21 - 02 - 2024
حکمرانی اقتصادی در بوته نقد
«جهانصنعت»- جشنواره امینالضرب به دور هشتم رسید. دیروز هشتمین دوره جشنواره کارآفرینی امینالضرب همزمان با ۱۴۰سالگی اتاق تهران در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم که هیچ مقام دولتی حضور نیافته بود، فعالان اقتصادی به حکمرانی اقتصادی در تمام سالهای اخیر در ایران نقد کردند.
هشتمین دوره جشنواره کارآفرینی امینالضرب در ۱۴۰سالگی تاسیس اتاق تهران به عنوان دیرپاترین نهاد بخش خصوصی کشور برگزار شد و اعضای هیات داوران این دوره شامل ۲۲ نفر از پیشکسوتان صنعت، فعالان تشکلی، تعدادی از برگزیدگان دورههای گذشته امینالضرب، مدیران باسابقه صنعت و تجارت و نمایندگان بخش خصوصی در اتاق تهران برترینها را انتخاب کردند.
محمود نجفیعرب رییس اتاق تهران در این مراسم با اشاره به تلاشهای اتاق تهران برای برگزاری سالانه این مراسم و تقدیر از کارآفرینان اظهار امیدواری کرد که جایگاه کارآفرینان و فعالان اقتصادی که در صف اول مقابله با تحریمها و توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور هستند، بهتر شناخته شود و از سنگاندازی در مسیر فعالیت آنها جلوگیری شود.
محمود نجفیعرب در این مراسم، با اشاره به اینکه کارآفرینان و فعالان اقتصادی کمتر از هر قشر دیگری در جامعه ایرانی مورد تکریم قرار گرفتهاند، از حضور آنان در سنگر اقتصاد ملی و صف اول مقابله با تحریمها گفت و ابراز امیدواری کرد مراسم امینالضرب نقشه راهی برای بسط و توسعه فرهنگ کارآفرینی باشد.
کارآفرینان در سنگر اقتصاد ملی و صف اول مقابله با تحریمها
رییس اتاق بازرگانی تهران در هشتمین دوره مراسم امینالضرب اظهار کرد: امیدواریم جایگاه کارآفرینان و فعالان اقتصادی که در صف اول مقابله با تحریمها و توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور هستند، بهتر شناخته شود و از سنگاندازی در مسیر فعالیت آنها جلوگیری شود.
محمود نجفیعرب افزود: اتاق تهران در حالی ۱۴۰سالگی خود را جشن میگیرد که فعالان اقتصادی با اتکای به این تاریخ پربار، خود را منادی و مروج گفتمان توسعه، دموکراسی و حلقه واسطه کنشگری در ایران میدانند. شاهد مثال اینکه، مجلس وکلای تجار پیش از جنبش مشروطیت قدم به عرصه گذاشته و مجلس اول مشروطه، با کمک و حمایت مجلس وکلای تجار و جامعه اقتصادی کشور تاسیس شد. مصداق عملکرد اتاق تهران برای توسعه، تجدد، نوسازی و پیشرفت و برونرفت از انسداد و بحران به جریان مشروطیت ایرانی و تاسیس مجلس اول شورای ملی بازمیگردد که ساختار ایران نوین را متجلی کرده است.
وی ادامه داد: تنظیم فرمان مشروطیت و قرائت آن در خانه حاج محمدحسن امینالضرب و پرداخت هزینه اداره مجلس اول مشروطه توسط فرزند وی و صیانت و نگهداری از نهال دموکراسی ایرانی توسط جامعه تجار و کارآفرینان تهرانی، سندی دیگری بر تکمیل و تایید این مدعاست. بر همین اساس اتاق بازرگانی، اکنون خود را نهادی تاریخساز و صاحبگفتمان میداند و بهدرستی داعیه آن را دارد که در سراسر ۱۴۰ سال گذشته، همواره منافع ملی را بر هر اصل دیگری ترجیح داده است.
وی افزود: تاریخ جامعه کارآفرینی به همگان آموخته که فعالان اقتصادی هیچگاه خود را از مسیر حل و فصل بحرانهای ملی کنار نکشیدهاند. اگر بیش از یک قرن قبل، قحطی غذا و آذوقه مشکل جامعه و ملت ایران بود، امروز کمبود امید و افول رویاپردازیِ سازنده، مساله جامعه ماست.
رییس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: همانطور که نیاکان ما در مجلس وکلای تجار در ۱۴۰ سال قبل، هر آنچه دارایی در اختیار داشتند، پیشکش مردم شریف ایران کردند تا بحران تامین آذوقه مردم حل شود، امروزه نیز جامعه کارآفرینی ایران آماده است تا هرچه در توان دارد را برای بازگشت روحیه امید و رویا به نسل جوان صرف کند و بر همین اساس نیز تاکنون نشان داده بدون هیچ تردید و باوجود دستوپنجه نرم کردن با انبوهی از مشکلات و مداخلات، هرگز خاک ایران را برای زندگی در عافیت، ترک نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه نمونه و نشانه از این جنس رفتار بسیار است، گفت: چنانچه تلاش بیوقفه صنعتگران کارآفرین ایرانی در حفظ و توسعه واحدهای صنعتی و اشتغال موثر گواهی بر این مدعی است. کارآفرینان دلسوز، متعهد و سلامت در هیچ بزنگاهی از ایفای مسوولیت اجتماعی خویش شانه خالی نکرده و از اسلاف خود آموختهاند که خدمت به خلق، هدف و اولویت اول و فراموشنشدنی آنها و نیز پیمانه ارزیابی و قیاس آیندگان از ایشان خواهد بود.
نجفیعرب تصریح کرد: در تمام کشورهای جهان، ارکان حاکمیت، دولت و مردم دائما در حال ستایش کسانیاند که با کسبوکارشان ارزشی برای خلق ایجاد و روند ساخت تمدن را مهیا کردهاند، متاسفانه جامعه ایران هنوز به این یقین نرسیده که در پس ظهور و طلوع یک کسبوکار، سالها سختکوشی و زحمت یک کارآفرین نهفته است.
وی افزود: شوربختانه از سالهای آغازین تاسیس دولت مدرن در ایران، تلاشهای مستمر بخش خصوصی در ایفای نقش ملی و نیز احیای وجهه اقتصادی با ناکامی مواجه شده است. عدماعتماد به کارآمدی و توامان صداقت در عملکرد، دو روی سکه نگاه دولت به فعالان اقتصادی ایرانی را مشخص میکند.
نجفیعرب اضافه کرد: این نگاه متفاوت در کنار سوءبرداشتهای طبقاتی و نیز تحلیل چپگرایانه از اقتصاد، موجب شده کارآفرینی در مفهوم اجتماعی آن نه منادی امید، انگیزه و ارزشافزایی، بلکه مروج شکاف طبقاتی و ابزاری جهت سودجویی و تجمع ثروت ناپاک ارزیابی شود که این خود نیز جفایی مضاعف و ناحق در ادای دین به کسانی است که با درهم آمیختن دیدگاه ملی و آموختههای دینی، کمر همت به بازسازی اقتصاد وطن بستهاند.
رییس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: نهتنها اقتصاد، بلکه جامعه ایران امروز نیازمند ترویج اندیشه کسانی است که در بزنگاههای حساس تاریخی، با ایستادگی، مقاومت و ازخودگذشتگی، مانع از توقف چرخ اقتصاد وطن شدهاند.
وی با بیان اینکه کارآفرینان طی یک دهه گذشته، دلایل بسیاری برای دلزدگی از کسبوکار داشتهاند، گفت: موانع مختلف از اقتصاد دستوری گرفته تا فساد و بحرانهای ناشی از حکمرانی نامطلوب، همگی قدرت لازم و کافی برای تعطیلی بسیاری از کسبوکارها را داشتهاند، اما دلسوزی برای آینده ایران و نگاه ملی کارآفرینان، آنان را در سنگر اقتصاد و در خط مقدم مبارزه با تحریمها نگه داشته است. همه اینها در شرایطی اتفاق میافتد که فعالان اقتصادی کمتر از هر گروه و قشر دیگری در جامعه ایران مورد تکریم قرار گرفته و با وجود تمام این نامهربانیها و ناملایمات، کسبوکار خود را با نگاه عافیتطلبانه، متوقف نکردهاند.
نجفیعرب اظهار کرد: طی ۱۴۰ سال گذشته، بخش خصوصی ایران با حفظ وحدت، اعتدال و میهندوستی به توسعه اقتصاد ملی خدمت کرده است. ترویج فرهنگ کارآفرینی، امروز باید به یک اصل خدشهناپذیر تبدیل شود. در زمانهای که از آن به دوران جنگ اقتصادی تعبیر شده است، قهرمانان این عرصه، کارآفرینانی هستند که با مجاهدت، رسالت خود برای کمک به پیشرفت اقتصاد ایران را فراموش نکردهاند. همه ما باید در کنار آنها و در همراهی برای عبور از این گلوگاه، سخت تلاش کنیم.
مرتضی سلطانی: ایران بهشت فرصتهاست
مرتضی سلطانی بنیانگذار گروه صنعتی زر در جشنواره امینالضرب طی سخنانی خطاب به دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف که در سالن حضور داشتند، گفت: به خودتان ببالید، زیرا که جوانان ایرانی در دنیا بی نظیرند.
بنیانگذار گروه صنعتی زر گفت: جوانان ایرانی بینظیرند و باوجود تمام مشکلات نباید با ناامیدی زندگی کرد و باید تلاش کنیم از فرصتها بهرهبرداری کنیم و ایران را بسازیم. وی افزود: در ایران برخی راهها را اشتباه رفتهایم و باید اصلاح شود، اما بهرغم تمامی مشکلات نباید با ناامیدی زندگی کرد و باید به آینده امیدوار بود.
اسامی برگزیدگان هشتمین جشنواره کارآفرینی
تعداد کارآفرینان ثبتنامی برای رقابت از طریق سایت اتاق تهران ۱۰۰ نفر و تعداد کارآفرینان معرفیشده به هیات داوران از سوی تشکلهای بخش خصوصی ۶۲۰ نفر بودند که تعداد کل پروندههای داوریشده به ۷۲۰ پرونده رسید و داوری اولیه با ۱۰ شاخص در حوزههای صنعت، تجارت، بانک و بیمه، حملونقل، استارتآپی (نوآفرین)، خدمات، اقتصاددانان، پژوهشگران و پیشکسوتان انجام شد.
اسامی برندگان:
– مسعود صرامی بنیانگذار شهرک سلامت و سیتیسنتر اصفهان
– هایده شیرزادی موسس و مدیرعامل شرکت بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه
– محمداسماعیل قدس رییس هیاتمدیره شرکت کدبانو (دلپذیر) و پخش پگاه
– سیدمحمد موسوی
– رسول بیوک مسوول کارخانه شکلاتسازی آیدین
– مجید راهب بنیانگذار گروه صنعتی راهب
– فریدون مهبودی پدر بیوتکنولوژی دارویی و کارآفرین برتر
– مسعود خوانساری رییس سابق اتاق تهران و بنیان موسسه امینالضرب.
از این ۸ نفر، ۳ نفر برنده تندیس امینالضرب (دو کارآفرین برتر و یک مدیر باسابقه اقتصادی) و ۵ نفر صنعتگر و کارآفرین و پیشکسوت برنده لوح و نشان امینالضرب شدند.
مسعود نیلی اقتصاددان برجسته و استاد بازنشسته دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف نیز به دلیل فعالیت در حوزه آموزش و سیاستگذاری اقتصادی و ترویج اقتصاد آزاد رقابتی برنده نشان امینالضرب شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد