4 - 12 - 2022
تیغ دو لبه آزادسازی نرخ بلیت
«جهانصنعت»- در شرایطی که بحث آزادسازی قیمت در تمامی حوزهها داغ است و ایرلاینها معتقدند این تحول میتواند به حل مشکلات صنعت هوایی کمک کند مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان معتقد است که آزادسازی نرخ بلیت هواپیما با هزینههای کنونی و قیمت تمامشده مانند تیغ دولبه میماند که اگر به سمت رقابت ایرلاینها برای ارایه خدمات به مردم صورت گیرد، مطلوب است و حتی به شناورسازی نرخها و کاهش قیمت میانجامداما اگر نرخ بلیت آزاد شود اما در ازای آن نرخ سوخت، نرخ عوارض فرودگاهی و نرخ تعرفه فرودگاهی افزایش یابد ایرلاینها باز زیان میبینند.
عباس رحمتیان در ادامه افزود: قیمت تمام شده هر ساعت پرواز مشخص است و با این نرخهای موجود هر ایرلاین ۲۵ تا ۵۰ درصد زیان میبیند اما اگر قرار باشد تحولی در بخش آزادسازی قیمتها رخ دهد باید با مطالعه جامع و دقیق انجام شود در غیر اینصورت مردم دچار معضل شده و به خاطر گران شدن نرخ بلیت هواپیماها مسافران هم کاهش مییابند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان همچنین در خصوص حضور ایرلاینها در یک کنسرسیوم اظهار داشت: از ابتدا بر این امر تاکید داشتم و به وزیر راه پیشنهاد دادم که ایرلاینهای داخلی میتوانند ظرفیتی را تشکیل دهند تا همگی در یک ظرف مشترک، مهندسی، خلبان، بلیت و قطعات مشترک داشته باشند، وقتی همه با هم مشارکت کنند مسایلی نظیر تعرفه قابل حل است.
بدهی ۱۵۰ میلیارد تومانی بابت سوخت
رحمتیان با بیان اینکه نرخ سوخت بدون هماهنگی با ایرلاینها از لیتری ۲۰۰ تومان و هر لیتر ۷۰۰ تومان افزایش یافت، گفت: از ابتدای ۹۲ نیز ماهانه حدود ۷۰۰ میلیون تومان بابت پروازهایمان به بدهی سوختی افزوده میشود.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان اظهار داشت: تا قبل از سال جدید ۱۵۰ میلیارد تومان بابت سوخت بدهکار بودیم؛ در راستای جبران خدمات تکلیفی آسمان ایر باید بخشی از این بدهی بابت پروازهای تکلیفی ما از سوی وزارت نفت تهاتر شود.
وی تاکید کرد: هیچ ایرلاینی به مناطق محروم سفر نمیکند اما آسمان به مناطق صعبالعبور، کوهستانی و فرودگاههای دارای تجهیزات کم خدمات میدهد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان با بیان اینکه بدهی این ایرلاین به شرکت فرودگاهها بابت عوارض فرودگاهی، خدمات فرودگاهی و اجاره اماکن فرودگاهی است، گفت: با شرکت فرودگاههای کشور به توافق رسیدهایم تا بدهیهای سنوات قبل نقدا پرداخت شود امسال نیز تا پایان سال بدهی خود را تقسیط میکنیم.
وی یادآور شد: امسال حدود ۲۰ میلیارد تومان به شرکت فرودگاههای کشور بدهکار بودیم که تا پایان سال امیدواریم پرداخت شود.
هیچ ایرلاینی در ایران سودده نیست
مدیرعامل آسمان با بیان اینکه هیچ ایرلاینی در ایران سودده نیست، گفت: آسمان ایر تنها حامی که دارد صندوق بازنشستگی است.
وی با بیان اینکه سعی میکنیم با مدیریت هزینه امور جاری خود را انجام دهیم، گفت: در توسعه مسیرهای آتی برنامه داریم پرواز به کوالالامپور و مالزی را برقرار کنیم.
زمینگیری یک سوم هواپیماهای آسمان
رحمتیان با بیان اینکه حدود ۳۳ فروند هواپیما از انواع مختلف در شرکت هواپیمایی آسمان وجود دارد، گفت: حدود یک سوم از این تعداد زمینگیر هستند و با توجه به این موضوع در پروازهایی که هواپیما با مشکلاتی مواجه میشوند اگر نتوانیم از هواپیماهای جایگزین استفاده کنیم به ناچار پرواز با تاخیر مواجه میشود چون هر هواپیمایی نمیتواند جایگزین مناسبی برای دیگر هواپیماها باشد و پشتیبانی پرواز شرایط ویژهای دارد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان با بیان اینکه همه شرکتهای هواپیمایی بدهکار و دایما در حال خرید قطعات هواپیماها هستند، گفت: پرداخت عوارض فرودگاهی موضوعی دایمی است بنابراین زمانی میتوانیم بدهیهای خود را به صفر برسانیم که همه ناوگان ایرلاین در پرواز باشند و این در حالی است که حدود یک سوم از هواپیماهای ما زمینگیر هستند بنابراین مهمترین موضوع در این زمینه استفاده از تسهیلات ارزی کمبهره برای خرید قطعات هواپیما است.
رحمتیان تاکید کرد: دولت باید به اختصاص منابع ارزی از صندوق توسعه ملی به ایرلاینها توجه ویژهای داشته باشد و از آنها
حمایت کند.
اجاره دو فروند هواپیمای پشتیبان برای پرواز به آمریکا
رحمتیان در خصوص پرواز ایران- آمریکا گفت: برای پرواز آمریکا ما هواپیمای ایرباس ۳۴۰ داریم که میتواند این مسیر ۱۳ ساعته را طی کند به همین جهت دو فروند هواپیمای پشتیبان ایرباس ۳۴۰ اجاره خواهیم کرد.
وی افزود: پس از دریافت مجوز از سازمان هواپیمایی و انجام اقدامات سیاسی ما آمادگی پرواز به آمریکا را داریم.
وی افزود: برای نوسازی ناوگان غیر از مسیرهای طولانی، هواپیماهایی با برد کوتاه از نوع ایرباس ۳۲۰ در برنامه داریم که به صورت اشاره به شرط تملیک وارد میکنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد