9 - 04 - 2017
جمنا نامزدان خود را معرفی کرد
دومین مجمع ملی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد تا کاندیدهای نهایی جمنا برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری سالجاری معرفی شوند. نهایتا براساس رایگیری صورت گرفته، سیدابراهیم رییسی، علیرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش، محمدباقر قالیباف و پرویز فتاح بهعنوان پنج کاندیدای نهایی جبهه مردمی انتخاب شدند. قالیباف در حالی در میان پنج منتخب جمنا قرار گرفته بود سه روز پیش با انتشار بیانیهای، ضمن بحرانی خواندن وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور و انتقاد از عملکرد دولت، به نوعی از شرکت در انتخابات انصراف داد. این بیانیه قالیباف از سوی بسیاری از ناظران، اعلام انصراف از نامزدی در انتخابات تعبیر شد، در حالی که برخی دیگر از اصولگرایان به ویژه شماری از جمناییها تعبیر اینچنینی از بیانیه قالیباف نداشتند.
برخی اعضای هیات مرکزی جمنا تلاش کردند معنایی غیر از انصراف از نامزدی از بیانیه قالیباف استخراج کنند. مهدی محمدی، عضو هیات رییسه این جبهه در گفتوگو با یکی از رسانهها در پاسخ به پرسشی درباره بیانیه اخیر قالیباف با تاکید بر اینکه متن بیانیه روشن است، گفت: بیانیه قالیباف به معنای انصراف از کاندیداتوری نیست. قالیباف گفته درخواستی برای کاندیداتوری ندارم که این حرف درستی است. هیچ کدام از این آقایان درخواست کاندیدا شدن نداشتهاند و این بدنه نیروهای انقلابی بودند که نام آنها را مطرح کردند. مقصود قالیباف درست فهمیده نشد. همچنین مرضیه وحیددستجردی، سخنگوی جمنا درباره بیانیه قالیباف و اینکه برخی آن را انصراف وی از نامزدی تلقی کردهاند، در گفتوگویی تصریح کرد: ایشان سازوکار جبهه را نیز پذیرفتهاند. بیانیه آقای قالیباف بنابر انصراف نیست بلکه تاکید کرده بود که بنده هیچگاه خود را نامزد نکردهام که این هم نکته درستی است. این در حالی است که قالیباف در مجمع عمومی جمنا شرکت نکرد. با این حال به نظر میرسد که قالیباف قصد دارد تا در مناظرهها کنار رییسی باشد و نیز با انصراف، حمایت قالیباف از رییسی بیشتر به چشم آید و فضاسازی رسانهای شود و میزان آرای رییسی را افزایش دهد.
نام سعید جلیلی که در نخستین انتخابات مجمع عمومی جمنا در جایگاه سوم فهرست نامزدهای برتر قرار گرفته بود، در میان نامزدهای نهایی جمنا به چشم نمیخورد. جلیلی در دومین مجمع عمومی تشکل جمعی اصولگرایان هم حضور نیافت. در روزهای گذشته خبرهای زیادی مبنی بر نپذیرفتن میثاق نامه جمنا از سوی جلیلی و حذف او از میان نامزدهای این جبهه منتشر شده بود؛ خبرهایی که اظهارنظر اخیر جمناییها بر آن مهر تایید زد. مهدی چمران، عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در خصوص حذف سعید جلیلی از فهرست نامزدهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی(جمنا) گفت: جلیلی حذف نشدند بلکه خودش نیامد. این در حالی است که به گفته یکی از نزدیکان جلیلی، تصمیم او برای حضور در انتخابات هفته آینده مشخص میشود. جلیلی اصلا از اول وارد مکانیسم جمنا نشد و اگر هم تصمیم به حضور یا عدم حضور در انتخابات بگیرد، آن تصمیم مستقل خواهد بود.
برخلاف انتظار عزتالله ضرغامی هم از لیست جمنا حذف شد و ناگهان علیرضا زاکانی به رتبهای بالا دست یافت. از طرفی بعد از انتخاب فتاح توسط جمنا، نشانههایی از اعتراض او به اعلام نامش نمایان شد و کمیته امداد طی بیانیهای اعلام کرد که ایشان هیچگونه قصد و برنامهای برای نامزدی در انتخابات نداشته و نخواهند داشت و عدم حضور در جلسه مجمع جبهه نیروهای انقلاب اسلامی نیز به همین دلیل بوده است. بعد از انتشار این بیانیه رسانههای اصولگرا خبر دادند که حاجیبابایی جایگزینش شده و از این بعد او را باید نفر پنجم بدانیم اما ورود غیرمنتظره حاجیبابایی به جمع منتخبان دقایق زیادی طول نکشید که اوهم انصراف داد. به گزارش انتخاب در دقایقی که محافل سیاسی چگونگی تغییر آرایش سیاسی را با ورود حاجیبابایی تحلیل میکردند رایزنیهای فشردهای در اتاقهای تصمیم گیری جناح در جریان بود. آنها فرصت خوبی پیدا کرده بودند. یک نفر از میان برگزیدگان به میل و اصرار خودش رفته و حالا آنها باید از این پس تلاشهای یشان را برای کنارهگیری روی افراد کمتری متمرکز میکردند. تماسی حیاتی از سوی یکی از مقامات ارشد جمنا با حاجیبابایی برقرار میشود. پیام هیات رییسه به او منتقل میشود و او نیز تسلیم خواست تصمیم سازان میشود. خرسندی حمیدرضا حاجیبابایی برای ورود غیرمنتظره به جمع منتخبان دقایق زیادی طول نکشید. متن خداحافظی پیامش را آماده میکند و در اختیار رسانهها قرار میدهد؛ در نتیجه لیست جمنا چهار به نفر اکتفا میکند اما مهمتر از همه کاندیداتوری حجتالاسلام سیدابراهیم رییسی است که با معرفی یا اعزام نمایندهای به تشکل تازه تاسیس و اصولگرای جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی) کاندیداتوری خود در انتخابات پیش روی ریاستجمهوری را عملا اعلام کرده است. نشانه دیگر انصراف از حضور در هیات نظارت بر انتخابات است زیرا تنها در صورت قصد کاندیداتوری چنین اقدامی ضرورت داشت. صولت مرتضوی شهردار مشهد و نماینده آقای رییسی نیز از قطعی شدن کاندیداتوری او خبر داده است. به این ترتیب ابراهیم رییسی تولیت آستان قدس رضوی را میتوان مهم ترین رقیب حسن روحانی در انتخابات دانست چه دیگر کاندیداهای اصولگرا و چهرههایی مانند سعید جلیلی به نفع او کنار بروند و چه آنها باقی بمانند و بخواهند انتخابات به مرحله دوم بکشد. طبیعی است که غالب اصولگرایان از حضور ابراهیم رییسی خرسند باشند چون میتواند از میزان تشتت در میان آنان بکاهد به اضافه اینکه امید داشته باشند با سیادت و مسوولیت تولیت او آرای اقشارمذهبی تر و سنتی تر را جذب کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد