27 - 11 - 2024
جابهجاییهای سال آخری در بهشت
کمتر از یکسال از عمر مدیریت شهری ششم باقی مانده است اما همچنان شهردار تهران برای مدیرانش حکم میزند. در دوره مدیریت شهری ششم انتصابات یکی از حاشیههای همیشگی شهرداری تهران بوده از احکام یکساله شهردار در سال نخست تا سرپرستانی که مدتها از مهلت قانونی حکم سرپرستیشان گذشته بود و برخی انتصابات غیرقانونی که پای سازمان بازرسی کل کشور را هم به موضوع انتصابات در شهرداری تهران باز کرد. در این دوره از مدیریت شهری صندلیهای شهرداری کمتر از یکسال به مدیرانش وفا کرده است. هر سال شاهد موج جابهجاییها در شهرداری تهران بودیم. یکی از کوتاهترین انتصابات تغییرات چندساعته در ساماندهی صنایع مشاغل بود. سال گذشته سایت روابطعمومی شهرداری تهران اعلام کرد که شهردار تهران طی حکمی مسعود رنجبریان را به عنوان سرپرست و عضو هیاتمدیره شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران معرفی و منصوب کرده اما دقایقی بعد برخی کانالهای خبری، خبر از منتفی شدن این انتصاب دادند. این خبر هم مدتی بعد از سایت خبری روابطعمومی حذف شد؛ بی آنکه توضیحی در این زمینه داده شود. هرچند که این تغییرات در ساماندهی در سال پایانی مدیریت شهری ششم محقق شد.
واکنش شورای شهریها به انتصابات زاکانی
شهرداری انتصاب چند هفتهای هم داشته است و جواد مالکی مدت کوتاهی بهعنوان مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران منصوب شده است. اعضای شورای شهر تهران با وجود اینکه تاکید دارند انتصابات حق شهردار است و دخالتی در امور اجرایی ندارند اما از جابهجاییها و عمر کوتاه مدیریتها گلایه دارند و در صحن شورا بارها نسبت به این موضوع واکنش نشان دادهاند. سال گذشته (۱۴۰۲) ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در توییتی نوشت که ۶۲درصد مدیران رده اول شهرداری تهران در دوسال گذشته تغییر کردهاند و متوسط ثبات مدیریتی آنان ۸ماه بوده است، سازمانها و شرکتهای مهم و تخصصی سه مدیرعامل و برخی مناطق سه شهردار را تجربه کردهاند و توقع اجرای برنامهها در چنین سازمانی عبث است. در همان سال علیاصغر قائمی گزارشی در صحن شورا از جابهجاییهای مدیران در شهرداری تهران ارائه کرد.
او گفت که جمعا ۶۲/۳۹درصد جابهجایی در تمام پستهای مدیران ارشد اتفاق افتاده و متوسط عمر مدیران از ابتدای سال۱۴۰۱ تقریبا ۹ماه است که نشان میدهد مجموعه شهرداری تهران هنوز و بعد از حدود دو سال از استقرار مدیریت جدید به ثبات مدیریتی که لازمه بهرهوری است، نرسیده است.
جابهجاییهای سال آخری در بهشت؛ از بیقراری زاکانی در انتصاب مدیران شهرداری تا شوخی با متن احکام.
خلق پستهای جدید برای ماندن پای سفره
علی اصغر قائمی، عضو شورای شهر تهران دیروز به همین گزارش اشاره کرد و گفت: من در صحن شورای شهر تهران در خصوص عمر مدیران شهرداری تذکر دادهام، میزان ماندگاری مدیران لایه یک و ارشد شهرداری حدود هفت الی هفتونیم ماه بود البته این تذکر مربوط به سال۱۴۰۲ بود و بررسی جدید نشان میدهد این میانگین زمانی کاهش هم پیدا کرده است.
او ادامه میدهد: ما متوجه سبک شهردار تهران در انتصابات نشدیم اما ثبات مدیریت معقول لازمه اجرای برنامهها در شهرداری است. اگر مدیری عملکردش خوب است و مدیر سالمی است چرا باید تغییر کند و این بیثباتی باعث آشفتگی در اجرای برنامهها میشود. گزارش قائمی تنها تذکر شورا به دلیل انتصابات نبود. سال گذشته حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران در صحن علنی شورا نسبت به پستهای مندرآوردی خلقالساعه در شهرداری گلایه کرد و گفت بهنظرم باید در گینس ثبت شود. او گفته بود از کجا این پستهای سازمانی جدید ایجاد میشود؟ ایشان به خانمی که نخواستند کار کنند حکم مشاور با عنوان مشاور در طراحی رویدادها و ارتباطات اجتماعی دادند. اگر میخواهیم یک نفر را نگه داریم و توانایی و صلاحیت دارد حرف دیگری است اما بپرسید آیا در صد سال گذشته چنین پستی وجود داشته؟ آیا قرار شده سفرهای بیندازیم و همه دور این سفره بنشینیم و از آن استفاده کنیم؟ شخصی با یک تفکر چهارسال در این پست کار کرده و حالا تفکر جدید نمیخواهد از این تفکر استفاده کند. این چه بدهکاری است که باید یک پست خلقالساعه ثبت کنیم که فقط سر یک سفره بنشینیم و کسی ناراحت نشود. او یک بار هم به حضور همزمان محسن هرمزی در سه پست تذکر داده بود.
کاشانی خطاب به شهردار تهران که آن زمان در پکن بود گفت که خواهش میکنم آقای شهردار در پکن صدای مرا بشنود و از نیروهای دیگر استفاده کند. هرچند که وضعیت سه پست ماندن معاون شهردار عمر کوتاهی داشت اما در این دوره شهردار تهران چندینبار برای حضور مدیران دوپسته یا انتصابهایی که برخلاف اساسنامههای سازمانهای شهرداری بود تذکر گرفت. مدیری که به مراسم قدردانی از زحماتش نیامد مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران چندان علاقهای ندارد شورا وارد حاشیههای انتصابات شود. او درخصوص انتصابات شهرداری تهران میگوید: شورا اساسا نباید دخالتی در انتصابات شهرداری داشته باشد و ما نیز به همین شکل عمل خواهیم کرد. شما هم (خبرنگاران) ما را وارد این موضوعات نکنید. البته ما به شهردار تهران مشورت و مشاوره میدهیم و این کار نیز توسط تمام اعضا انجام و هر جا که صلاح باشد این مشاورهها ارائه میشود. یکی دیگر از اعضای منتقد نحوه تغییرات مدیران در شهرداری، جعفر تشکریهاشمی است. او در تذکری در صحن شورا گفته است: این طبیعی است که یک مدیر ارشد تلاش کند با انتصاب مدیران مورد نظر به اهداف پیشبینیشده خود برسد و در این راستا، از افرادی استفاده کند که هدفهای سازمانی و ماموریتهای محوله را به نحو شایستهای انجام داده و تحقق میبخشند اما شاهدیم این اتفاق در شهرداری تهران تبدیل به قاعدهای شده که مدیران در رفت و آمد باشند و سال به سال تغییر کنند. عمر مدیریت اگر کمتر از یکسال باشد، مدیر نه آنقدر فرصت برای کارکردن دارد که بتواند اقدامات اثرگذاری باقی بگذارد و نه آنقدر کار برای مردم، ناچیز و کمارزش است که در انتصابات از عنصر آزمون و خطا استفاده کنیم. او مدتی پیش تاکید کرده بود که قدردان سرمایههای انسانی نیستیم. از جابهجایی مدیران در معاونت حملونقل از جمله دکتر افندیزاده انتقاد کرد و گفته بود: نحوه عزل و جابهجایی به قدری نامناسب بود که این مدیر صبور و متین به گونهای دلخور شد که با وجود دعوت آقای چمران از او برای حضور در مراسم تقدیرش در شورای شهر، دعوت را نپذیرفت.
شوخی با متن احکام شهردار
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش خبرآنلاین که برخی جابهجایی مدیران در شهرداری یادآور سرگرمی صندلی بازی است این نوع تغییرات به مدیریت امور در شهرتهران لطمه نمیزند گفت: این یکی از انتقاداتی است که از اول این دوره مطرح شد، این دوره یکی از بیثباتترین دورههای مدیریت شهری است که به اجرای ماموریتهای شهرداری لطمه میزند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد