8 - 04 - 2025
جنگ تجاری آمریکا زمینهساز سقوط بازار رمزارزها شد
«جهانصنعت»- کاهش قیمت بیتکوین و اتریوم بعد از اعلام تعرفههای آمریکا و واکنش چین به آنها ادامه دارد. کاهش رمزارزها در بحبوحه فروش گستردهتر ناشی از تصمیم دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا برای اعمال تعرفههای تلافیجویانه بر دهها کشور در سراسر جهان رخ میدهد. این اقدام ترامپ با واکنش فوری چین مواجه شده و انتظار میرود سایر کشورهای هدف نیز به زودی اقدامات متقابلی در پاسخ به تعرفههای اعلام شده واشنگتن نشان دهند. بیتکوین به کاهش خود ادامه داد و به زیر ۷۸هزار دلار رسید در حالی که اتریوم پس از تعرفههای متقابل جهانی دونالد ترامپ که باعث ترس از رکود شد و اعتماد سرمایهگذاران را متزلزل کرد، بیش از ۱۲درصد کاهش یافت و به فروش گسترده بازار کمک کرد. ترامپ روز یکشنبه در مصاحبهای گفت تا زمانی که مشکل کسری تجاری با چین حل نشود، هیچ توافقی انجام نخواهد شد. او افزود که رهبران جهان مشتاق به توافق هستند اما بدون حل این مشکل، توافق منطقی نخواهد بود.
دادههای بازار نشان میدهند که پس از این اظهارات، قرارداد آتی بیتکوین با تاریخ سررسید آخرین جمعه ماه آوریل، با قیمت 79590 دلار باز شد که نسبت به قیمت پایانی جمعه گذشته یعنی 84250 دلار، کاهش 6/5درصدی داشت و بهسرعت به 76800دلار و سطوح پایینتر رسید. طبق دادهها، سود باز در بازار معاملات آتی CME از اوج 57/281بیتکوین در دسامبر به 5/140هزار بیتکوین کاهش یافته که پایینترین میزان از آگوست ۲۰۲۴ است. این کاهش میتواند نشانهای از خروج سرمایه از بازار رمزارزها باشد. در مقابل، سود باز در بازارهای جهانی معاملات آتی و دائمی
(بهجزCME ) طی چهار هفته گذشته از ۴۰۰هزار بیتکوین به ۵۲۰هزار بیتکوین افزایش یافته است. افزایش سود باز همراه با کاهش قیمتها نشاندهنده افزایش موقعیتهای فروش و تایید روند نزولی بازار است. این موضوع میتواند بیانگر انتظار معاملهگران برای افت بیشتر قیمتها باشد. در زمان نگارش این خبر، بیتکوین در محدوده قیمتی ۷۵هزار دلار معامله میشود که یک افت تقریبا ۱۰درصدی در ۲۴ ساعت گذشته دارد. ارزش بازار کریپتو نیز با یک افت ۱۱درصدی، به 37/2 تریلیون دلار سقوط کرده است. این افت همزمان با سقوط ۹۰۰ واحدی شاخص داوجونز، ریزش بازار سهام چین و اعمال دامنه محدود برای معاملات در بازار ژاپن رخ داده است. در این میان، بانکهایی مانند جیپی مورگان، اساندپی گلوبال و گلدمن ساکس، احتمال رکود اقتصادی در آمریکا در سالجاری را افزایش دادهاند.
نبرد نهنگها در دریای خونین «اتریوم»
در پی سقوط شدید قیمت اتریوم، یکی از نهنگها در پلتفرم «میکر» با لیکوییدیشن ۵۷۰/67 واحد اتریوم به ارزش تقریبی ۱۰۶میلیون دلار مواجه شد. این اتفاق شامگاه یکشنبه و همزمان با ریزش بیش از ۱۰درصدی قیمت اتریوم از بالای 1800دلار به محدوده 1500دلار رخ داد، همچنین، ارزش کل بازار رمزارزها با بیش از ۸درصد کاهش به 45/2تریلیون دلار رسید. در همین بازه، قیمت بیانبی نیز با کاهش 5/7درصدی به ۵۴۷ دلار رسید. دوجکوین و کاردانو نیز هر کدام حدود ۱۵درصد سقوط کردند و ترون با ۴درصد افت مواجه شد. یک سرمایهگذار دیگر نیز در واکنش به شرایط پرنوسان بازار، بهطور هیجانی اقدام به فروش 14014واحد اتریوم به ارزش تقریبی ۲۲میلیون دلار کرده است. با این حال، برخی نهنگها افت قیمت را فرصتی برای انباشت میدانند. یک نهنگ طی روزهای اخیر 24817واحد اتریوم به ارزش حدود ۴۲میلیون دلار خریداری کرده و دارایی کل خود را به بیش از 2/1میلیون اتریوم رسانده که معادل 9/1میلیارد دلار ارزش دارد. از تاریخ ۳ فوریه ۲۰۲۵ تاکنون، این سرمایهگذار حدود ۲۳۰میلیون دلار برای خرید 103534واحد اتریوم هزینه کرده و در حال حاضر با ضرر تحققنیافته ۶۴میلیون دلاری مواجه است. گزارش پلتفرم «اینتودبلاک» نیز نشان میدهد که نهنگها تنها در روز پنجشنبه و پس از افت اتریوم به زیر 1800دلار، حدود 130000واحد اتریوم خریداری کردهاند.
توکنهای حریم خصوصی در حال تسخیر بازار
از سوی دیگر در سالی که شاهد نوسانات شدید بازارهای جهانی و تنشهای ژئوپلیتیکی هستیم، ارزهای دیجیتال با محوریت حریم خصوصی بهعنوان موفقترین بخش بازار رمزارزها شناخته شدهاند. تحلیلگران معتقدند که این عملکرد تصادفی نبوده و نشاندهنده آغاز یک تحول بزرگ در نظام مالی جهانی است. براساس دادههای جدید پلتفرم «آرتیمیس»، ارزهای دیجیتال حریم خصوصی محور از ابتدای سالجاری تنها 9/12درصد افت داشته در حالی که بیتکوین حدود 8/16درصد و اتریوم تا 8/52درصد کاهش یافتهاند. دادههای بازار همچنین نشان میدهند که در ماه گذشته، رمزارز «مونرو» تنها 1/8درصد افت داشته در حالی که «زیکش» حتی 1/9درصد رشد کرده است. بیتکوین در این مدت 8/9درصد کاهش قیمت داشته است. پاتریک اسکات از تیم «دیفایلاما» در پستی در «ایکس» نوشت:«عملکرد برتر رمزارزهای حریم خصوصی محور تصادفی نیست بلکه واکنشی زودهنگام به تغییر نظم جهانی و افول نظم پس از جنگ جهانی دوم است.» او تاکید کرد که افزایش تعرفهها و کنترل سرمایه باعث منزویتر شدن کشورها شده و قابلیت ضدسانسور بودن این گروه از رمزارزها، اهمیت آنها را از یک «روایت» به یک «نیاز عملی» تبدیل کرده است. برخی فعالان حوزه کریپتو نیز از این روند حمایت کرده و استفاده از توکنهایی مانند مونرو، زانو و فایرو را توصیه کردهاند. گزارشها نشان میدهند که استفاده از این رمزارزها در فعالیتهای غیرقانونی نیز در حال افزایش است چرا که ماهیت ناشناس بودن آنها بیشتر از بیتکوین یا استیبلکوینهاست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد