9 - 10 - 2023
جلسات بینتیجه با وزرای مسکن
«جهانصنعت»- رییس کانون انبوهسازان مسکن گفت: طی دو سال دولت سیزدهم دو جلسه با دو وزیر داشتیم، اما پیشنهادات ما به کارشناسان ارجاع شد و این یعنی هیچ نتیجهای از جلسات نمیتوان گرفت.
جمشید برزگر در بیستمین اجلاس سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمانهای ایران گفت: طی دو سال دولت سیزدهم دو جلسه با دو وزیر داشتیم و جلساتی که بیش از ۳ ساعت طول کشید و پیشنهادات ما به کارشناسان ارجاع شد، این یعنی هیچ نتیجهای از جلسات نمیتوان گرفت.
او گفت: تنها زمانی موفق میشویم که به فعالان حوزه ساختوساز مسکن یعنی انبوهسازان اعتماد کنیم و تنها راهحل اجرا و دستیابی به اهداف ریاستجمهوری برای ساخت یک میلیون مسکن توافق و امضای تفاهمنامه با انبوهسازان است. در این صورت شعارهای دولت سیزدهم در حوزه مسکن به سرانجام میرسد.
رییس کانون انبوهسازان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما عدم توجه به قوانین و مقررات است. به عنوان نمونه مصوبه هیات وزیران سال ۱۳۷۵ برای انجمنهای استانی انبوهسازی هنوز اجرا نشده است.
او گفت: هفتصد هزار هکتار بافت فرسوده داریم که ۲۲ میلیون نفر در این بافتها ساکن هستند. معتقدم در این حوزه باید به بخش خصوصی اعتماد کنیم و مسوولی برای شنیدن حرفهای ما وجود داشته باشد.
افزایش ۱۰ برابری قیمت مسکن در ۵ سال گذشته
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به افزایش ۱۰ برابری قیمت مسکن در ۵ سال اخیر، اقدامات دولت برای کاهش ناترازی عرضه و تقاضا در بازار مسکن را مثبت ارزیابی کرد.
بابک نگاهداری در اجلاس سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان ایران با یادآوری اینکه قیمت مسکن و اجارهبها در بازه زمانی ۵ ساله یعنی از سال ۹۷ تا سال ۱۴۰۲، ۱۰ برابر شده، اظهار کرد: در سبد خانوارهای ایرانی، اصلیترین هزینه مسکن است و اگر نتوانیم تورم مسکن را کنترل کنیم، تلاشهای دولت برای مهار تورم در سایر حوزهها خیلی در زندگی مردم ملموس نخواهد بود.
او یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر هیات دولت بر موضوع مسکن و جدیتر گرفتن آن تاکید کردند. این مساله نشان میدهد باید تمرکز زیادی روی این موضوع داشته باشیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناترازی عرضه و تقاضا در بازار مسکن تصریح کرد: این ناترازی مربوط به کاهش تولید مستمر در دهه ۹۰ است.
نگاهداری اضافه کرد: قانون جهش تولید و به تبع آن، نهضت ملی مسکن، برای کاهش ناترازی و بهبود وضعیت مسکن توسط دولت در حال پیگیری است. حدود دو سال از اجرای قانون میگذرد که شاهد نقاط مثبتی در اجرای آن هستیم. او یکی از اثرات مثبت را تغییر نگاه دولت از نظارهگر به کنشگر دانست و افزود: دولت مسکن را از اولویتهای اجرایی خود قرار داده و جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده است. شخص رییسجمهوری برای آن وقت میگذارد و فعالیتها برای تامین گسترده مسکن در حال اجراست.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس بیان کرد: باید از تجارب گذشته در اجرای نهضت ملی مسکن استفاده کنیم ضمن اینکه باید برای سوداگری و اثربخشی در بازار مسکن برنامهریزی دقیقی داشته باشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد