6 - 03 - 2018
حمایت مجلس از وزارت کشور
گروه سیاسی- وزیر کشور دیروز مهمان خانه ملت بود تا به سوالات جمعی از نمایندگان در خصوص املاک شهرداری تهران پاسخ بگوید. او به نمایندگان گفت که این وزارتخانه در اعمال حاکمیت نسبت به شهرداریها محدودیتهایی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
محمود صادقی در جریان نشست علنی مجلس شورای اسلامی که به طرح سوال او و ۱۵ نفر از دیگر نمایندگان مجلس از وزیر کشور درباره موضوع املاک نجومی اختصاص داشت، اعلام کرد: این سوال مربوط به آبانماه سال ۹۵ است و به این اعتبار بیش از یک سال از زمان طرح سوال گذشته اما وزیر کشور از حضور در کمیسیون خودداری کرده حال آنکه بنابر آییننامه وزیر باید ۱۰ روز بعد از طرح سوال در کمیسیون حاضر شود.
وی افزود: در این راستا دو مرتبه این سوال در دستور کار کمیسیون شوراها قرار گرفت و بنده نیز حضور پیدا کردم اما آقای رحمانیفضلی حاضر نشد این در حالی بود که بنابر گزارش ۱۸مردادماه ۹۵ سازمان بازرسی کل کشور تخلفات گستردهای در شهرداری تهران در راستای فروش غیرقانونی املاک و مستغلات صورت گرفته که با توجه به مجموعه تخلفات صورت گرفته جمعبندی بیش از یک میلیون و یکصد هزار مترمربع با تخفیف ۵۰ درصدی از این املاک عمومی به مبلغ ۲۲ هزار میلیارد ریال به فروش رفته است. نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس با بیان اینکه دولت در همان زمان موضوع را پیگیری کرد و مصوبهای نیز در این راستا به تصویب رساند، خاطرنشان کرد: در هیات دولت در مصوبهای وزارت کشور مکلف شد که در این رابطه گزارش بدهد که این مهم با مشکلاتی روبهرو شده است.
رییس فراکسیون شفافسازی و سالمسازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس با اشاره به تشکیل هیاتی از سوی وزارت کشور برای رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در پرونده املاک نجومی گفت: جالب این است که آقای رحمانیفضلی فردی را در این هیات به کار گرفتند که نسبت فامیلی با ایشان دارد و فارغ از آن در لیست املاکبگیران در همین پرونده نیز نامش ذکر شده است. البته این در حالی است که مساله فامیلسالاری در وزارت کشور به نوعی مزیت محسوب میشود. وی گفت: آقای رحمانیفضلی شما در دیوان محاسبات به عنوان یکی از مهمترین نهادهای مقابله با فساد چه کردید که امروز رهبر معظم انقلاب از مفاسد اقتصادی به عنوان اژدهای هفت سر افسانهها یاد میکنند. آیا آنجا هم به خویشاوندانتان توجه داشتید؟
عجیب است که وزارت کشور بر شهرداریها نظارت ندارد
وی افزود: عجیب است آقای وزیر به اختیارات قانونی وزارت کشور اشراف نداشته و میگوید این وزارتخانه به عنوان نهادی حاکمیتی در شهرداریها نظارت ندارد در حالی که بنابر مقررات متعدد که فهرست وار اشاره کردم این اختیارات برای وزارت کشور لحاظ شده است.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس در ادامه به برخی حواشی ایجاد شده در جریان این طرح سوال از وزیر کشور اشاره کرد و گفت: دوستان در وزارت کشور تلاش بسیاری کردند که بنده را از طرح سوال منصرف کنند و جالب اینجاست که این طرح سوال دو بار هم در دستور کار قرار گرفت اما در ادامه هیاترییسه آن را از دستور خارج کرد.
سلب اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت
صادقی در ادامه گفت: اکنون مهمترین مشکل و خلل در کشور سلب اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت است. به دوستانی که طرح اعاده اموال نامشروع را تهیه کرده و بنده نیز آن را امضا کردم گفتم که زمانی که بحث تفحص از شهرداری تهران مطرح بود شما به خاطر مصالح جناحی به آن رای ندادید اما باید توجه کنید که برای مبارزه با فساد باید این مسایل را کنار بگذارید. صادقی همچنین به بخش دیگری از ضعف عملکرد وزارت کشور در جریان زلزله کرمانشاه اشاره کرد و گفت که اکنون با وجود سپری شدن چندین ماه از این زلزله هنوز وضع زلزلهزدگان نامشخص است و بارش باران که نعمتی الهی است مردم را در این مناطق بهخصوص ثلاث باباجانی با مشکل روبهرو میکند.
صادقی در پایان تصریح کرد: انتظار ما این است که آقای رحمانیفضلی لااقل از آنها در انجام وظایف خود در نظارت بر شهرداریها تعلل نکنند و وظایف خود را به سرانجام برسانند.
عبدالرضا رحمانیفضلی با حضور در صحن علنی در پاسخ به سوال نمایندگان در خصوص علل تعلل وزارت کشور در بررسی موضوع واگذاری املاک در شهرداری تهران گفت: شهرداریها مستقیما تحت نظارت دستگاههای حاکمیتی قرار ندارند، ما در دیوان محاسبات هم این بحث را داشتیم و امروز هم در وزارت کشور با آن مواجهیم. رحمانیفضلی تاکید کرد: من بهعنوان وزیر کشور، حکم شهردار را امضا میکنم اما پس از آن هیچ نقشی در صدور دستورالعملها یا عزل وی ندارم.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران یک شهرداری مستثنی در کشور و دارای اختیارات فراوانی است و حتی بعضی از اختیارات وزارت کشور به آن داده شده است، گفت: این موضوع ناشی از اختیاراتی است که قانونگذار به او میدهد. وزیر کشور گفت: ازاینرو شهرداری تهران یک شهرداری مستثنی است و بخشی از همین اختیارات وزارت کشور در قبال شهرداریها به خود شهرداری تهران واگذار شده است. باید محدودیتهای وزارت کشور را نسبت به شهرداری تهران مدنظر قرار داد.
رحمانیفضلی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضور خود در دیوان محاسبات و تقدیر مجلس از دیوان گفت: این موضوع گزارش کار مفصلی دارد و وقتی از یک وزیر یا یک مسوول سوال میشود، باید پاسخ داده شود و بنده هم همیشه در کمیسیونها و مجلس در این خصوص حضور یافتهام.
وزیر کشور با بیان اینکه ما مسایل قانونی را نباید احاله دهیم تصریح کرد: نباید بین نمایندگان دولت و مجلس معاملهای انجام شود که در آن معامله حق جامعه و مردم ضایع شود.
رحمانیفضلی با بیان اینکه در دوره قبل ۳۰ شهردار و ۱۳۶ مسوول شورای شهر را عزل کردیم، اظهار کرد: زمانی که ما تخلفات را میبینیم آنها را به محل رسیدگی به تخلفات ارجاع داده و این کارها را انجام میدهیم. وزیر کشور با اشاره به اینکه شهرداری تهران در جاهایی از قانون مستثنی شده افزود: زمانی که ما تخلفات را بررسی میکنیم باید رسیدگی شود. اما در رابطه با شهرداری تهران اگر تخلفی باشد ما نمیتوانیم ارجاع دهیم. رحمانیفضلی قانون استخدامی شهرداری، قانون مدیریت بحران، قانون واگذاری امور راهنمایی و رانندگی، قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی، قانون تمرکز مربوط به تاکسیرانی و آییننامه معاملاتی شهرداری را از جمله قوانینی دانست که مجلس، شهرداری تهران را مستثنی کرده است.
دوستی و ارتباطم با قالیباف را کتمان نمیکنم
وزیر کشور بیان داشت: برخی میگویند وزیر تخلفات را به کسی ارجاع داده که آن شخص از نزدیکان رحمانیفضلی بوده است. من دوستی و ارتباطم را با آقای قالیباف کتمان نمیکنم اما این دوستیها و ارتباطها که از دوران دفاع مقدس وجود داشته باعث این نمیشود که حقی را زیر پا بگذاریم یا به دلیل این رفاقتها مسالهای تحت پوشش قرار بگیرد. رحمانیفضلی عنوان کرد: از زمانی که دولت این مساله را به ما داد ما ۱۰ مکاتبه با شهرداری و سه مکاتبه با شهرداری فعلی انجام دادهایم که شمارهها و سوابق آن موجود است و مسیر کار را به گونهای پیگیری کردیم که در حوزه اختیارات وزارت کشور بود.
وزیر کشور با اشاره به سازمان بازرسی کشور و دیوان محاسبات به عنوان دو نهاد نظارتی در دو قوه مجریه و مقننه عنوان کرد: به دلیل اینکه حجم فعالیتها بسیار زیاد است، نمیتوان به کلیه امورات ۱۲۳۰ شهرداری در همه ابعاد رسیدگی کرد اما ما به همه شکایات و همه ایرادات رسیدگی کردیم و ۱۰ مورد مکاتبه داشتیم و گزارشها را دریافت کرده و آنها را به معاون اول محترم از جایگاه وظیفه دولت ارجاع دادیم و ایشان موضوع را در مسیر خود قرار داد. رحمانیفضلی با اشاره به اینکه ما به این مسایل رسیدگی نکردیم و تنها آن را مورد بررسی قرار دادیم رسیدگی به موضوع را وظیفه قوه قضاییه دانست و گفت: بنده در هیچ موردی ارادهای در باب اینکه سوالی را پس بگیرم نداشتهام و این کار را ثواب نمیدانم و با توجه به اینکه بنده خود در مجلس بودهام و با توجه به تخلفات موجود معتقدم که این مسایل باید مورد بررسی قرار بگیرد.
نمایندگان در جریان نشست علنی مجلس شورای اسلامی که به بررسی طرح سوال محمود صادقی و ۱۵ نفر دیگر از نمایندگان از وزیر کشور درباره موضوع املاک نجومی شهرداری تهران اختصاص داشت، پس از اظهارنظر نماینده متقاضی طرح سوال و توضیحات وزیر کشور این سوال را وارد ندانستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد