1 - 12 - 2022
تولید در محاصره واردات
گروه بازرگانی – خودکفایی بخش کشاورزی از ۹۵ به ۷۵ درصد کاهش یافته است. در شرایطی که کشور در تحریم است و خرید نفت ما را تحریم کردهاند خروج سالانه ۱۳ میلیارد دلار ارز از کشور برای خرید علوفه و مواد غذایی توجیهی ندارد. این در حالی است که کشور در جنگ اقتصادی به سر میبرد و هیچ وزارتخانهای به اندازه وزارت کشاورزی در تامین امنیت ملی کشور موثر نیست.
در این بین بسیاری از کشاورزان، مجمع عالی واردات را مسبب این اتفاقات میدانند به اعتقاد آنها واردکنندگان بالاخره فاتحه تولید و کشاورزی را میخوانند این در حالی است که خود این مجمع نیز رغبت چندانی به این حجم از واردات آنهم در حوزه کشاورزی ندارد در همین رابطه برخوردار، رییس مجمع عالی واردات اظهار داشت: با اینکه اعضای مجمع، واردکننده هستند اما آنها نیز دل خوشی از افزایش گرانی کالاهای وارداتی ندارند. وی افزود: تجار ما ایرانی هستند و به خاطر تعصبی که به کشورشان دارند حاضر نیستند هر کالا و محصولی را به کشور وارد کنند در حالی که تولیدکننده خودمان با مشکل مواجه است.
این مقام مسول تصریح کرد: واردات برخی کالاها به خصوص در بخش مواد غذایی با فرهنگ مردم عجین شده بنابراین اگر دولت جلوی واردات آن را بگیرد شاهد افزایش قاچاق خواهیم شد.
وی افزود: در حال حاضر واردات کمپوت آناناس ممنوع است اما جلو بیمارستانها میبینیم که این کالا به وفور در حال خرید و فروش است.
برخوردار با بیان اینکه تولید و کشاورزی بیشتر از سوءمدیریت ضربه میخورد، گفت: اشکال کار اینجاست که برخی از محصولاتمان مثل گوشت و گندم، قاچاقی از مرزها خارج میشوند آنوقت پول کشور صرف واردات همین محصولات میشود.
وی افزود: اولویت با تولید محصولات کشاورزی است اما وقتی در محصولاتی با کسری تولید مواجه هستیم باید واردات انجام شود وگرنه در ایام پرمصرف سال مثل عید و ماه رمضان با کمبود و گرانی کالا روبهرو میشویم.
رییس مجمع عالی واردات افزود: در بحث واردات سازمانهای مختلفی تصمیمگیرنده هستند چراکه واردات موضوع تکسازمانی نیست بنابراین نباید کاسه کوزهها سر مجمع واردات خراب شود.
وی به سیاستهای بانکی اشاره کرد و گفت: اگر تصمیماتی که گرفته میشود حساب شده و منطقی باشد تولید کمترین ضرر را میبیند.برخوردار تصریح کرد: آنچه مسلم است بودن بهتر از نبودن است. در شرایطی که با محدودیت مواجهیم چارهای جز واردات نیست.
تولید ۳۰۰ میلیون تنی
اما سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است که بخش کشاورزی کشور ظرفیت عظیمی دارد و به دلیل شرایط مناسب امکان تولید ۳۰۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد که خیلی بیشتر از نیاز داخل است.
پاپیزاده با تاکید براهمیت بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی و ملی کشور گفت: باید مدیریت خوبی برای تولید بیشتر صورت گیرد.
وی با طرح این سوال که کدام وزارتخانه در شرایط کنونی به اندازه وزارت جهاد کشاورزی در بخش امنیت ملی مهم میتواند باشد، گفت: شاید در زمینه تامین اجتماعی و رفاه اگر شش ماه بحران هم وجود داشته باشد کشور میتواند تحمل میکند اما اگر یک روز غذا نباشد تحمل آن برای مردم بسیار سخت خواهد بود بنابراین از اینجا پی به اهمیت بخش کشاورزی میبریم.
پاپیزاده با بیان اینکه تکیهگاه کنونی کشور بخش کشاورزی است، گفت: فرض کنید چهار طرف کشور در محاصره هم باشد، اگر کشوری بتواند غذای خود را تامین کند زندگی روزمره با برنامهریزی به پیش خواهد رفت و مشکل چندانی به وجود نمیآید.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: در برنامههای راهبردی سیاسی کشور باید شرایطی را که برای کشور همسایهمان عراق پیش آمد در نظر بگیریم زیرا این کشور را با تحریمهایی که انجام دادند وادار به خرید نفت در برابر غذا کردند.
به گفته پاپیزاده، وضعیت بخش کشاورزی طوری است که از سال ۸۶ تاکنون میزان واردات بیشتر شده است به طوری که میزان واردات ۷ تا ۸ میلیون تن در سال ۸۶ به ۹ میلیون تن در سال ۹۰ رسیده و میزان واردات سال گذشته هم نزدیک به ۲۰ میلیون تن بوده است.
وی ادامه داد: افزایش میزان واردات بخش کشاورزی نشاندهنده این موضوع است که هر چقدر دشمنان ما در خارج از مرزها فعالتر شدهاند ما هم در داخل تنبلتر شدهایم.
پاپیزاده گفت: در سال ۸۶ میزان خودکفایی بخش کشاورزی حدود ۹۴ درصد بود و اگر الان ۲۰ میلیون تن واردات بخش کشاورزی داریم. این نشان میدهد که خودکفایی بخش کشاورزی به ۷۵ درصد کاهش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد