7 - 12 - 2019
جنگ برای صلح
نوزدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای با حضور رییسجمهور کشورمان و سران یازده کشور آسیایی در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شد.
دبیرکل سازمان همکاری شانگهای پس از پایان نشست از انعقاد و انتشار بیانیه نهایی این سازمان در بیشکک پایتخت قرقیزستان خبر داد. به گفته وی این سازمان برای به کارگیری ابزار سیاسی مسالمتآمیز برای رفع تنشهای منطقه و بینالمللی و همچنین برقراری صلح و امنیت در این مناطق تلاش خواهد کرد.
پس از سفر هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان و شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن به تهران، حسن روحانی در بیشکک و اجلاس شانگهای با رهبران دو کشور چین و روسیه دیدار و مثلث چین، ایران و روسیه را بیش از پیش تقویت میکند.اما حسن روحانی در سخنرانی نوزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر اینکه بهرهگیری از این فرصتها میتواند در کشورهای عضو جهش اقتصادی ایجاد کند، اظهار کرد: تهران آماده ارائه همه تسهیلات برای فعالیتهای اقتصادی شهروندان، شرکتها و دولتهای عضو این سازمان است.وی برجام را دستاورد مهم دیپلماسی چندجانبه خواند و گفت: دولت آمریکا طی دو سال گذشته با استفاده ابزاری از ظرفیت اقتصادی، مالی و نظامی خود و با اتخاذ رویکرد تهاجمی، کلیه ساختارها و قواعد بینالمللی را برهم زده و به تهدیدی جدی برای ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است.روحانی تاکید کرد: نوزدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای در حالی برگزار میشود که جامعه جهانی با چالشها و معضلات بیسابقهای روبهرو است. تروریسم در انواع مختلف آن، افراطگرایی، یکجانبهگرایی، مداخله کشورهای فرامنطقهای در امور سایر مناطق و دخالت در امور داخلی سایر کشورها، جامعه بینالمللی را در وضعیتی خطیر قرار داده است؛ وضعیتی که میتواند ثبات، امنیت و منافع همه کشورهای جهان را تهدید کند.رییسجمهور تصریح کرد: مناطق پیرامونی ما با بحرانهای متعددی روبهرو است که با از بین بردن زیرساختهای اولیه کشورها و بازتولید ناامنی، این مناطق را در شرایط حساسی قرار داده است. از سوی دیگر دولت آمریکا طی دو سال گذشته با استفاده ابزاری از ظرفیت اقتصادی، مالی و نظامی خود و با اتخاذ رویکرد تهاجمی، کلیه ساختارها و قواعد بینالمللی را بر هم زده و به تهدیدی جدی برای ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است.وی گفت: همه ملتها و همه دولتها صرفنظر از باورها و فرهنگهای خود در پی رفاه، توسعه،آزادی و حقوق خویش هستند و با حفظ ارزشهای دینی و اخلاقی و ملی خویش میخواهند در تعامل با یکدیگر در برابر دشمنان مشترک بشریت ایستادگی کنند.روحانی اضافه کرد: امروزه همه ما از شرق تا غرب در برابر خطر افراطگرایی باید متحد باشیم چراکه افراطگرایی توسعه، صلح و امنیت جهان را تهدید میکند. مهم نیست مسلمان، مسیحی، یهودی، بودایی یا به هر دین و آیین دیگری باشیم. مهم این است که در برابر افراطگرایی از هر رنگ و نژاد و مذهب متحد باشیم. ما از آن جهت با داعش در عراق و سوریه جنگیدیم چون تفکر آنها را تفسیری افراطی و ضدانسانی از دین علیه انسانیت میدانستیم و در دفاع از شهروندان غیرمسلمان این کشورها نیز تردید نکردیم. ما از آن جهت با صهیونیسم مخالفیم که آنها را پیرو یک ایدئولوژی انحرافی در دین یهود میدانیم که باارزشهای انسانی در ستیز است.رییسجمهور با بیان اینکه در عراق و سوریه برای صلح جنگیدهایم، خاطرنشان کرد: در افغانستان برای نبرد با افراطگرایی در تعامل با سازمان ملل متحد نقش سازندهای ایفا کردهایم و در یمن برای برقراری صلح از هیچ تلاشی دریغ نکردهایم. ما همواره درهای گفتوگوها و همکاریهای منطقهای و دوجانبه را با همه همسایگان خود باز گذاشتهایم و حتی برای حل مساله فلسطین هم رویکرد دموکراتیک با مراجعه به آرای عمومی را ارائه کردهایم. نمیخواهیم هیچ ملتی را به دریا بریزیم و غرق کنیم.
وی خطاب به اعضای سازمان همکاری شانگهای گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که امروزه جامعه بینالمللی بیش از پیش با معضل یکجانبهگرایی به چالش کشیده شده و همچنین مشکلات و پیچیدگیهای جهان امروز بهویژه تروریسم، افراطگرایی و قاچاق مواد مخدر، چندجانبهگرایی را به یک ضرورت تبدیل کرده است.روحانی گفت: برجام دستاورد مهم دیپلماسی چندجانبه است که اثبات کرد چنانچه اراده سیاسی لازم وجود داشته باشد میتوان برای حل هر مشکلی بهجای تحریم و جنگ از طریق گفتوگو و مصالحه بهتر به نتیجه رسید. جمهوری اسلامی ایران بهتصریح ۱۵ گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کلیه تعهدات خویش عمل کرده است، اما متاسفانه آمریکا بهطور یکجانبه از برجام خارج شده و دیگر طرفها و کشورها را نیز مورد تهدید قرار میدهد تا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، که خواستار روابط عادی تجاری با ایران است، را نقض کنند. وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ظرفیتهای برجام از اعضای باقیمانده در توافق میخواهد، هر چه سریعتر به تعهدات خود در بهرهمندی جمهوری اسلامی ایران از منافع اقتصادی برجام عمل کنند.اما رییسجمهور روز جمعه با رییسجمهور چین در حاشیه نوزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دیدار کرد. روحانی با ابراز خرسندی از روند اجرای توافقات دو کشور تاکید کرد: روابط با چین همواره برای ایران راهبردی بوده و خواهد بود. روحانی با بیان اینکه ایران کاملا به تعهدات خود در برجام پایبند بوده و آمریکا بدون هر گونه بهانهای از تعهد بینالمللی خود خارج شد، گفت: فشارهایی که دولت آمریکا به ایران و چین و سایر کشورها وارد میکند، با هدف تسلط بر کل آسیا و جهان است. رییسجمهور ایستادگی ایران و چین در برابر یکجانبهگرایی آمریکا را به نفع دو کشور، آسیا و جهان دانست و افزود: ملت ایران نشان داده که در برابر فشارهای خارجی نه تنها متزلزل نمیشود بلکه متحدتر و مقاومتر میشود. روحانی در ادامه با بیان اینکه ظرفیتهای فراوانی برای گسترش روابط با چین وجود دارد، افزود: ایران با توجه به موقعیت ممتاز جغرافیایی، آماده است نقش مهم و پیشبرندهای در پروژه یک کمربند – یک جاده ایفا کند. رییسجمهور چین نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه آماده گسترش همکاری با ایران در مجامع منطقهای و جهانی برای ترویج چندجانبهگرایی و حفظ منافع خود و کشورهای در حال توسعه هستیم، افزود: پکن آماده توسعه همکاریها با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم و جرائم سازمانیافته است. لازم به ذکر است در حاشیه اجلاس شانگهای حسن روحانی و ولادیمیر پوتین رییسجمهور فدراسیون روسیه با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. طرفین در این دیدار ضمن تاکید بر تداوم روابط مطلوب بین تهران و مسکو، بر همکاری دوجانبه به منظور ایجاد امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد