30 - 09 - 2023
حمایت از معادن کوچک مورد غفلت واقع شده است
رییس کمیته معدنی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در سالهای گذشته قدری در حمایت از بخش خصوصی و معادن کوچکمقیاس غفلت و کوتاهی داشته است.
فرهاد طهماسبی افزود: با توجه به نگرانی فعالان در بخش معادن کوچکمقیاس که بیشترین اشتغال را دارند، نیاز است تا حمایت جدی از آنها شود.
وی با اشاره به مشکلات فعالان حوزه معدنی بیان کرد: بحث اصلاح قانون معادن مدتها در کمیسیون صنایع و معادن مجلس در حال بررسی است که بهتدریج آماده ارائه به صحن علنی مجلس شورای اسلامی میشود.
رییس کمیته معدنی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امیدواریم با پیگیری بخش خصوصی و کمک مجلس در احکام لایحه هفتم برنامه توسعه و اختصاص منایع جهت بهبود زیرساختها، شاهد رونق بهتر بخش معادن و صنعت در کشور و استان کرمان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: استان کرمان به عنوان یکی از قطبهای صنعت و معدن کشور شناخته شده و سهم اشتغال قابلتوجهی در تحقق وعدههای اشتغالی
دولت دارد.
طهماسبی اظهار داشت: کمک بخش دولتی به معادن کوچک باید در سیاستگذاریها، ریلگذاریها و لوایح بودجه سالانه و برنامه هفتم توسعه به صورت ویژه برای استان کرمان دیده شود تا فعالان معدنی از این حمایتها بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: کمیسیون صنایع و معادن آماده شنیدن در خواستها و نیازها و موارد دیگر است و از افکار و سلایق خوب ناامید نیستیم.
تراز تجاری کشور ۶ میلیارد دلار منفی شده است
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برای نخستینبار در کشور در ۶ ماهه اول یک سال به ۶ میلیارد دلار تراز منفی در کشور رسیدیم که این موضوع باید بررسی شود و تیم اقتصادی دولت باید مسائل این حوزه را به رییسجمهوری گزارش دهد.
محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه این آمار زنگ خطری برای صادرات و اقتصاد کشور است، افزود: این موضوع به معنی نیاز به تغییرات اساسی در حوزه تصمیمهای دولت است.
وی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز باید با اثر صادراتی برای کشورها همراه باشد، تصریح کرد: اما سیاست ارزی کشور ایران از مسائل تحریم آغاز میشود و بدون تصمیمات کارشناسی و علمی در بانک مرکزی، اتفاق میافتد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: غیر از کار علمی و تخصصی راهی برای تاثیر بر اقتصاد کشور نداریم، سیاست ارزی ما مشخص و در قانون تعیینتکلیف شده است.
وی ادامه داد: سیاست ارزی بانک مرکزی سرکوب صادراتی را رقم میزند و نتیجه آن ۶ میلیارد دلار تراز تجاری منفی کشور میشود.
پورابراهیمی تاکید کرد: ارزش پول ملی آثار تورمی بر مردم وارد کرده و حداقل باید نفع صادراتی این کاهش ارزش پول ملی را ببریم.
وی یادآور شد: در دنیا ارزش پول ملی را هدفمند کاهش میدهند و اثر آن را بر جهش صادراتی میبینند. در ایران صددرصد ارزش پول ملی پایین میآید اما اثری در صادرات نمیبینیم، به طور حتم یک مشکلی وجود دارد که باید بررسی شود.
وی ابراز داشت: دولت بخشنامه عوارض صادراتی مصوب کرده در حالی که ما در قانون بودجه نیمدرصد عوارض صادراتی را در راستای جهش تولید دانشبنیان مصوب کردیم اما در بخشنامه دولت تعداد اقلام مشمول عوارض از ۲۸ به ۲۰۰ کالا افزایش یافته است.
پورابراهیمی عنوان کرد: ارز ناشی از صادرات باید به چرخه برگردد، اما مشکل صادرکنندگان نرخ تعهدات ارزی است، نه بازگشت ارز؛ نرخ تعهدات ارزی مورد اختلاف است.
نماینده مردم کرمان و راور با بیان اینکه از دولت انتظار داریم که مسائل بیرونی را تدبیر کنیم، گفت: اتفاقات مثبتی در حوزه بینالمللی رقم میخورد، طی ماههای آینده اثرات عملکرد منطقهای ایران را در این حوزه شاهد خواهیم بود. وی اضافه کرد: تامین منابع مالی، سرمایه در گردش، سیاست ارزی و تصمیم عوارض صادراتی بانک مرکزی چالشهایی برای صادرات ایران ایجاد کرده، اما این مباحث را هم ورود و حل میکنیم. باید برای خودتحریمی چارهای بیندیشیم. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مالیات ارزشافزوده گفت: آمادگی داریم موارد اجرای ناقص قانون را برای کمک به فعالان اقتصادی در سطح ملی پیش ببریم.
وی بیان کرد: آینده اقتصاد کشور را مثبت ارزیابی میکنیم. نماگرهای اقتصاد کشور در مسیر تحقق رشد اقتصادی مثبت حرکت میکند، البته مشکلات و خودتحریمی هم وجود دارد.
ضرورت بهکارگیری فناوری نو در راستای بهرهوری
دیگر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این آیین گفت: ۵/۳ درصد از رشد اقتصادی باید در حوزه بهرهوری باشد که در حوزه صنعت و معدن مفاهیم این حوزه واکاوی شود.
محمدمهدی زاهدی بیان کرد: باید فناوری جدید را در حوزه بهرهوری بهکار گیریم که در این زمینه ضرورت دارد به حوزه تامین منابع انسانی متخصص و متعهد بپردازیم و ارتباط تنگاتنگی را بین صنایع کوچک و متوسط با صنایع بزرگ در قالب تحول و انقلاب تولید قطعات برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه ارتباط بین صنعت و دانشگاه و به خصوص قانون جهش تولید ماده ۱۱ و ۱۳ میتواند در این حوزه تحولی ایجاد کند، افزود: تمام این قوانین برای کمک به صنعت و تولید مبتنی بر دانش و فناوری و بهرهگیری از منابع انسانی کفایت میکند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این موضوع در افق پنج ساله جزو برنامههای صنعت استان کرمان قرار گرفته است و صنایع کوچک استان به این موضوع توجه کنند.
لزوم حمایت از صنایع کوچک تولیدی
نایبرییس کمیسیون اقتصادی و رییس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ بنبستی برای مردان بزرگ وجود ندارد، زیرا آنان یا راهی پیدا میکنند یا راه را میسازند و هدفگذاری هشت درصد رشد اقتصادی در کشوری با چنین ظرفیتهای زیادی، کم است که خانه صنعت و معدن باید مشوق این رشد باشد.
شهباز حسنپور بیان کرد: باید به گونهای عمل کنیم که در کیفیت و قیمت در داخل و خارج کشور رقابت کنیم و این تنها راه نجات ما است. او گفت: هزار و ۳۵۰ واحد فعال در استان کرمان وجود دارد که ۲۵۰ مورد راکد است، لذا باید تفاهمنامهای برای رفع مشکل این واحدها و بازگشت آنان به چرخه تولید داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مسائل ارزی اشتباه فاحش بانک مرکزی است، تصریح کرد: تکلیف خودروهای شاسیبلند نمایندگان مجلس را یک بار برای همیشه مشخص میکنیم تا افرادی که این خودروها را گرفتند معرفی شوند و پاسخ دهند و نامهای نوشتیم و به زودی تکلیف این موضوع روشن میشود. نایبرییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا زمانی که اصناف، صنعتگران و تولیدکنندگان دلسوز در مجلس نباشند، مسائل رفع نمیشود، افزود: اجرای کمتر از ۳۰ درصد از برنامه ششم توسعه جای تاسف دارد.
فضا برای توسعه اقتصاد کشور فراهم شود
نایبرییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: بخش خصوصی کارهای سختی انجام میدهد، اما نباید ناامید شویم، هر چند نباید به بخش خصوصی فشار بیاوریم. آرمان خالقی بیان کرد: باید منافع ملی را تشخیص داد، به دنبال آن رفت و به موقع عمل کردن در حوزه منافع ملی بسیار اهمیت دارد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت اقتصاد کشور به دلیل مشکلات کم و کشش آن محدود شده است. اگر بخواهیم فضا بازتر شود و اقتصاد توسعه پیدا کند باید فضا برای ارتباط با دنیا فراهم شود که یکسری شاخصها دارد.
نایبرییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تاکید کرد: قوه قضاییه چند سالی است که برای حمایت از بخش خصوصی پای کار آمده و به بهبود محیط کسبوکار کمک میکند. اگر فضایی که در قوه قضاییه وجود دارد در چند سال قبل در دولت بود وضع بهتری داشتیم.
وی ادامه داد: برنامه هفتم توسعه که توسط دولت تهیه شده بود در حد یک برنامه پنج ساله نبود که حاصل عملکرد یکی از روسای جمهور گذشته در نابودی سازمان برنامه و بودجه بود.
مجلس تلاش کرد تا برنامه هفتم بهبود پیدا کند. خالقی اظهار داشت: نزدیک به پایان برنامه ۲۰ ساله و سند چشمانداز ۱۴۰۲ هستیم، اما نتوانستیم به اهداف آن برسیم و نیاز است برنامه ۲۰ ساله دوم را بنویسیم. او افزود: با واردات ماشینآلات دست دوم و مواد بیکیفیت نمیتوانیم بهرهبرداری کیفی داشته باشیم و باید به اقتصاد رقابتی فکر کنیم.
صنعت و معدن باید سر سفره مردم برود
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: گزارش سال ۱۴۰۱ مرکز آمار ایران از سال ۹۹ رشد اقتصادی استان کرمان را ۸/۳ درصد اعلام کرده که ۵۶ درصد آن در حوزه صنعت، معدن و تجارت اتفاق افتاده است، اما باید تلاش کنیم صنعت، معدن و تجارت سر سفره مردم برود.
مهدی حسینینژاد بیان کرد: ۳۰ درصد فعالیت فولادی کشور در قالب صنایع بزرگ در استان کرمان شکل گرفته است که باید در قالب صنایع وابسته و قطعهسازی این حوزه را پیش ببریم.
وی خاطرنشان کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه پیشنهاداتی دادیم تا از ظرفیت قوانین برای توسعه استان استفاده و شرایط مناسب را برای سرمایهگذاری ایجاد کنیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: بیش از ۱۳ جلسه کارگروه رفع موانع تولید و بالای ۲۰۰ مصوبه در این حوزه داشتیم و امیدوارم این ظرفیت را گسترش دهیم تا بخشی از ظرفیتها را عملیاتی کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد