7 - 02 - 2021
حمله گسترده ملخهای صحرایی به کشور از دو هفته دیگر
با توجه به اینکه شرایط رشد و زاد و ولد برای ملخهای صحرایی در سال زراعی جاری همچون بارندگیهای خوب در شاخ آفریقا، شبه قاره هند و شبهجزیره عربستان مساعد شده، پیشبینی میشود که با هجوم بیشتر ملخها به کشور در سال زراعی جاری مواجه باشیم. در همین خصوص رییس سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد: در سال زراعی گذشته مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۴۵۰ هزار هکتار و در سال پیش از آن این مبارزه در سطح ۷۵۰ هزار هکتار انجام شد.کیخسرو چنگلوایی اظهار کرد: پیشبینی میشود در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته، مبارزه با آفت ملخ صحرایی تا ۵/۲ برابر افزایش یابد. بر همین اساس پیشبینی میشود که در سال زراعی جاری این مبارزه را در سطح یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی داشته باشیم.
چنگلوایی به اقدامات پیشگیرانه برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی و جلوگیری از خسارات وارده به اراضی کشاورزی اشاره کرد و افزود: ارایه آموزشهای لازم به کشاورزان و آماده نگهداشتن آنها از لحاظ ذهنی، تشکیل گروههای ردیابی، تامین تجهیزات و آمادهسازی امکانات ازجمله این اقدامات است.
وی اضافه کرد: برای این اقدامات درخواست تامین اعتبار کردهایم که در دست پیگیری و انجام است.رییس سازمان حفظ نباتات کشور در خصوص مبارزه با سن غلات نیز یادآور شد: عملیات مبارزه با سن غلات در سال گذشته در سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار انجام شد که پیشبینی میشود امسال هم در همین سطح مبارزه داشته باشیم.وی با بیان اینکه سموم مورد نیاز برای این مبارزه تامین شده، تصریح کرد: اگر در سال زراعی گذشته این مبارزه انجام نمیشد به طور قطع ۴.۵ تا پنج میلیون تن گندم سن زده داشتیم که با همت مجموعه عوامل ملی و استانی و به خصوص کشاورزان خسارتی در این بخش وارد نشد.
چنگلوایی خاطرنشان کرد که برنامهریزیهای لازم برای مبارزه با این ۲ آفت مخرب و ویرانگر انجام شده و هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور نیز از ورود دسته گستردهای ملخ صحرایی به کشور از هفتههای آینده خبرداد.
سعید معین در پاسخ به اینکه تاکنون در چه سطحی با آفت ملخ صحرایی مبارزه شده و این آفت چه استانهایی را درگیر کرده است به ایسنا گفت: در آبان ماه یک دسته کوچک ملخ صحرایی از پاکستان وارد کشور و شهرستان بشاگرد استان هرمزگان شد. در آذرماه هم دستهای دیگر از سمت کویت وارد استانهای خوزستان و بوشهر شد و به طور کل در سطحی بالغ بر۲۲۹ هکتار علیه آفت ملخ صحرایی مبارزه شده است.وی ادامه داد: قرار بود ریزش گسترده ملخ صحرایی به کشور از ابتدای بهمن صورت گیرد ولی این حمله براساس فاکتورهایی چون دما و جهت وزش باد احتمالا در اواخر بهمن و اوایل اسفند است، زیرا جهت باد تاکنون به سمت ایران نبوده است ولی تا تیرماه از سمت شبهجزیره عربستان جهت باد به سمت ایران خواهد بود.مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اضافه کرد: دستههای ملخ صحرایی از شرق آفریقا یعنی سواحل سودان، جیبوتی، اتیوپی، اریتره و سومالی وارد شبه جزیره عربستان میشوند و با مناسب شدن شرایط به شمال عربستان حرکت میکنند. پس از آن وارد جنوب ایران میشود.معین تصریح کرد: حمله اصلی از دو تا سه هفته دیگر آغاز میشود و استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و جنوب فارس را درگیر خواهند کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد