21 - 10 - 2024
حرکت در مسیر احیای گردشگری تبریز
نادر نینوایی- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی در نشستی با خبرنگاران داخلی و خارجی که برای پوشش خبری نمایشگاه گردشگری و صنایعدستی به تبریز سفر کرده بودند، حضور یافت. وی در این نشست وعده ثبت جهانی کباب بناب را مطرح کرد، از پیگیریهای انجامشده برای تداوم کاوشها در آذربایجانشرقی گفت و خبر از افزایش ترددها از مرز ارمنستان داد.
احمد حمزهزاده در پاسخ به پرسش خبرنگار «جهانصنعت» در خصوص راهکار اداره کل میراث فرهنگی آذربایجانشرقی برای حل معضل تاریک بودن فضای شهری در تبریز که میتواند برای صنعت گردشگری این شهر یک چالش جدی محسوب شود، از در دستور کار بودن رفع این مشکل و رایزنی با مسوولان شهری برای حل آن خبر داد.
تاریک بودن فضای شهری در تبریز
اگر به تبریز سفر کرده باشید و پس از غروب خورشید از خیابانهای آن بازدید داشته باشید، متوجه میشوید که این شهر با وجود برخورداری از جاذبههای شهری فراوان، به سبب تاریک بودن در شب چندان قابل رویت نیست و نمیتوان از فضاهای شهری آن نظیر پارکها و پیادهراههای بافت تاریخی چندان بهره برد.
به هر روی باید پذیرفت که گردشگر در هنگام سفر به شهری جدید دوست دارد در ساعات پایانی روز و پس از غروب خورشید نیز پیادهروی داشته، یا در پارکها به تفریح پرداخته و از جاذبههای شهری بازدید کند؛ با این وجود کم بودن روشنایی محیطی در تبریز مانعی جدی برای تحقق این خواسته است.
احمد حمزهزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجانشرقی در پاسخ به پرسش خبرنگار «جهانصنعت» در این خصوص که چه رایزنیهایی با شهرداری تبریز و سایر نهادهای مربوطه جهت تامین روشنایی مناسب در پارکها و فضاهای شهری تبریز انجام شده است، گفت: مشکل تاریک بودن فضای شهری تبریز مسالهای است که بحق به آن اشاره کردید و رفع این مشکل در دستور کار است. اگر دو سال قبل به تبریز میآمدید، مشاهده میکردید که در بحث تابلوهای اطلاعرسانی شهر نیز با مشکلاتی مواجه بودیم اما با تفاهمی که با شهرداری و مرکز ترافیک داشتیم، توانستیم این مشکل را رفع کنیم و امروز روی تابلوهای شهری حتی مشخص شده که گردشگر برای آنکه با پای پیاده به یک جاذبه برسد، باید چقدر زمان بگذارد و راهنماییهای کاملی به گردشگران ارائه شده است.
وی افزود: در حال حاضر بحث روشنایی بافت مرکزی شهر نیز در دستور کار مسوولان شهری قرار گرفته است و مطمئنا به این موضوع رسیدگی خواهد شد.
صدور دستور کاوش در محوطههای باستانی
یکی از معضلات همیشگی محوطههای باستانی کشور مساله کمبود بودجه است که مانع انجام کاوشهای باستانشناسی و رمزگشایی از اسرار دوران تاریخی ایران میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در خصوص برنامههای موجود برای انجام کاوشهای باستانشناسی در آذربایجانشرقی ضمن اشاره به حضور اخیر وزیر میراث فرهنگی در این استان گفت: آقای وزیر برنامه فشردهای برای بازدید داشتند. از منطقه تاریخی ملکان با بیش از ۹ هزار سال قدمت بازدید کردند و دستور کاوش در منطقه لیلان و احداث سایت موزه داده شد. همچنین با سفر به مراغه، برای کاوشهای باستانشناسی در این منطقه و بازگشت تمام آثار موزهای مراغه از سراسر کشور و نگهداری آنها در یک موزه متمرکز را دستور دادند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجانشرقی درباره توقف کاوشها در گورستان عصر آهن تبریز نیز ابراز داشت: برای ادامه کاوش باید خانه کنار موزه تملک میشد که اتفاق افتاد و خانه تخریب شده و بحث مالکیت آنجا حل شد، حالا دنبال دریافت مجوز از پژوهشگاه برای کاوش هستیم. تا الان ۱۳ میلیارد تومان برای تملک اراضی و یک خانه و همچنین دو میلیارد تومان برای تثبیت و حفاظت از اسکلتهای این گورستان هزینه شده است.
حمزهزاده در مورد محدودیت بازدید از ارگ علیشاه که در محوطه مصلی محصور شده است نیز اظهار کرد: ارگ علیشاه ایام هفته مثل موزهها از صبح تا ۶ عصر باز است. فقط جمعه قبل از ظهر به خاطر نماز جمعه تعطیل است و در آن روز هم از ساعت سه به بعد امکان بازدید دارد. حتی راهنمای گردشگری آنجا مستقر است. مدیریت این بخش با خودمان است و مشکلی از لحاظ بازدید نداریم.
وی ضمن تاکید بر تعداد بالای آثار ثبت جهانی استان آذربایجانشرقی که شامل کاروانسرا و بازار تبریز و کلیساها و ژئوپارک میشود، گفت: سال گذشته پرونده جنگلهای ارسباران برای ثبت جهانی در یونسکو نیز مورد پذیرش واقع شد و منتظر بررسی آن هستیم.
وضعیت ورود مسافر از مرزهای زمینی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجانشرقی در مورد وضعیت ورود مسافر از مرزهای زمینی این استان هم اظهار داشت: مرز نخجوان که بسته است اما از ارمنستان رفتوآمد زیادتر و امکان ورود خودروهای شخصی از مرز برای گردشگران نیز فراهم شده است.
وی افزود: برنامهریزی ما توسعه روابط با کشورهای همجوار است، از استانداری هم مصوبه گرفته شده است که آذربایجانشرقی پایلوت جذب گردشگر از کشورهای حوزه قفقاز و برای تعاملات اقتصادی تجاری و گردشگری برنامهریزی شود.
حمزهزاده همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص علت تمرکز استان بر گردشگری داخلی با وجود بهرهمندی آذربایجانشرقی از مرزهای بینالمللی گفت: هر کشوری برای توسعه در گردشگری خارجی، اولین قدم را با توسعه گردشگری داخلی برمیدارد و این ارتباطی با کشورهای همسایه و حاشیه ندارد. وقتی زیرساخت برای داخلیها فراهم شود یعنی فضا برای حضور گردشگر خارجی نیز آماده است.
وی افزود: ما همانطورکه در بازارهای داخلی فعالیت داریم در بازارهای خارجی هم حضور داشتیم، در یکسال گذشته در ۱۰نمایشگاه کشورهای هدف شرکت کردیم، فقط در سه نمایشگاه ترکیه حضور داشتیم. آذربایجانشرقی در بین استانهای کشور یکی از پرمخاطبترین استانها برای حضور گردشکر خارجی است، سال گذشته ۳۷۰ هزار نفر گردشگری خارجی وارد این استان شد که ۱۸۵ هزار نفر اقامت داشتند. در سهماهه اول امسال هم ۸۶هزار نفر مسافر خارجی داشتیم و با رشد ۱۰ درصدی مواجهیم. البته که استان تابعی از کل کشور است، وقتی در کل کشور تعداد گردشگران خارجی کم میشود طبیعتا در استان هم کم میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد