18 - 12 - 2022
حمایت فرماندار جمهوریخواه نیوجرسی از اوباما
هشدارها در مورد سیل و توفان همچنان ادامه دارد. میلیونها نفر در شمال شرق آمریکا از روز چهارشنبه زندگی عادی خود را از سر گرفتند.
والاستریت، فرودگاهها و مراکز تجاری با وجود پیشبینیهای وحشتناک در مورد قطعی برق و سیستم حملونقل در سراسر نیویورک برای چندین روز دیگر کار خود را از سر گرفتند. با این حال خسارات ناشی از این توفان بسیار گسترده ارزیابی شده است.
باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا تنها شش روز مانده به انتخابات ششم نوامبر به مناطق سیل زده ساحل نیوجرسی، جایی که توفان تاریخی آمریکا روز دوشنبه آن را درنوردید، سفر کرد. وی در این سفر با کریس کریستی دیدار خواهد کرد، کسی که آوازه حمایتش از میت رامنی همه جا پیچیده اما وی واکنش و پاسخگویی اوباما و دولت فدرال در مواجهه با این بحران را مورد تحسین قرار داده است.
عملکرد اوباما مورد تایید کارشناسان بسیاری قرار گرفته است و به نظر میرسد توفانی که کمپین انتخاباتی میت رامنی، نامزد جمهوری خواهان را در بهت فرو برده و جای هیچگونه عکسالعملی را برایشان باقی نگذاشته، قدرت رهبری باراک اوباما را بیش از هر زمان دیگری به رخ میکشد. موسسات نظرسنجی طی روزهای اخیر دست از کار کشیدهاند و عدم آمادگی مردم آسیب دیده برای شرکت در نظرسنجی را دلیل توقف فعالیتهای خود خواندهاند اما چند موسسه نظرسنجی که دست از کار برنداشتهاند از پیشتاز بودن اوباما در نظرسنجیها خبر میدهد.
میت رامنی در دور سوم و پایانی مناظرات انتخاباتی در برابر سیاست خارجی اوباما تسلیم شد، تا جایی که در برخی موارد حتی از موافقت خود با نظرات اوباما سخن گفت و حال در عرصه ملی نیز به نظر میرسد در حال مغلوب شدن است. اوباما تنها چند روز مانده انتخابات ریاستجمهوری با اولویت بخشیدن به بحران توفان سندی محل سخنرانی خود در فلوریدا را ترک کرده، راهی واشنگتن شد. وی از کاخ سفید با مردم کشورش سخن گفت و روز گذشته به نیوجرسی رفت تا مناطق آسیب دیده را از نزدیک بازدید کند.
باراک اوباما پیش از این سفر، در مقر صلیب سرخ به آمریکاییها هشدار داد که هنوز توفان تمام نشده و خطر آبگرفتگی و قطعی برق وجود دارد. رییسجمهور آمریکا اظهار داشت هیچ بهانهای برای کمکاری وجود ندارد و به فرماندارها گفت که اگر پاسخ مناسب نگرفتهاید میتوانید به «خود من در کاخ سفید» تلفن بزنید. میت رامنی، نامزد جمهوریخواهان نیز برنامههای عادی انتخاباتی خود را متوقف کرد و در اوهایو کارزار خود را به جمعآوری کمک برای توفانزدگان اختصاص داد.
بر اساس گزارش بیبیسی، گستردگی ابعاد خسارات توفان سندی در شرق آمریکا دست کم در برخی مناطق بسیار فراتر از پیشبینیهای اولیه بوده است. آمار جان باختگان این ابر توفان در ایالتهای شرقی به ۴۰ نفر رسیده و هنوز میلیونها نفر بدون برق ماندهاند.
ضمن اینکه دویچه وله در گزارش خود نوشت: حدود هشت میلیون خانوار در ۱۸ ایالت از برق محروم شدهاند. باراک اوباما برای دو ایالت نیوجرسی و نیویورک وضعیت فوقالعاده اعلام کرده است. وضعیت در کلانشهر نیویورک فاجعهبار گزارش شده و بخشهای بزرگی از شهر را آب گرفته است. صدها هزار نفر خانههای خود را ترک کردهاند. ۷۵۰ هزار نفر از برق یا وسیله گرمایی محروم شدهاند.
شهر در تاریکی فرو رفته است. بازگشت به زندگی عادی مدتها طول خواهد کشید. از ایالتهای نیوجرسی، مریلند، کارولینای شمالی، ویرجینای غربی، پنسیولوانیا و کانتیکت چند قربانی گزارش شده است که در میان آنها سه کودک وجود دارند. در نیویورک ۱۰ نفر کشته شدهاند. توفان سندی پیش از رسیدن به سواحل شمال شرقی ایالات متحده، ۶۹ کشته بر جای گذاشته بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد