای کرهای حمایت ویژهایی از تولیدکنندگان داشته و با حمایت خود باعث افزایش رشد در صنعت لوازم خانگی شدند.
او افزود: براساس آمار رسمی تولید لوازم خانگی از سال۱۳۹۷ که واردات لوازم خانگی ممنوع شد هر سال ۲۰ تا ۳۰درصد افزایش تولید را شاهد بودیم.
علیمحمدی گفت: امروز دومین صنعت پیشران کشور پس از خودرو هستیم و بیش از نیممیلیون نفر در این صنعت اشتغال دارند اما از ابتدای امسال دچار مشکلات بسیاری به علل سیاسی و… شدهایم و بانکها نیز شرایط انقباضی داشته و وامی به تولیدکننده پرداخت نکردند تا شاید اینطور تورم و میزان نقدینگی را در کنترل داشته باشند.
او تاکید کرد: تخصیص ارز در گذشته هر ۱۰روز یکبار بود، پس از گذشت مدت زمانی به ۷۰روز رسید و امروزه هم که اصلا مشخص نیست که چه زمانی میتوانیم ارز را تحویل بگیریم.
رکورد در بازار لوازم خانگی
علیمحمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره تخصیص ارز و سیاستهای دولت گفت: بزرگترین مشکل در تخصیص ارز، به ویژه در ماههای اخیر به وجود آمده است. دولت در ماههای مهر و آبان بخشی از ارزهای مورد نیاز را پرداخت کرده است. گفته شده که از ابتدای دی ماه، سامانه نیما به طور کلی در حال حذف شدن است و تولیدکنندگان مجبور به خرید ارز با نرخ آزاد هستند که این امر به افزایش قیمتها منجر میشود.
او با اشاره به عدم وجود نقدینگی کافی برای خرید ارز گفت: متاسفانه سیاستهای انقباضی بانکها در تامین نقدینگی به مشکلات تولیدکنندگان افزوده است.
علیمحمدی با اشاره به رکود اقتصادی و عدم وجود خریدار در بازار گفت: دولت باید به واقعیتهای تولید توجه کند. متاسفانه تصمیمات خلقالساعه دولت اصلیترین مانع تولید است به طوری که دولت ناگهان اقدام به ممنوعیت تولید جاروبرقیهای بالای ۱۶۰۰وات به منظور صرفهجویی در مصرف برق میکند.
وی ادامه داد: این تصمیم غیرمنطقی است و معتقدیم که بهتر بود دولت بهجای این تصمیمات، بهسراغ وسایل پرکاربردتری مانند کولرهای گازی و بخاریها میرفت چراکه این تصمیمات میتواند به افزایش قاچاق کالاهای خارجی منجر شود و در نهایت به تولید داخلی آسیب بزند.
علیمحمدی اظهار کرد: متاسفانه سیاستهای فعلی دولت به سمت تولید نیست و از مسوولان میخواهیم که به واقعیتهای تولید توجه بیشتری داشته باشند.
مشکل واردات مواد اولیه به کشور
مدیرعامل این شرکت صنایع الکتریکی با اشاره به اینکه با وجود داخلیسازیها باز هم امکان ادعای اینکه هیچ نیازی به خارج نداریم را نمیتوانیم داشته باشیم، ادامه داد: مواد اولیه مورد نیاز صنایع و تولیدکنندگان باید از کشورهای خارجی تامینکننده وارد شود. علیمحمدی افزود: از خردادماه امسال، به دلیل عدم واردات کافی، تولید دچار مشکل شده است. مسوولان اما با وعده اینکه یک هفته تا دو هفته دیگر جلسه برگزار میشود و عدم تحقق این وعده کار را به امروز و فردایی بینتیجه کشاندند.
او گفت: به عنوان یک کارخانه تولیدی لوازم خانگی کوچک این ادعا را داریم که جزو سه تولیدکننده برتر در کشور هستیم اما با این بیتفاوتیهای مسوولان، هیچ چارهای جز کاهش پرسنل برای ما باقی نماند.
علیمحمدی با بیان اینکه بسیاری از کارخانههای دیگر که در مجاورت ما در شهر اصفهان فعالیت میکنند، یا حقوق عقب افتاده دارند یا مجبور به تعدیل نیرو شدهاند، تاکید کرد: اما سیاست ما در این شرکت این بوده که حقوق عقب افتاده به هیچوجه نداشته باشیم.
او افزود: با تعدیل نیرو شاید نیروی کار بتواند در جای دیگر مشغول به کار شود یا از بیمه بیکاری خویش استفاده کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد