6 - 12 - 2022
جلوگیری از حوادث ساختمانی وظیفه کیست
حوادث ساختمانی از قبیل تخریب، گودبرداری غیر اصولی و… به امری عادی در ساختوساز کشور تبدیل شده است به گونهای که اگر سری به آمار ریزش آوار آتشنشانی بزنید، میبینید که در طول یک ماه چندین حوادث از این قبیل
رخ میدهد.
اگر از اول تیرماه بخواهیم به این آمار دقیق شویم میبینیم که روز دوشنبه ۲۴ تیرماه سالجاری بر اثر ریزش یک ساختمان دو طبقه در حال تخریب در خیابان دیباجی شمالی، خیابان نوریان ناگهان یکی از دیوارههای بتونی طبقه دوم تخریب و یکجا روی سر کارگر ۲۱ ساله افغانی فرو ریخته و متاسفانه بر اثر شدت جراحت وارده کارگر جوان جان خود را از دست میدهد.
گفتنی است، علت این حادثه بیتوجهی و رعایت نکردن اصول ایمنی هنگام کار اعلام شد.
از طرفی روز ۱۵ تیرماه آتشنشانان با حضور در محل یک حادثه در یک عملیات نجات، کارگر ۲۳ سالهای را از زیرآوار یک ساختمان در حال احداث نجات دادند.
ابوالفضل حسینعلی میرزا، رییس ایستگاه ۱۰ در این باره گفت: در یک ساختمان در حال احداث کارگران مشغول کار بودند که به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی قسمتی از دیوار ریزش کرده و یکی از کارگران در زیر آن گرفتار شده بود.
اما در روز ۱۳ تیرماه وقوع حادثه ریزش آوار در محل گودبرداری در مرکز تهران باعث گرفتار شدن یک کارگر ساختمانی در زیر خروارها خاک شد.
علیاصغر سعادتمندی، افسر آماده منطقه یک سازمان آتشنشانی تهران که در محل حادثه حضور داشت، گفت: محل حادثه قطعه زمینی به مساحت ۱۵۰ مترمربع بود که برای احداث بنای جدید به عمق پنج متر گودبرداری شده بود.
وی افزود: قبل از وقوع حادثه عدهای از کارگران روی دیواره ضلع شمالی محل گودبرداری مشغول کار بودند که به یکباره بخشی از این دیواره فروریخت و یکی از کارگران تا بالای کمر در زیر خاک گرفتار شد.
سعادتمندی علت بروز حادثه را عدم رعایت نکات ایمنی ذکر کرد و گفت: آتشنشانان با تلاش بسیار این کارگر ۵۰ ساله افغانی را از زیر آوار زنده
خارج کردند.
همچنین در روز ۱۰ تیر آتشنشانان با حضور در خیابان ستارخان، خیابان کوکب در یک عملیات حساس کارگر ۲۳ سالهای را از زیر آوار یک ساختمان در حال احداث نجات دادند.
ابوالفضل حسینعلی میرزا، رییس ایستگاه ۱۰ در اینباره گفت: در یک ساختمان در حال احداث کارگران مشغول کار بودند که به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی قسمتی از دیوار ریزش کرده و یکی از کارگران در زیر آن گرفتار شده بود.
وی افزود: آتشنشانان پس از ایمن سازی محل حادثه، کارگر ۲۳ ساله از تبعه افغان را که تا قسمت کمر در زیر آوار گرفتار شده بود با به کارگیری تجهیزات نجات از زیر آوار خارج کرده و پس از انجام کمکهای اولیه، توسط برانکارد به خارج از ساختمان انتقال و تحویل امدادگران اورژانس دادند.
اما در روز ۹ تیرماه یک تخریب غیر اصولی به خیر گذشت زیرا بیتوجهی کارگران به اصول ایمنی در هنگام کار، ریزش ساختمان در حال تخریب را روی دو دستگاه موتورسیکلت به همراه داشت.
محمد رضا فرهاد توسکی، رییس ایستگاه ۳۱ در این باره گفت: در محل حادثه یک باب مغازه در حال تخریب مشاهده میشد که قسمتی از بالکن و تابلو آن بر اثر بیتوجهی کارگران به اصول ایمنی روی دو دستگاه موتورسیکلت پارکشده، فرو ریخته بود.
همچنین در روز هشتم تیر ریزش دیوارههای یک زمین گودبرداریشده در خیابان ۱۷ شهریور، مرگ کارگر جوان را زیر آوار و خاک بیاحتیاطی رقم زد.
مجید الوندی، رییس ایستگاه ۹۹ که در محل حادثه حضور داشت در این باره اظهار داشت: با رسیدن ناجیان ۱۲۵ به محل حادثه، یک قطعه زمین به مساحت ۱۲۰ مترمربع دیده میشد که به عمق سه متر گودبرداری شده است و کارگران در آن مشغول عملیات عمرانی و
ستونگذاری بودند.
وی افزود: به دلیل بیتوجهی به نکات ایمنی هنگام کار بخشی از یک دیواره تخریب شده است و کارگر جوانی در زیر آن مدفون شده بود.
مهدی موذن، رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان در پاسخ به اینکه در حوادث اینچنینی چه سازمانی مقصر است به خبرنگار «جهان صنعت» گفت: در این حوادث به این نتیجه رسیدیم که به طورعام سازمان نظام مهندسی مقصر است زیرا اجازه نمیدهد دستگاههای ذیربط تصمیم اصولی درستی بگیرند و عوامل اجرایی دارای صلاحیت را وارد عرصه ساختوساز کنند.
وی در ادامه افزود: شاهد مثال این ادعا مخالفتهای اخیر سازمان نظام مهندسی با مصوبه حق نظارت کاردانهای فنی ساختمان است. این واقعیت وجود دارد که وقتی مهندس ناظر تنها پنج بار به پروژه سر بزند چگونه میتواند از تمامی تحولات کارگاهی مطلع شود و آنها را رصد کند. این در حالی است که باید در تمامی مراحل تخریب و گودبرداری که یک ماه هم طول میکشد یک ناظر فنی در کارگاه حضور داشته باشد که درصورت عدم رعایت این موارد و ادامه روند فعلی همواره شاهد بروز چنین حوادثی خواهیم بود.
موذن با بیان اینکه برای پیشگیری از این حوادث پیشنهاد دادیم که کاردانهای فنی ساختمان به عنوان رییس کارگاه و ناظر مقیم در کارگاه حضور داشته باشند، افزود: این افراد میتوانند در صورت وجود خطر به پیشگیری از حوادث بپردازند اما متاسفانه با وجود موافقت شهرداری، این پیشنهاد با مخالفت سازمان نظام مهندسی مواجه شد.
وی همچنین اظهار داشت: اگر به دنبال مقصر هستید، مقصر کاملا مشخص است و برای جلوگیری از این حوادث سازمان نظام مهندسی باید رضایت دهد تا فعالان سایر بخشهای صنعت ساختمان مانند کاردانهای فنی به کمک پروژهها بیایند تا خلاء وجود افراد فنی جبران شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد