13 - 04 - 2020
جهانگیری خود را از مشکلات دولت رها میکند
*احمد مازنی- اعتقادم بر این است که دولت نباید محدود به حلقهای از همراهان و یاران خود بشود و همه عناصر تاثیرگذار در انتخاب روحانی به مقام ریاستجمهوری چه در دولت یازدهم و چه در دولت دوازدهم باید در حلقه مشاوره و هماندیشی قرار داشته باشند. زیرا افردای که در حین انتخابات ادعای حمایت کردند در سخنرانیها، مصاحبهها و مناظرهها روی یک سری اصول و روشها و گفتمان اثربخش تاکید داشتند. مجموعه آنچه مطرح شد و مردم نسبت به آن آگاهی پیدا کردند انتظاراتی است که در جامعه ایجاد شده تا روحانی آن مجموعه و برنامهها را پیاده کند.
طبعا موفقیت و شکست روحانی فقط به نام رییسجمهور ثبت نخواهد شد بلکه به نام همه کسانی که شخصیت حقیقی یا شان حقوقی خود را در خدمت اهداف و برنامههای ریاستجمهوری قرار دادند. روحانی از ظرفیت اصلاحطلبان به ویژه اعضای فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی باید استفاده بیشتری کند، به واقع این ظرفیت در راستای موفقیت دولت در اختیار ایشان قرار دارد.
یکی از فضاهایی که زمینه همفکری و هماندیشی فراهم میشود انتخاب اعضای کابینه است. چند مرحله این اتفاق افتاد و در حال حاضر نیز در مرحله جدید انتخاب وزرایی هستیم که به هر دلیلی کرسی آنها خالی مانده است. انتظار این است که دکتر روحانی گزینههای پیشنهادی خودش را با اصلاحطلبان و حامیان و همفکران خود و جریانهای مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در میان بگذارد. خصوصا در مجلس با فراکسیون امید به مشورت بنشینند و با هماندیشی تصمیم بگیرند.
حضور جهانگیری هم برای دولت روحانی یک فرصت است و اگر جهانگیری از دولت فاصله بگیرد برای شخص او میتواند یک امتیاز و مزیت تلقی شود و خود را از شرایط سختی که بر دولت دوازدهم تحمیل شده رها کند و به عنوان یک چهره سیاسی مستقل از دولت با همفکران خود در شرایطی قرار گیرد که به عنوان یک منتقد خارج از دولت قرار گیرد و با توجه به شرایط جدید دیگر مسوولیت پاسخگویی نخواهد داشت.
در حال حاضر در شرایطی که هم از بیرون با بدخواهی دشمنان مواجه هستیم و هم از داخل بخش افراطی رقبای روحانی به دلیل دستاویز قرار دادن برخی مسائل، حضور جهانگیری فرصتی انکارناپذیر است. کمااینکه همفکری و همکاری عارف و اعضای شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان فرصتی مناسب است و این امکان را سخاوتمندانه با گفتمان سیاسی مناسب در اختیار ایشان قرار دادهاند و از این امکان استفاده خواهند کرد.
باتوجه به حسن نیت و حسن نظری که در رییسجمهور وجود دارد بعید به نظر میرسد که از این امکان استفاده نکند و بیتوجهی به این امکان و فاصله گرفتن جهانگیری از دولت بیشتر مانند یک شوخی است تا واقعیت، این موضوع در نهایت نه به صلاح دولت است و نه به صلاح ملت. بهرهمندی از گفتمان اعتدالی و اصلاحی که رییسجمهور در پیش گرفته در شرایط فعلی باید گفت علاوه بر مجموعه فعلی، اصولگرایان و نظرات مخالف، سرمایهگذاران و احزاب با همدلی و همفکری به یاری دولت یابند تا مورد هجمه عناصر افراطی و مخالفان خارجی قرار نگیرند.
البته نقش و فعالیت واعظی در قیاس با رییس دفترهای سابق رییسجمهورهای اسبق و تفاوتها و اشتراکات خیلی جدی به نظر نمیرسد. اگرچه رییس دفتر دولت علاوه بر نقش خود در دولت، نقش حزبی به عنوان حزب اعتدال و توسعه نیز دارد و از آنجا که این حزب از ارکان اصلی و بنیانگذاران دولت است طبیعتا در هر موقعیتی در دولت قرار گیرد نگاه جدیتری به همفکران و نزدیکان خود خواهد داشت و اینکه این نگاه تبدیل به یک تنش و اختلاف شود منطقی نیست.
بدیهی است هر نقدی که مطرح میشود همه اعضای هیات دولت از رییس دولت تا دیگر افراد را مورد اشاره قرار میدهد. بنابراین همه مسائل باید از طریق گفت و گو حل شود و تبدیل به چالش یا مشکل نشود. این روند احیانا این حس را در جامعه ایجاد میکند که رقابتهای حزبی بر مشکلات پیشی گرفته و این در حالی است که مردم با مشکلات و مسائل اقتصادی مواجه هستند و چنین بحثهایی انحرافی است.
*عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد