9 - 11 - 2024
جهش قیمتها در بازار خودرو
مسیر قیمتی بازار در طول یک هفته گذشته رشد ۲ تا ۱۰میلیون تومانی قیمت خودرو را نشان میدهد.
بررسی روند بازار خودرو حاکی از آن است که در طول یک هفته گذشته پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با افزایش ۴میلیون تومانی به قیمت ۳۴۲میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با افزایش ۲میلیون تومانی به قیمت ۳۲۰میلیون تومان به فروش رفت.
در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در حدود ۶۵۰میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دندهای مدل ۱۴۰۳ نیز با افزایش ۵میلیون تومانی، ۷۵۵میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ اما یکمیلیارد و ۲۵میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ نیز ۵میلیون تومان گران شد و ۶۶۵میلیون تومان قیمت پیدا کرد. پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ با افزایش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۸۲۰میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما ۵میلیون تومان ارزان شد و ۸۵۵میلیون تومان قیمت پیدا کرد.
به گزارش خبرآنلاین، تارا اتوماتیک V2 مدل ۱۴۰۳ در بازار ۵میلیون تومان گران شد و به قیمت ۸۹۵میلیون تومان رسید. تارا دندهای V1 مدل ۱۴۰۳ نیز ۷۵۵میلیون تومان قیمت خورده است.
گزارشها از بازار خودرو نشان میدهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳ حدود ۵میلیون تومان گران شد و ۹۹۵میلیون تومان تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۵میلیون تومانی ۹۷۰میلیون تومان قیمت خورده است.
اراناپلاس مدل ۱۴۰۳ حدود ۵میلیون تومان ارزان شد و ۶۴۵میلیون تومان قیمت پیدا کرد. راناپلاس مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵میلیون تومانی، ۶۲۵میلیون تومان به فروش رفت. ساینا S دندهای دوگانهسوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵میلیون تومانی ،۴۶۵میلیون تومان قیمت خورده است اما سمند سورن پلاس EF7دوگانهسوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۱۰میلیون تومانی ۷۶۰میلیون تومان فروخته شد.
شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم با افزایش ۵میلیون تومانی ۸۱۵میلیون تومان قیمت پیدا کرد. کوییک GX L دندهای مدل ۱۴۰۳ هم به قیمت ۴۳۵میلیون تومان به فروش رفت.
مونتاژیهای بازار آزاد ارزانتر از کارخانهایها
در این حال، چالش خودروهای مونتاژی روزبهروز جدیتر میشود و در تازهترین رویداد مشتریانی که این خودروها را میخرند با مشکل عدمتحویل در موعد مقرر مواجه شدهاند. پیش از این مشتریان از افزایش قیمت خودرو شکایت داشتند و حتی سال گذشته برخی مشتریان بیش از شش بار مقابل وزارت صنعت، شورای رقابت، سازمان تعزیرات و حتی دیوان عدالت اداری تجمع اعتراضی برگزار کردند. امسال اما ماجرا دامنهدارتر شده و به غیر از موضوع افزایش قیمت، تحویل نشدن خودروها در موعد مقرر هم به چالشهای قبلی اضافه و منجر به افزایش اعتراض مردم شده است.
مشکل از آنجا آغاز شد که قیمت خودروهای مونتاژی بهدلیل ورود محصولات خارجی در قالب طرح واردات خودرو با کاهش مواجه شد و همین موضوع عامل اصلی تاخیر در تحویل به مشتریان است. گویا مونتاژکاران از طریق مدیریت عرضه در تلاشند مانع از کاهش بیشتر قیمتها شوند البته برخی مشتریان نیز بهدلیل کاهش قیمت خودروهای مونتاژی در بازار دیگر تمایلی به خرید ندارند چراکه میتوانند همان خودرو را در بازار با قیمتهای پایینتری خریداری کنند.
طبق این اطلاعات، سه شرکت مدیرانخودرو، بهمنموتور و کرمانموتور بیشترین تاخیر را در تحویل خودرو به مشتریان دارند و مشخص نیست این شرایط تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد.
کدام خودروها در بازار آزاد ارزانترند؟
آنطور که آمارها نشان میدهد، قیمت برخی خودروهای مونتاژی ظرف چند ماه گذشته بهدلیل کاهش تقاضا با افت مواجه شده و خریداران دست از خرید این محصولات کشیدهاند. بهطور مثال در حال حاضر قیمت خودروهایی مانند ایکس ۳۳کراس، ایکس ۵۵پرو، تیگو ۸پرو هیبریدی، جکجی ۴، جک جی ۷ایی، کیامسیتی۸، ون اینرودز، بستیون تی ۷۷و هونگچی E-QM۵در بازار ارزانتر از قیمت کارخانه است.
نکته قابلتوجه این است که قیمت برخی محصولات در بازار حتی تا ۳۵۰میلیون تومان ارزانتر از قیمت کارخانه است.
برخی از این خودروها در زمره خودروهای پرفروش این خودروسازان هستند و احتمالا مونتاژکاران تحتتاثیر همین موضوع در تلاشند بازار را مدیریت کنند تا مانع از نزول بیشتر قیمتها شوند.
براساس آنچه در لایحه بودجه پیشبینی شده دولت ارز اختصاصیافته به واردات خودرو را از یک میلیارد یورو در سال ۱۴۰۳ به ۲میلیارد یورو برای سال ۱۴۰۴ افزایش داده و صادرکنندگان اجازه دارند تا سقف ۲میلیارد یورو از محل ارز حاصل از صادرات، خودرو وارد کنند. نکته قابلتوجه دیگر آنکه طبق لایحه، منابع ارزی خارج از بانک مرکزی هم میتواند در واردات خودرو مورد استفاده قرار بگیرد.
با این میزان تخصیص ارز برآورد میشود میزان واردات خودرو در سال آینده افزایش یابد و این موضوع اثر مضاعفی بر قیمت خودروهای مونتاژی در داخل داشته باشد. خودروهایی که تا قبل از آغاز دور تازه تحریمها در سال ۱۳۹۷از حداقل اقبال عمومی برخوردار بودند اما تحریمها و محدودیتهای داخلی آنها را پرطرفدار کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد