18 - 12 - 2019
خبر
همتی:
با متخلفان بانکی برخورد میشود
رییس کل بانک مرکزی در دیدار خود با مدیران حوزه معاونت نظارت بانک ضمن تشکر از اقدامات این حوزه و با تاکید بر ضرورت تقویت و ارتقای نظارت بر عملکرد شبکه بانکی کشور، از مدیران و کارکنان معاونت نظارت بانک مرکزی خواست برای داشتن بانکهایی سالم، قانونمند، با استحکام مالی مناسب و در خدمت تامین مالی نظام اقتصادی کشور و همچنین حفظ و ارتقای اعتماد عمومی به نظام پولی و بانکی کشور، تلاش و اهتمام خود را مضاعف کنند.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، همتی بر لزوم افزایش حساسیت و دقت در بررسی صلاحیت حرفهای مدیران بانکها تاکید کرد و افزود که با توجه به نقش و مختصات ویژه بانکها صرفا باید افرادی که از صلاحیتهای فردی و حرفهای مکفی برخوردارند، در بانکها مسوولیت یابند و هیچ گونه مسامحهای در این زمینه نباید صورت پذیرد.
همتی نظارت و پیگیری فروش اموال مازاد و شرکتهای غیربانکی بانکها را از اولویتهای کاری معاونت نظارت برشمرده و درخواست کرد در این زمینه از تمامی ابزارهای نظارتی و ضمانت اجراهای مقرر در چارچوب قانون استفاده شود. در ادامه، تاأکید شد آمار و مشخصات و جزئیات مربوط به پروندههای تسهیلات با مبالغ کلان به صورت سیستمی مورد پایش مستمر بانک مرکزی قرار گیرد.
قم ارزانترین و کردستان گرانترین استانهای ایران
جهان صنعتنیوز- بررسی آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران در ۱۲ ماه گذشته، نشان میدهد که نرخ کلی تورم در مناطق شهری و روستایی به طور کلی ۴۱ و ۶ دهم درصد بوده است.
بررسی توزیع استانی نرخ تورم با استناد به مرکز آمار ایران حاکی از آن است که استان قم با کمتر از ۴۰ درصد تورم ارزانترین شهر ایران به شمار میرود و در سوی مقابل استان کردستان با بالاترین نرخ تورم بیشتر آسیب را از موج گرانیها دیده است.
بررسی آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران در ۱۲ ماه گذشته، همچنین نشان میدهد که نرخ کلی تورم در مناطق شهری و روستایی به طور کلی ۴۱ و ۶ دهم درصد بوده است.
به این معنا که خانوارهای ایرانی در دوازده ماه گذشته به طور متوسط برای خرید کالای مشابه سال گذشته، کمی کمتر از ۵۰ درصد پول بیشتر پرداخت کردهاند.
از جنبهای دیگر، تورم نقطه به نقطه مرداد ماه با رشدی معادل ۸/۵۴ درصد در استان ایلام، بالاترین افزایش را تجربه کرده و استان فارس کمترین گرانی را تجربه کرده است.
در رویکردی دیگر و جالب توجه، اطلاعات مرکز آمار ایران حاکی از آن است که نرخ تورم روستایی در دوره مورد بحث بیشتر از مناطق شهری بوده است. به طوری که نرخ تورم در مناطق روستایی به ۶/۴۶ درصد رسیده که ۲/۵ واحد درصد بیش از مناطق شهری ایران است.
این در حالی است که به طور طبیعی از آنجا که خانوارهای مناطق روستایی در تامین مایحتاج عمومی خود، به مقدار قابل ملاحظهای خودکفا هستند، باید آسیب کمتری از فرآیند تورم را تجربه کنند. شاید مساله فوق نشاندهنده دگرگونی در نحوه زیست خانوارهای شهری در یکی دو دهه گذشته است که به خودی خود مساله قابل مطالعهای است.
محدود شدن گردش سفتهبازان ریالی
بررسی عملکرد یکساله بانک مرکزی نشان میدهد با محدود شدن تراکنشهای بانکی هر شماره کارت ملی و همچنین هر کارت بانکی و حذف چکهای تضمینی پشتنویسی دوم، گردش سفتهبازان ریالی به شدت محدود شده است.
به گزارش ایبِنا، حذف چکهای پشتنویسی دوم و محدود کردن مبلغ تراکنش هر شماره کارت ملی به ۱۰۰ میلیون تومان در روز و همچنین محدود کردن تراکنش هر کارت بانکی به ۵۰ میلیون تومان نقشی اساسی در کنترل گردش سفتهبازان در یک سال گذشته داشته است.
این دو اقدام اساسی که از سوی شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی انجام شد، به طور عملی دهها هزار میلیارد تومان گردش سفتهبازانه ریال را از چرخه بازارهای مختلف به ویژه بازارهای ارز و سکه خارج کرد و امکان حمله سفتهبازانه از طریق پوزهای بانکی در کشورهای ترکیه، کانادا، عراق، افغانستان و… را به شدت محدود کرد.
همچنین در یک ساله گذشته کنترل و مدیریت گواهی سپردههای ویژه ۲۰ درصدی که از اواخر سال ۱۳۹۶ برای کنترل بازار ارز عرضه شده بود و تبدیل تدریجی آن به گواهیهای ۱۸ درصدی و جلوگیری از هجوم آن به سایر بازارها از دیگر اقدامات بانک مرکزی بوده است. رقم گواهی سپردههای ویژه ۲۰ درصدی نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود.
جذب سرمایهگذاری خارجی ۴ برابر شد
میزان سرمایهگذاری خارجی در پایان سال ۱۳۹۷ در مقایسه با آغاز به کار دولت یازدهم در سال ۱۳۹۲ با رشد حدود ۹/۳ برابری به ۱/۵ میلیارد دلار رسید.
به گزارش ایرنا، با توجه به کافی نبودن سرمایههای داخلی برای انجام پروژهها، برای به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد، نیاز است تا به جذب سرمایهگذاری خارجی اقدام شود.
در سالهای اخیر با وجود تحریمها و فشارهای آمریکا، جذب سرمایهگذاری خارجی در دستور کار قرار داشته است.
بررسی گزارشهای سازمان برنامه و بوجه نشان میدهد میزان سرمایهگذاری خارجی در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ حدود ۹/۳ برابر شده است. بر این اساس، در حالی که در سال ۱۳۹۲ میزان سرمایهگذاری خارجی ۳/۱ میلیارد دلار گزارش شده بود، این عدد در سال ۱۳۹۷ به ۵.۱ میلیارد دلار افزایش یافت.
رشد ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی منابع بانک کشاورزی
روحاله خدارحمی رییس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی روز سهشنبه پنجم شهریور در نشت خبری با خبرنگاران، اصحاب رسانه و مطبوعات، عملکرد این بانک را تشریح کرد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، خدارحمی در این نشست ضمن اظهار خرسندی از موفقیت بانک کشاورزی در حمایت از تامین امنیت غذایی کشور گفت: باوجود شرایط دشوار اقتصادی برخاسته از بدعهدیها و تحریمهای ظالمانه، به لطف خدا تولید کافی در بخش کشاورزی نقطه اتکایی برای کشورمان است که با همت و پشتکار کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی و حمایت دولت میسر شده است.
خدارحمی در ادامه سخنان خود به رشد ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی منابع بانک کشاورزی در دو سال اخیر اشاره و اظهار کرد: این روند رشد در سالجاری نیز برقرار است به طوری که در چهارماهه ابتدای سالجاری توانستهایم ۴۵ درصد تعهدات برنامه سال ۱۳۹۸ را محقق کنیم و مفتخرم اعلام کنم که با این میزان افزایش منابع، از مرز هزار هزار میلیارد ریال عبور کردیم و این موفقیت را مرهون اعتماد مردم و بهبود خدمات بانک هستیم.
وی افزود: رشد ۱۴ درصدی منابع ارزانقیمت از سال ۹۶ تا پایان سه ماهه ابتدای سال ۱۳۹۸ موفقیت ارزنده دیگری است که در کمتر بانکی این ترکیب سپرده دیده میشود و با اتکا به آن توانستهایم تسهیلات خوبی به فعالان بخش کشاورزی پرداخت کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد