11 - 10 - 2022
جوانب کشت فراسرزمینی با همراهی بخش خصوصی اندیشیده شود
«جهان صنعت»- در سنوات اخیر کشت فراسرزمینی بارها از سوی مسوولان مطرح شده، اما در عمل کار جدی برای آن انجام نشده است. نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران هم در این خصوص گفت: مدیران کشاورزی کشور به دنبال اجرای کشت فراسرزمینی بوده تا از ظرفیت کشورهایی که منابع آبی و زمینهای کشاورزی حاصلخیز دارند، استفاده شود.
امیر یوسفی افزود: کشور ایران در منطقه گرم و خشک واقع شده و با از بین رفتن رودها و استفاده بیرویه از منابع زیرزمینی ضرورت دارد که به سمت کشت فراسرزمینی حرکت کنیم.
وی بیان کرد: برخی از کشورهای همسایه ایران مانند قزاقستان ظرفیت خوبی برای این طرح داشته که باید با فراهم کردن زیرساختها از آن استفاده کرد.
یوسفی اضافه کرد: در وزارتخانه هم جلسات متعددی برگزار و چند کشور جدید از جمله کشورهای آفریقایی و اروپای شرقی برای کشت فراسرزمینی مطرح شده است، کشورهایی همانند رومانی، بلغارستان و صربستان برای این منظور اعلام آمادگی کردهاند تا در این کشورها سرمایهگذاری انجام شود.
نماینده بخش خصوصی در قرارگاه امنیت غذایی کشور گفت: برخی از محصولات مانند شالی، پنج برابر گندم و پنبه منابع آبی را مصرف میکند و علاوه بر آن کشت این محصول تنها در چند استان محدود، ممکن است، لذا باید از پتانسیل دیگر کشورها بهره ببریم.
وی افزود: تجربیاتی در آلماتی قزاقستان داشتیم اما یکی از مهمترین چالشها، برگشت محصول و ترانزیت آن به کشور است، در غیر این صورت اجرای این طرح فایدهای برای کشور نخواهد داشت. یوسفی بیان کرد: همه جوانب کشت فراسرزمینی با همراهی بخش خصوصی و دولتی باید اندیشیده شده و تصمیم درستی اتخاذ شود تا روند اجرایی آن، دیگران را هم به این سرمایهگذاری تشویق کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد