14 - 11 - 2024
حاشیه و متن افتتاح نمایشگاه ملی صنایعدستی
نادر نینوایی- روز گذشته سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی، با حضور سیدرضا صالحیامیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهصورت رسمی گشایش یافت.
در آیین افتتاح این نمایشگاه که در محل دائمی نمایشگاههای بیناللملی تهران برگزار شد، علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی، مریم جلالی، معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، تعدادی از مدیران بخش دولتی و خصوصی و جمعی از هنرمندان صنایعدستی حضور داشتند.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در افتتاحیه این نمایشگاه بر حمایتهای دولت چهاردهم و این وزارتخانه از صنایعدستی و فعالان و هنرمندان این حوزه تاکید کرد و تلویحا خبر داد که با کلیات جداسازی صنایعدستی از وزارت میراث و گردشگری و تبدیل آن به سازمانی مستقل موافقت شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بعد از افتتاح رسمی سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی به بازدید از غرفهها و گفتوگو با هنرمندان و شرکتکنندگان پرداخت.
خبر جدید وزیر در جریان افتتاح نمایشگاه
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه آیین افتتاح نمایشگاه ملی صنایعدستی از احتمال تبدیل معاونت صنایعدستی به سازمان خبر داد.
سیدرضا صالحیامیری، گفت: امروز روز خوبی برای صنایعدستی ایران است. صنایعدستی در مسیر رشد و تکامل قرار گرفته است. خوشبختانه بیش از 1200نهاد صنفی در مجموعه صنایعدستی ایران شکل گرفته است. بیش از ۷۰تا از این مجموعهنهادها به تولید انبوه رسیدند و امروز بیش از ۵۰۰هزار نفر در حوزه صنایعدستی فعال هستند. او ادامه داد: با وجود اینکه برخی، صنایعدستی را در حاشیه میبینند اما این حوزه در متن زندگی مردم است. هویتساز است و هر اثری که از ایران به خارج از کشور صادر میشود یک نوع زیباییشناختی با خود به همراه خواهد داشت. آثار صنایعدستی اشتغالزایی و اقتصاد و معیشت را نیز با خود به همراه دارد. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: امروز من از جلسه دولت مستقیم به اینجا آمدم و حامل سلام ریاستجمهوری و تاکید ایشان به حمایت از این حوزه هستم. در مجموع در دیدار با تشکلهای صنایعدستی مجموعه مطالبات را احصا کردیم. به نظر من حدود ۱۰- ۱۲مورد است که حتما باید حمایت کنیم.
وی ادامه داد: اولین مطالبه هنرمندان صنایعدستی ابلاغ سند جامع صنایعدستی است که در روزهای آینده رونمایی خواهد شد. امروز مسیر آینده صنایعدستی شفاف است و باید آن را عملیاتی کنیم.
صالحیامیری در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: از دیگر مطالبات این است که ساختار صنایعدستی اصلاح شود و علاقهمند هستند از معاونت به سازمان تبدیل شود. سهشنبه با ریاست سازمان امور استخدامی جلسه داشتیم که با کلیات پیشنهاد موافقت دارند و قرار شد کمیته مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و کارشناسان امور استخدامی جزئیات آن را بررسی کنند و بعد تصمیمگیری شود.
او اظهار کرد: موضوع بعدی بیمههاست. باید تلاش کنیم با حل مساله بیمه امنیت شغلی ایجاد کنیم. حل مساله پیمانسپاری ارزی نیز از دیگر موارد است که خوشبختانه در دولت تصویبشده و موانع آن باید در دستگاههای اجرایی برداشته شود. اگر بتوانیم پیمانسپاری ارزی را برداریم به این مفهوم است که همه تولیدکنندگان بتوانند بدون مانع صادرات داشته باشند و سپس بتوانند منابع خود را به کشور برگردانند.
مساله دیگر هم این است که جشنوارهها را در کشور و خارج از کشور افزایش دهیم. حضور صنایعدستی در جشنوارههای خارجی نکته مهمی است و جزو سیاستهای ماست که مسیر حضور همه تولیدکنندگان صنایعدستی فاخر را در سراسر دنیا فراهم کنیم. مساله جدی دیگر تشکیل کمیسیون صنایعدستی در مجلس است.
صالحیامیری در پایان گفت: ما باور داریم که دولت معتقد است باید تصدیگری را کاهش دهد و امور اجرایی را بهصنوف و تشکلها منتقل کند. سیاستگذاری، حمایت و نظارت از کارهای دولت است. در دوره جدید با حمایت دولت و مجلس تلاش میکنیم نهادهای صنفی صنایعدستی توانمندسازی شوند.
حمایت معاونت علمی ریاستجمهوری از هنرمندان
در حاشیه افتتاح نمایشگاه ملی صنایعدستی، معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری نیز گفت: در معاونت علمی ریاستجمهوری خانههای خلاق برای حمایت از صنایعدستی و سایر هنرها راهاندازیشده و این معاونت آماده حمایت از هنرمندان صنایعدستی است.
حسین افشین، گفت: در بحث خانههای خلاق میتوانیم به هنرمندان صنایعدستی کمک کنیم یک بخشی در معاونت علمی ریاستجمهوری با این عنوان وجود دارد که شامل صنایعدستی، مجسمهسازی و نقاشی بوده و شامل تمام هنرهایی است که ذیل معاونت قرار میگیرد.
او افزود: انتظار داریم خانههای خلاق فرهنگسازی شود زیرا کار را تازه شروع کردیم. هنرمندانی که در نمایشگاه هستند از حمایتهای معاونت علمی ریاستجمهوری در قالب خانههای خلاق میتوانند استفاده کنند.
افشین تصریح کرد: در رویدادها و نمایشگاههای مختلف تلاش میکنیم خانههای خلاق را معرفی کنیم تا استانهایی که در این زمینه مستعد هستند از ظرفیت این معاونت استفاده کنند.
معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری بیان کرد: خوشحالم سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی برگزار شده به هر حال صنایعدستی جزو صنعت منحصربهفرد کشورمان است و ظرفیت خوبی در این بخش وجود دارد و جزو میراث و صنعت کشورمان محسوب میشود. جلسات خوبی با وزیر میراث فرهنگی داشتیم و توافقهای خوبی در حوزه صنایعدستی صورت گرفته که از همینجا اعلام آمادگی میکنیم از طریق معاونت علمی ریاستجمهوری حمایت کنیم.
حضور ۲۰ رشته از اصفهان در نمایشگاه
در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه ملی صنایعدستی، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز در بازدید از غرفه اصفهان، این شهر را فرصتی جهانی برای توسعه صنایعدستی عنوان کرد.
او در این بازدید که با حضور مریم جلالی، معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور، امیر کرمزاده، مدیرکل و جمعی از مدیران ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان همراه بود، گفت: خوشبختانه شاهدیم که استان اصفهان با بیش از ۲۰رشته، توانسته است در این نمایشگاه شرکت کند بنابراین اصفهان فرصتی جهانی برای توسعه صنایعدستی است.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: خوشبختانه سند توسعه راهبردی صنایعدستی که توسط ریاست محترم جمهوری ابلاغشده فرصت مناسبی را برای توسعه پایدار صنایعدستی ایرانی و بهتبع آن توسعه اقتصادی فراهم میکند.
گفتنی است، سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران از تاریخ ۲۳ الی ۲۶آبان ۱۴۰۳ برگزار میشود و بازدید برای عموم مردم از ۹صبح الی ۱۹ در نمایشگاه بینالمللی تهران آزاد است. این نمایشگاه در سالنهای ۷، ۸، ۹ و ۲۷ نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد