17 - 04 - 2017
حاشیهسازی در رسانهها نتیجه شکاف اجتماعی است
نشست وزیر راهوشهرسازی در سفر به همدان در گفتوگو با خبرنگاران در قطار مسافربری، سیاستهای کلان وزارت راهوشهرسازی را در عرصههای حملونقل و مسکن و شهرسازی تشریح کرد.
آخوندی در پاسخ به این پرسش که در این دوره از انتخابات ریاستجمهوری (دوازدهمین دوره) طیفهای مختلفی حضور دارند، گفت: همه باید از اینکه تعداد زیادی متقاضی برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری حضور دارند، خوشحال باشیم. از نظر رویکرد انتخاباتی، حضور گروههای مختلف را به فال نیک میگیرم و از آن استقبال میکنم.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از پایگاه وزارت راه، وزیر راهوشهرسازی در بیان نظرات خود در حوزههای مختلف حملونقلی گفت: حملونقل ایران نیاز به یک تغییر انگاره دارد که چندین بار نیز در مورد آن صحبت کردهام. معتقدم تغییر انگاره در حملونقل، فقط بحث کمی نیست که بگوییم مثلا این مقدار از جاده باید زیر ریل برود بلکه اساسا ساختار حملونقل در ایران نیاز به یک مدل جدید دارد که در آن تعادل بین مدهای حملونقل فراهم باشد و در عینحال حملونقل باید همراستا با نظام شهرسازی و سکونتگاههای مردمی شکل گیرد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید ادامه داد: در حالحاضر تمام نظام حملونقل و لجستیک ایران، مبتنی بر جاده است. ریل در واقع کاملا در حوزه حملونقل زمینی ایران وضعیتی حاشیهای دارد. اگر ریل بخواهد در متن حملونقل بیاید باید از یک سو، شهرسازی ریل پایه داشته باشیم و از دیگر سو از جهت حملونقل باید بتوانیم تقسیم کار بین حملونقل جادهای و حملونقل ریلی نیز داشته باشیم.
سیاستگذار ارشد حوزه حملونقل کشور افزود: حملونقل جادهای برای بردهای میانی و بلند باید مبتنی بر ریل باشد که در صورت چنین تصمیمی در سطوح کلان، نیازمند میلیاردها دلار سرمایهگذاری در این حوزه هستیم. معتقدم اتفاقات بزرگی باید در ایران رخ دهد تا این موضوع در کشور نهادینه شود.
آخوندی در همین ارتباط تصریح کرد: در این دوره تلاش زیادی کردیم تا حملونقل ریلی را در کشور جا بیندازیم اما جا انداختن این موضوع، یک اراده ملی میخواهد.وی با اشاره به اینکه سطح سرمایهگذاری در جادههای ایران بالاست، گفت: در حالحاضر حدود ۲۱۷ هزار کیلومتر جاده داریم که اگر هر یک کیلومتر جاده را با سرمایهگذاری یک میلیون دلار در نظر بگیریم رقم سرمایهگذاری در جادههای کشور به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار میرسد که این رقم تنها زیرساخت جادهها را شامل میشود در حالی که وقتی وارد ناوگان ریلی و مسافری میشویم رقم، بسیار بزرگتر است.
آخوندی ادامه داد: در سال ۹۵، بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار سواری وارد سیستم جادهای ایران شد. اگر این میزان را با ناوگان ریلی مقایسه کنیم فاصله بسیار زیاد است. به همین دلیل اگر ریل بخواهد با جاده رقابت کند اتفاقات بسیار زیادی باید در ایران رخ دهد که این اتفاقات باید هم از جنبههای زیرساخت، هم توسعه ناوگان و هم نظام قیمتگذاری باشد.وزیر راهوشهرسازی با تاکید بر آنکه نظام قیمتگذاری بسیار مهم است، گفت: در مورد آینده حملونقل ایران، اینکه سیاستهای حملونقل چگونه شکل گیرد و سازماندهی شود مقدمات خوبی در دولت یازدهم و در مدت سه سال گذشته انجام شد.
وی افزود: هم در توسعه شبکه حملونقلی بحثهای فراوانی انجام شده و هم در مورد نوسازی ناوگان ریلی اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است و از همه مهمتر آنکه آمادگی ذهنی در مقامات سیاسی ایجاد شده که بسیار مهم و قابل تامل است. شاهد هستیم که توسعه ناوگان ریلی به صورت جدی در مجلس و دولت مطرح شده که همه اینها نکات حائز اهمیتی هستند.
آخوندی با تاکید بر آنکه مفهوم شهرسازی ریلپایه دارد آهستهآهسته در ادبیات دانشگاهی و ادبیات مطبوعات وارد میشود، گفت: مفهوم شهرسازی ریلپایه یکی از مفاهیم اصلی است که در آینده راجع به آن بیش از امروز بحث خواهد شد.
وزیر راهوشهرسازی همچنین در پاسخ به این پرسش که حواشی فراوانی در هفتههای گذشته در مورد وی در برخی رسانهها و همچنین اخبار درست شده بود، گفت: کشور ما دچار شکاف اجتماعی است و آن شکاف اجتماعی است که این حواشی را ایجاد میکند. هر اتفاقی که در ایران میخواهد رخ دهد به دلیل وجود شکاف اجتماعی است و تمام مسایل آبادانی ایران متاسفانه تبدیل به یک مساله سیاسی میشود. در این موارد هم کاری از دست ما برنمیآید.
وی تصریح کرد: باید صبوری و حوصله کنیم تا از این فرآیند عبور کنیم زیرا در ایران تمام مسایل، ظرفیت تبدیل شدن به یک مساله سیاسی را دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد