9 - 07 - 2023
ثروت آسیا در مشت چینیها
گروه بینالملل- براساس اعلام نشریه فوربس از فهرست میلیاردرهای جهان تا ۲۹ خرداد ماه امسال، موکش آمبانی هندی با دارایی خالص ۴/۹۱ میلیارد دلار به عنوان ثروتمندترین فرد آسیا انتخاب شده است. «آمبانی» رییس شرکت Reliance Industries Limited است که در بخشهای پتروشیمی، نساجی و مخابرات فعالیت میکند.
بر این اساس، آمبانی یازدهمین فرد ثروتمند جهان نیز شناخته میشود؛ جایی که ایلان ماسک با ۹/۲۳۶ میلیارد دلار، برنارد آرنوی مالک شرکت لوئیویتون با ۹/۲۳۱ میلیارد دلار و لری الیسیون مالک شرکت اوراکل با ۲/۱۵۶ میلیارد دلار دارایی به عنوان سه فرد نخست ثروتمند جهان شناخته میشوند.
طبق گزارشی که سایت استاتیستا به نقل از مجله فوربس منتشر کرده، ژونگ شانشال از چین نیز با ۲/۶۴ میلیارد دلار دومین فرد ثروتمند آسیا محسوب میشود. «شانشال» ۶۸ ساله مالک شرکتهای نوشابهسازی نونگ فو اسپرینگ و شرکت داروسازی Wantai است؛ شرکتی که تمرکز اصلی آن در طول سه سال گذشته روی ساخت کیتهای تست کرونا بوده و از این مسیر توانسته درآمد قابلتوجهی را کسب کند.
نفر سوم این فهرست گوتام آدانی هندی با دارایی خالص ۳/۵۲ میلیارد دلار است. گروه آدانی به عنوان یک هلدینگ عظیم در زمینه انرژی و فعالیتهای بندری فعال بوده و در عین حال صاحب دومین کارخانه سیمان هند نیز محسوب میشود.
نکته مهم درخصوص «گوتام آدانی» این است که وی تا آبان ماه سال گذشته با
۱۳۸ میلیارد دلار دارایی خالص به عنوان ثروتمندترین فرد آسیا و نیز نفر سوم ثروتمندان جهان شناخته میشد، اما با توجه به بحرانی که در زمینه سهام برای شرکت او ایجاد شد این رتبه را از دست داد و اکنون سومین فرد ثروتمند آسیا محسوب میشود.
نقش پررنگ چینیها در فهرست ثروتمندان
رتبههای چهارم تا هشتم ثروتمندترین افراد آسیا به ترتیب متعلق است به ژانگ یمینگ چینی با ۴۵ میلیارد دلار، تاباشی یانی ژاپنی با ۳۹ میلیارد دلار، لی کاشینگ هنگکنگی با ۳۸ میلیارد دلار، پونی ما چینی با ۷/۳۷ میلیارد دلار و روبین ژنگ هنگکنگی با ۳۳ میلیارد دلار دارایی. نکته قابلتوجه این است که در فهرست ۸ ثروتمند نخست آسیا دو کشور چین و هند به عنوان اعضای بریکس برجسته هستند. در واقع اگر هنگکنگ را نیز با چین حساب کنیم،
۵ نفر از ۸ نفر فهرست این لیست متعلق به چین بوده و نفرات اول و سوم آن هم به هندیها تعلق دارد. نکته قابلتوجه بعدی نیز این است که بررسی فعالیتهای این افراد نشان میدهد که آنها طیف وسیعی از کسبوکارها را مدیریت میکنند که اغلب کسبوکارهای نوین محسوب میشوند. مانند شرکت داروسازی برای تولید واکسن و کیت کرونا تا پلتفرمهای شبکههای اجتماعی نظیر تیکتاک، بیتدنس و ویچت. حتی در این میان جایگاه نهم ثروتمندترین فرد آسیا به ویلیام لی دینگ چینی با ۲/۳۱ میلیارد دلار دارایی رسیده است؛ فردی که در بازیهای آنلاین فعال است. علاوه بر این، جایگاه دهم نیز متعلق به یک چینی دیگر به نام کالین ژنگ هوانگ با ۱/۲۸ میلیارد دلار دارایی خالص است. او به عنوان یکی از غولهای تجارت الکترونیک، صاحب بزرگترین پلتفرم کشاورزی چین محسوب میشود.
با این حساب نکته مهم این است که در میان ده فرد ثروتمند آسیا، ۷ نفر از آنها چینی و در عین حال همگی از شرق آسیا هستند. افرادی که دارایی خالص آنها روی هم رفته به حدود ۴۶۰ میلیارد دلار میرسد و جای صاحبان صنایع و کارآفرینان غرب آسیا در میان آنها به شکل محسوسی خالی است.
به گفته کارشناسان، این موضوع در حالی اهمیت مییابد که در خاورمیانه بخش اعظمی از منابع طبیعی مانند انرژی و مواد معدنی را در اختیار داشته و شرق آسیا برای ادامه رشد و توسعه خود نیاز مبرمی به جریان منابع و انرژی غرب آسیا دارد. با این حال انباشت ثروت در دست صاحبان کسبوکار چینی و در مرحله بعد هندی بوده و حتی شاهزادگان عربی نیز با ثروت نجومی خود جایی در فهرست اولیه ثروتمندان آسیا ندارند.
فهرست خانوادههای ثروتمند آسیا
این نکته زمانی اهمیت مضاعف پیدا میکند که به فهرست خانوادههای ثروتمند آسیا نگاهی بیندازیم. طبق این فهرست که بر اساس گزارش بلومبرگ رتبهبندی شده است، خانواده آمبانی از هند با وجود زیانهای هنگفتی که اخیرا متحمل شدهاند، همچنان ثروتمندترین خانواده آسیا محسوب میشوند و در سطح جهانی نیز ششمین خانواده ثروتمند هستند.
رتبه دوم این فهرست متعلق به خانواده هارتونو از اندونزی است که در زمینه صنایع غذایی فعالیت میکنند. رتبههای سوم تا دهم خانوادههای ثروتمند آسیا نیز به ترتیب متعلق به خانواده کووک از هنگکنگ با ۸/۳۴ میلیارد دلار، خانواده میستری از هند با ۴/۲۸ میلیارد دلار، خانواده چیاراوانونت تایلندی با
۲/۲۸ میلیارد دلار، خانواده وویدیا از تایلند با ۴/۲۷ میلیارد دلار، خانواده چنگ از هنگکنگ با ۹/۲۵ میلیارد دلار، خانواده پائو وو از هنگکنگ با ۶/۲۲ میلیارد دلار، خانواده سایی از تایوان با ۴/۲۱ میلیارد دلار و خانواده لی از کرهجنوبی با ۵/۱۸ میلیارد دلار است. نکته جالب توجه اینکه در میان خانوادههای ثروتمند آسیا نیز رد پای چینیها مشاهده میشود؛ به طوری که خانواده چیاراوانونت در سال ۱۹۲۱ از جنوب چین به تایلند مهاجرت کرده و خانواده پائو وو هم با مهاجرت از سرزمین اصلی چین به هنگکنگ توانسته کسبوکار خودش را توسعه دهد. علاوه بر این، خانواده Ngs سنگاپور و برادران png هم که در رتبههای ۱۲ تا ۱۳ ثروتمندترین خانوادههای چینی قرار دارند، از جمله چینیهای مهاجر محسوب میشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد