4 - 01 - 2023
تولید ۸۰۰ هزار تن میلگرد درآریان فولاد
کارخانه آریان ۲ با ظرفیت اشتغال ۲۰۰ نفری به دلیل نبود برق بدون بهرهبرداری مانده است.
با دعوت مدیریت کارخانه آریان فولاد آقای قاسمی از جمع رسانهها که در معیت سرپرست وزارت صنایع و بازرگانی که در روز سهشنبه ۱۴ تیرماه از محل کارخانه بازدیدی انجام شد، ابتدا توسط جمع رسانهها بازدیدی از آریان ۲ انجام گردید که به مدت دو سال در مرحله ساخت و نصب بوده و از ابتدای سال ۹۰ قابل بهرهبرداری شده ولی بنا به اظهارات مسوولان فنی کارخانه به علت عدم وجود برق راهاندازی نشد، با اینکه اداره برق منطقه قرار بوده از دکل آریان یک برق را انتقال دهد ولی تاکنون با وجود فاصلهای نهچندان دور به تعویق افتاده در نتیجه آریان ۲ که حداقل ۲۰۰ نفر ظرفیت اشتغال کاری دارد اما تاکنون با گذشت چهار ماه به دلیل فقط نبود برق بدون بهرهبرداری مانده است.
۸۰۰ هزار تن تولید میلگرد
در ادامه بازدیدی که از فاز ۲ انجام شد، این واحد بخش تولید میلگرد ۸۰۰ هزار تنی است که بزرگترین واحد تولید میلگرد در ایران میباشد و در این خط ۵۰۰ نفر اشتغال اولیه خواهند داشت. سرعت تولید این واحد ۱۸ متر در ثانیه میباشد و دستگاههای بهکار رفته تماماتوماتیک است. برای راهاندازی این واحد حدود ۱۸۰ میلیارد تومان از منابع داخلی کارخانه استفاده شده است.
در ادامه این واحد توسط آقای غضنفری، سرپرست وزارت صنایع افتتاح شد که وی بازدیدی از خط تولید به همراه آقای قاسمی داشتند.
از تولید شمش و بیلت
حمایت میکنم
در این مراسم سرپرست وزارت صنایع طی سخنانی گفت: از سرمایهداران دعوت میکنیم به عرصههای سرمایهگذاری برای تولید مواد اولیه صنایع فولادی وارد شوند.
وی اظهار داشت: هماکنون مواد اولیه تولید داخل کارخانجات جوابگوی نیاز کشور نیست و برای تامین آن ناچار به واردات هستیم به همین دلیل برخی از کارخانجات با تمام ظرفیت خود کار نمیکنند.
غضنفری افزود: وزارت صنایع و معادن در طرحهای توازن و فراز با کمک سرمایهگذاران و سیستم بانکی میتواند از تولید شمس و بیلت در داخل کشور حمایت کرده و آن را در اختیار کارخانجات بگذارد تا بتوانند با تمام ظرفیت خود فعالیت کنند.
بزرگترین تولیدکننده میلگرد ایران و منطقه
بهمن قاسمی، رییس هیاتمدیره شرکت آریان فولاد نیز با اشاره به اینکه خط تولید افتتاح شده با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن بزرگترین خط تولید میلگرد در منطقه و ایران است، گفت: برای اجرای این طرح یکهزار و ۷۸۰ میلیارد ریال از منابع داخلی شرکت سرمایهگذاری صورت گرفته که با راهاندازی آن ظرفیت اسمی آریان فولاد به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن میرسد.
وی افزود: از دیگر طرحهای توسعهای این شرکت خط تولید ذوبآهن آلیاژی که با سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی و پیشرفت ۷۰ درصدی در سالجاری افتتاح خواهد شد.
قاسمی با اشاره به اینکه طرح توسعهای مقاطع فولادی با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن نیز در این شرکت آماده بهرهبرداری است، تصریح کرد: این طرح نیز تا پایان سالجاری افتتاح خواهد شد.
کمبود مواد اولیه معضل فولادیها
قاسمی کمبود مواد اولیه برای واحدهای تولیدکننده فولاد در مقاطع فولادی را یکی از بزرگترین مشکلات این صنعت دانست و عنوان کرد: برخی واحدها متاسفانه مورد بیمهری قرارگرفته و از سوی تولیدکنندگان داخلی شمس فولاد برای آنها محصولی در نظر گرفته نشده و برخی مجبور هستند هزینه واردات را به دوش بگیرند و خودشان واردکننده شمس شوند تا واحدشان فعالیت کند.
وی اضافه کرد: برخی از واحدها هم هستند که به دلیل نبود مواد اولیه شمس فولاد بهتدریج در حال تعطیلی هستند که همین باعث میشود روند حرکت صنعت فولاد با وجود رشد ۱۳ درصدی در سالجاری کند شود.
عرضه محصولات تولید زیرقیمت
وی از دیگر مشکلات این صنعت را بحث قیمتگذاری در بورس کالا برشمرد و ابراز داشت: در پایان سال گذشته براساس دستور وزارت صنایع و معادن و به منظور کنترل بازار و هماهنگی با هدفمندی یارانهها مقرر شد واحدهای بخش خصوصی با قیمت تعیین شده، محصولات خود را به بورس عرضه کنند.
رییس هیاتمدیره شرکت آریان فولاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما شاهد این هستیم که در بازار غیررسمی، قیمت محصولات فولادی به بالای ۹۰۰ تومان رسیده است اما تولیدکنندگان که برای تامین شمس و مواد اولیه با مشکل روبهرو هستند ناچارند محصولاتشان را زیر قیمت تمامشده به بازار عرضه کنند.
سوءاستفاده سود جویان
از شرایط موجود
قابل ذکر است که آریان فولاد واحد دیگری را نیز مشغول به ساخت است که خط ذوب و ریختهگری توسط مواد اولیه و آهن قراضه است. کوره این فاز در شرایط ابتدایی ۲۰ تا ۳۰ تن در ساعت قابلیت تولید دارد و همچنین کورهها الکترونیکی و تماماتوماتیک میباشند سرمایهگذاری برای این واحد نیز ۱۲۰ میلیارد تومان است.
مدیرعامل آریان فولاد تصریح کرد: به دلیل اینکه عدهای سودجو و غیرمسوول شمش از خارج وارد کرده و به زیر قیمت بازار میفروشند شدیدا باعث ضرر به واحدهای تولیدات داخلی شدهاند و همچنین با توجه به سودهای بالای بانکی سود تولید بسیار پایین آمده. در ادامه ایشان پیشنهادی دادند که اگر امکان این باشد که عدهای مشخص بتوانند شمش مستقل وارد کنند و در بورس فروش قرار دهند همه تولیدکنندگان استفاده مساوی از مواد اولیه خواهند برد.
چه شایسته خواهد بود نهادهای ذیربط با هماهنگی و همکاری با کارفرمایانی چون آقای قاسمی که صادقانه در راه جهاد اقتصادی ایران کوشش میکنند گام بردارند همان شود که میهنمان به استحکام فولاد آینده ساخته شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد