18 - 11 - 2023
خاموشی ریسکهای سیستماتیک در بورس
«جهانصنعت»- بازار سرمایه با از سر گذراندن یک هفته تمام سبز، در هفته گذشته روند نوسانی و سینونی را تجربه کرد. این روند در حالی بود که برخی تصور میکردند روند مثبت در هفته گذشته کماکان حفظ شود، اما این اتفاق رخ نداد. با وجود این غالب تحلیلها نشان میدهد که بازار اگرچه وارد فاز رالی مثبت نشده، اما کف حمایتی خود را حفظ کرده است و میتواند برای سرمایهگذارانی که نگاه بلندمدت دارند، محل مناسبی برای سرمایهگذاری باشد، چراکه فضای داخلی و بینالمللی حاکی از کاهش ریسکهای اقتصادی و سیاسی است. به نظر میرسد در هفته جدید شرایط کلی بازار مانند هفته گذشته باشد.
کارنامه بورس در هفته چهارم آبان
بررسی معاملات بازار سرمایه در هفته چهارم آبان نشان میدهد سیلام با افزایش ۳۱ درصدی بیشترین بازدهی را میان سهمهای بازار از خود نشان داد. همچنین تکشا با افت ۱۳ درصدی، کمترین بازدهی هفته چهارم آبان را از آن خود کرد. نگاهی به معاملات هفته چهارم آبان نشان میدهد، شاخص کل از ابتدای هفته درگیر مقاومت دو میلیون و ۶۰ هزار واحدی بوده و همین موضوع سبب شد تا نماگر اصلی بازار به رشد خود پایان دهد. به این ترتیب در پنج روز معاملاتی، شاخص کل از دو میلیون و ۵۴ هزار واحد با کاهش ۸۳/۰ درصدی به دو میلیون و ۳۸ هزار واحد رسید. نماینده سهام شرکتهای کوچک و متوسط بازار سرمایه در این هفته قدری رشد کرد، چراکه به طور کلی این سهمها در هفته چهارم آبان وضعیت بهتری را پشت سر گذاشتند. به این ترتیب شاخص هموزن در این هفته حدود ۴۴/۰ درصد به ارتفاع خود افزود و از تراز ۶۹۹ هزار واحد به ۷۰۲ هزار واحد رسید. بیرمقی حرکات شاخصهای بورسی را در این هفته میتوان به پایین بودن ارزش معاملات خرد نسبت داد، چراکه بازار سرمایه در این هفته به طور میانگین، روزانه
۶ میلیارد و ۹۶۰ میلیون برگه سهم حجم خرد و ارزشی معادل چهار هزار و ۵۱ میلیارد تومان را رقم زد. اگر معاملات بورس در هفته چهارم آبان بررسی شود مشخص میشود که سهام شرکت سیمان ایلام (سیلام) توانسته در این هفته با رشد ۳۱ درصدی بیشترین بازدهی را میان رقبای بورسی خود به ارمغان بیاورد و به قیمت ۲۴۱۰ تومان برسد. همچنین کایزد و حآسا دیگر سهمهایی بودند که در این هفته بازدهی خوبی از خود بر جای گذاشتند، به نحوی که کایزد ۲۸ درصد و حآسا ۲۵ درصد در این هفته افزایش قیمت داشتند و به ترتیب به ۱۱۵۶ و ۱۰۲۳ تومان رسیدند. در طرف مقابل اما ارقام ریزش سهمهای کمبازده کمتر بود، به طوری که تکشا با کاهش ۱۳ درصدی بدترین عملکرد را میان سهمهای بورسی ثبت کرد. گفتنی است تکشا در حال حاضر در تراز ۴۵۵۸ تومان قرار گرفته و نزدیکترین حمایت آن سطح ۴۱۰۶ تومان است. همچنین وسرمد و رفاه دیگر سهمهایی بودند که با کاهش ۱۰ درصدی بیشترین کاهش را در هفته چهارم آبان به ثبت رساندند.
الگویU شکل به جای الگوی
V شکل
درباره روند کلی بازار سرمایه در هفته گذشته و همینطور پیشبینی هفته جاری امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با «جهانصنعت» اظهار کرد: به طور کلی بازار سرمایه به یک ثبات نسبی رسیده است، چراکه کلیت پارامترهای اقتصاد در سطح جهانی و در سطح داخلی به یک ثبات معقولی به سر میبرند. در واقع هم از نوسان قیمتهای جهانی کاسته شده و هم قیمت دلار در یککانالی فیکس شده است. از طرفی ریسک قانونگذاری و مقررات و تصمیمات خلقالساعه هم تا حدودی از سر بازار برداشته شده است. او ادامه داد: با توجه به دیدگاههای تکنیکالی میتوان گفت کف معقولی در بازار شکل گرفته و با توجه به اینکه انتظار الگوی Uشکل به جای الگوی Vشکل در حال حاضر در کلیت بازار وجود دارد، رنج شدن بازار در مقطع فعلی خوب به نظر میرسد و میتواند در یک سکوی پرتابی در میانمدت و بلندمدت برای کلیت بازار سرمایه عمل کند. از طرفی باید در نظر داشت که شرایط کلی اقتصاد جهانی با توجه به ریسکهای سیاسی و پارامترهای سیاسی در شرایطی قرار گرفته که دیدگاه بدبینانه و خطرپذیر و شاخصهای ریسکپذیری در اقتصاد جهانی تعدیل شده است و میتوان گفت قیمتها به ثبات نسبی دست یافتهاند و چشمانداز کوتاهمدت باثباتی هم خواهند داشت.
امیرباقری تصریح کرد: به نظر میرسد جمیع این عوامل بر بازار تاثیر منفی نخواهد داشت. تنها نکته منفی سود بینبانکی و نرخ بالای بهره بینبانکی است که اگر تعدیل شود جریان نقدینگی به سمت بازار روانه خواهد شد. از طرفی میتوان با توجه به انتشار برخی دادهها نرخ تورم موثر را در حدود ۵۰ درصد در نظر گرفت.
با توجه به اینکه بازار سرمایه در کف قیمتی به سر میبرد و چشمانداز تورمی حدود ۵۰ درصد است این میتواند محرک یک رالی میانمدت برای بازار سرمایه باشد. او در بخش دیگری از صحبتهایش عنوان کرد: دیدگاه کانالی باید جایگزین دیدگاه خطی شود. وقتی راجع به پارامترهای تصادفی مانند قیمت سهام صحبت میکنیم کانالها برای ما ارزشمند هستند، نه سطوح. اگر در یک هفته درایو مثبت قیمتی داشته باشیم و در یک هفته درایو منفی قیمتی، کماکان کلیت بازار را رنج و ساید خواهیم دید. اینگونه نیست که با یک هفته مثبت به این نتیجه برسیم که قرار است یک رالی کاملا صعودی در کلیت بازار شکل بگیرد. اگر دیدگاه کانالی داشته باشیم این حرکات مثبت و منفی و رنج شدن نهتنها سرمایهگذار را مضطرب نمیکند بلکه فضای بازار سرمایه تحلیلپذیر خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد