22 - 12 - 2019
حسابهای با گردش بیش از ۵ میلیارد تومان زیر ذرهبین سازمان مالیاتی
گروه اقتصادی- در حالی که فرار مالیاتی جزء لاینفک اقتصاد ایران در همه زمانها بوده است، با این وجود سازمان مالیاتی ماراتن جدید خود برای مقابله با فرارهای گسترده مالیاتی آغاز کرده است. این موضوع اما در شرایطی مورد تاکید ویژه متولیان این سازمان قرار گرفته که پیش از این شاهد فرارهای مالیاتی گسترده افراد و فراهم بودن زمینههای رانت و فساد برای گروهها و اقشار خاص بودیم. با این حال تصمیمات جدید این سازمان میتواند گرهگشای بسیاری از مسائل و مشکلاتی باشد که سالهاست دامن بازار اقتصادی کشور را گرفته است.
در همین حال مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: آن دسته از حسابهای بانکی که مستعد یا مشکوک به فرار مالیاتی هستند، بررسی میشود.
هادی خانی، با تاکید بر مجوز داشتن بررسی حسابهای مشکوک بانکی، تصریح کرد: ما حسابهایی را بررسی میکنیم که مشکوک به فرار مالیاتی یا مستعد هستند. ما در خصوص تراکنشهای بانکی روی سه دسته هستیم. دسته اول افرادی هستند که در چارچوب مقررات سازمان امور مالیاتی، همکاری لازم را نداشتهاند.
وی ادامه داد: دسته دوم افرادی هستند که در رسیدگی به پروندههای آنها مانند حسابهای بانکی، کارت بازرگانی، فاکتورها و شرکتهای صوری و…، رد پای آنها پیدا میشود. گروه سوم نیز افرادی هستند که رد پایی در پروندههای فساد بانکی پیدا کردهاند.
خانی با تاکید بر اختیار داشتن سازمان امور مالیاتی در بررسی گردش مالی هر فرد گفت: نوع بررسیهای ما تا به امروز مربوط به افرادی بوده است که مستعد یا مشکوک به فرار مالیاتی هستند.
مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی افزود: این دفتر از سال ۹۵ تاسیس شده است. مبارزه با فرار مالیاتی صرفا مسوولیتش با این سازمان نیست و یکی از عناصر آن سازمان امور مالیاتی است. دید ما در بررسی تراکنشهای بانکی صرفا درآمدزایی نیست بلکه ما به دنبال التزامبخشی به نظام اقتصادی و کنترل سوداگریهای اقتصادی کشور هستیم.
مسوول فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی با توضیح هوشمندسازی فرآیند مالیاتستانی بیان کرد: ما به دنبال هوشمند سازی فرآیند مالیاتی هستیم به گونهای که سلیقه محوری میزان مالیاتی را کاهش دهیم.
خانی در خصوص میزان فرار مالیاتی با بیان اینکه در حال حاضر بر طبق برآوردهای انجام شده در این موضوع بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: برای جلوگیری از فرار مالیاتی همه سازمانها باید در دادن اطلاعات با سازمان امور مالیاتی همکاری کنند. گام دوم در این زمینه ایجاد صندوقهای فروشگاهی است که این کار هم مشارکتی است.
وی در خصوص فرار مالیاتی پزشکان نیز افزود: رفتار سازمان با این گروه مشابه با سایر مودیان است. اما با توجه به اینکه براساس قانون بودجه سال ۹۸، پزشکان مکلف شدند دستگاه پوز نصب کنند، ما این موضوع را به طور جدی پیگیری میکنیم. در صورت عدم همکاری پزشکان با سازمان، نوع برخورد ما با آنها شبیه افراد مشکوک به فرار مالیاتی است.
این مسوول و کارشناس اقتصادی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی هم قانونی و هم ابزاری میتواند به تراکنشها و حسابهای هر فردی که مشکوک شود، دسترسی داشته باشد. نظام بانکی تاکنون همکاری خوبی داشته است. اما مشکل ما در همکاری با نظام بانکی، صرفا گرفتن اطلاعات حساب افراد نیست، که ما در حال حاضر مشکل در شناسایی حسابهای اجارهای و شناخت هویت افراد است. از سال ۹۵، اطلاعات گردش مالی افرادی که بالای پنج میلیارد تومان بوده است را از بانک مرکزی گرفتیم و در حال بررسی آنها از این سال تاکنون هستیم.
خانی در خصوص پایانههای پرداخت بانکی نیز گفت: هفت میلیون پوز بانکی در کشور توزیع شده است. از نظر نظام مالیاتی، نقطه ابهام آن کارایی آنهاست. طبق قانون بانک مرکزی مکلف است در این زمینه وارد شود و باید این پایانههای بانکی را ساماندهی کند چرا که این پایانه منشا خوبی برای فرار مالیاتی هستند.
وی افزود: ما در زمینه برخورد با فراریان مالیاتی، موقعیت سیاسی و اجتماعی آنها را در نظر نمیگیریم. در صورتی که به فرار مالیاتی افراد با هر موقعیتی برسیم، پرونده آنها را به مراجع قضایی ارجاع خواهیم داد. ضعف ما در زمینه شناسایی فراریان مالیاتی پر نفوذ این است که ما با عدم همکاری یا کمکاری برخی دستگاههای متولی تولید مواجه هستیم. فرارهای مالیاتی فسادهای اقتصادی را در پی دارد، بنابراین همه دستگاهها باید همکاریهای لازم را به عمل آورند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد