30 - 06 - 2017
جزییات فروش فرآوردههای نفتی با قیمت پایینتر به مرزنشینان
رییس اداره پیشگیری از عرضه خارج شبکه و مقابله با قاچاق سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به طرح فروش سوخت به مرزنشینان برای جلوگیری از قاچاق سوخت اظهار کرد: این طرح به کلیه مرزهای خشکی زمینی تعمیم داده شده است.
بهروز کرمانی در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه روند قاچاق سوخت از سال ۱۳۹۲ تاکنون نزولی بوده است، در مورد طرح فروش سوخت به مرزنشینان در شعاع ۲۰ کیلومتری به منظور کاهش قاچاق سوخت اظهار کرد: این طرح قبلا به صورت پایلوت در استان سیستانوبلوچستان اجرا شده بود و از آنجا که یک طرح موفق بود به کلیه مرزهای خشکی زمینی تعمیم داده شد.
وی افزود: این طرح با هدف جلوگیری از مهاجرت مرزنشینان به شرق و تقویت معیشت آنها اجرا میشود. در این راستا سهمیهای برای مرزنشینان حسب تصویبنامه هیات ویران در دولت یازدهم تخصیص یافت تا مرزنشینان بتوانند صادرات داشته باشند. برای اجرای این طرح که طرح خردهفروشی در بازارچههای مرزی محسوب میشود، یک کارگروه استانی نرخ قاچاق را تخمین میزند و زمانی که برای مثال مشخص شد نرخ قاچاق غیررسمی در مرزها ۱۳۰۰ تومان است، سوخت در این نقاط ۱۲۰۰ تومان فروخته میشود تا زنجیره قاچاق شکسته شود.
رییس اداره پیشگیری از عرضه خارج شبکه و مقابله با قاچاق سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در مورد استانهای مشمول طرح گفت: استانهای سیستانوبلوچستان، خراسانرضوی، خراسانجنوبی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، ارومیه و میاندوآب مشمول این طرح میشوند. فرآوردهها در این استانها از طریق مرزهای رسمی فروخته میشود.
کرمانی در مورد سایر طرحهای در نظر گرفته شده برای جلوگیری از قاچاق سوخت اظهار کرد: طرح دیگر تجارت آسان است که بر اساس آن سامانهای از سال ۱۳۹۲ راهاندازی شد تا متقاضیانی که وابسته به نهادها یا سازمانهای دولتی هستند، نیاز خود را از طریق این سامانه اعلام کنند. سپس کارشناسان به بررسی نیاز میپردازند و بعد از اینکه این نیاز توسط سازمان متولی تایید شد، فرآورده در اختیار متقاضی قرار میگیرد.
بر اساس این گزارش، کرمانی پیش از این به ایسنا خبر داده بود میزان قاچاق بنزین در حال حاضر صفر است. در سال ۱۳۹۲ حدود ۴۵ میلیون لیتر نفت گاز مکشوفه از دستگاههای کاشف تحویل شرکت پخش شده است که این میزان در سال ۱۳۹۳ به ۳۹ میلیون لیتر، در سال ۱۳۹۴ به ۲۲ میلیون لیتر و در سال ۱۳۹۵ به ۱۳ میلیون لیتر رسیده است. به عبارت دیگر از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۳ به میزان ۱۲ درصد، از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۴، ۴۲ درصد و از سال ۹۴ تا ۹۵، ۴۳ درصد کاهش داشته است.
به گفته وی، مرجع رسمی اعلام قاچاق گازوییل، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است اما براساس مکشوفاتی که تحویل انبار ما شده، قاچاق گازوییل نیز روند نزولی داشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد