21 - 12 - 2019
خبر
هشدار در مورد گرانی مرغ در ماه رمضان
با توجه به افزایش قیمت نهادههای تولید در پی نوسانات اخیر نرخ ارز و کاهش جوجهریزی، به نظر میرسد که برای ماه رمضان با کاهش عرضه و افزایش قیمت در بازار مرغ مواجه خواهیم شد. در همین رابطه مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی اعلام کرد: در پی افزایش نرخ ارز طی ماههای اخیر که در سالجاری شدت بیشتری گرفت، قیمت مرغ به تدریج رو به افزایش رفت و از حدود کیلویی ۸۰۰۰ تومان هم گذشت. محمدعلی کمالیسروستانی با بیان اینکه مرغداران فشار و زیان سنگینی را متحمل میشوند و در این میان مشخص نیست که دستگاههای نظارتی کجا هستند، اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی قیمت هر کیلوگرم مرغ نباید کمتر از ۸۲۰۰ تومان باشد اما در این میان عدهای واردکننده تنها به فکر سودجویی خود هستند و با وجود آنکه نهادههای تولید مانند ذرت و کنجاله سویا را با ارز مبادلهای حدود ۳۶۳۰ تومانی وارد کردهاند آن را با نرخ ارز آزاد به بازار عرضه کردهاند. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی ادامه داد: در این میان نیز نه تنها خبری از تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت برای برخورد با سودجوییها و گرانفروشیهای واردکنندگان نیست بلکه شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به عرضه گوشت مرغ گرم به قیمت کیلویی ۶۹۰۰ تومان در میدان بهمن کرد که سبب شد تا زیان هنگفتی از محل منابع دولتی به خود وارد کنند. از سوی دیگر به پشتوانه این اعتبارات تبعات و زیانهای سنگین متوجه مرغداران شود. کمالیسروستانی تاکید کرد که با چنین شرایطی آینده بدتری در انتظار صنعت طیور است و به نظر میرسد با توجه به کاهش جوجهریزی مرغداران، با کاهش تولید و کمبود مقطعی عرضه در ماه رمضان مواجه باشیم. این در حالی است که اگر دولت اقدام به واردات مرغ کند، صنعت پرورش طیور در ایران نابود میشود چراکه اگر کشورهای دیگر بخواهند با این صنعت بازی کنند به راحتی با دامپینگ و کاهش قیمت میتوانند بسیاری از مرغداران را از گردونه تولید خارج کنند. آن وقت گوشت مرغ که سالهاست به جمع محصولات صادراتی پیوسته مجددا به واردات نیاز پیدا میکند.
انتقاد اتاق بازرگانی از مشکل بانکی و زیرساخت حملونقل؛
صادرات افزایش نمییابد
فارس- نگاهی به آمارها نشان میدهد که تراز تجاری کشور در سال ۱۳۹۶ منفی شد در حالی که پیش از این کارشناسان در این خصوص هشدار داده بودند. در همین خصوص رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران گفت: تا زمانی که الزامات و زیرساخت صادرات فراهم نشود، نمیتوان انتظار بهبود وضعیت صادرات را داشت. عدنان موسیپور اظهار کرد: تراز تجاری کشور در سال ۱۳۹۶ منفی شد، اما منفی شدن تراز تجاری جای تعجب نداشت، زیرا حمایتی از صادرات انجام نشده بود که توقع نتایج مثبت از صادرات داشته باشیم. رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران افزود: اقدام خاصی در سال گذشته برای حمایت از صادرات انجام نشد و حتی بسته حمایت از صادرات در سال گذشته محقق نشد و رشد صادرات هم نتیجه افزایش قیمت ارز در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ بوده است. وی افزود: اگر قیمت ارز در سال گذشته افزایش نمییافت، به جای هفت میلیارد دلار تراز تجاری منفی، حتی ممکن بود به منفی ۱۰ میلیارد دلار برسد. موسیپور بیان داشت: در حالی که بحث حمایت از تولید داخلی مطرح است، اما شاهد مسایلی هستیم که با حمایت از این شعار تطابق ندارد. وی به موضوع نیمهتعطیلی گمرکات کشور از روزهای پایان سال تا اواسط فروردین ماه اشاره کرد و گفت: در حالی که یکی از خواستههای صادرکنندگان در چندین سال اخیر رسیدگی به این موضوع بوده اما هیچگاه مشکل صادرکنندگان در این ایام حل نشده است و هیچ کار خاصی برای رفع این مشکل انجام نشده است. موسیپور با بیان اینکه نرخ ارز در سالهای گذشته همواره سرکوب شده بود، گفت: این موضوع فضا را برای واردات قاچاق فراهم میکرد. وی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان حمایت از کالای ایرانی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: نمیتوان همه بار این شعار را بر گردن بازار داخلی انداخت بلکه برای تحقق این شعار باید ۴۰ درصد از وزن این شعار را در بازارهای خارجی جستوجو کرد.
حمایت از کالای ایرانی با بنر و شعار محقق نمیشود
ایسنا- در حالی که همواره حمایت از حقوق مصرفکننده تاکید میشود اما همچنان بسیاری از واحدهای تولیدی این حقوق را زیر پا میگذارند. در همین خصوص معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ارائه خدمات پس از فروش کالاهای ایرانی نقصهایی وجود دارد ولی حرکتهای خوبی انجام شده و امروز بنگاههای اقتصادی باید خدمات قبل، حین و بعد از فروش را به مصرفکننده ارائه کنند. محمود نوابی ادامه داد: تا چند سال پیش، واحدهای تولیدی و عرضهکنندگان میگفتند کالای فروخته شده پس گرفته نمیشود و این توهین به مصرفکننده بود اما امروز دیگر این موضوع را نمیبینیم و خدمات بهبود پیدا کرده است. رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان کشور در ادامه با بیان اینکه با بنر زدن و شعار دادن کاری پیش نمیرود، گفت: باید با همبستگی ملی از کالای ایرانی حمایت کنیم. اگر بخشهای بیمه و بانک وارد میدان حمایت نشوند، کار پیش نمیرود و تولیدکنندگان با مشکلات بیشتری مواجه میشوند. وی عنوان کرد: اگر واحد تولیدکننده به حمایت از حقوق مصرفکننده اعتقاد نداشته باشد، محکوم به فناست.
مالیات عراق بر ۳ دسته کالای وارداتی از ایران
تسنیم- اگرچه ایران دوست و شریک تجاری قدیمی عراق به حساب میآید که در شرایط نابسامانیهای سیاسی به این کشور کمک کرده است اما عراق سیاستهایی را هر چند ماه یک بار در دستور کار قرار میدهد که به دنبال آن تجار ایرانی با ضرر و زیان زیادی مواجه میشوند. این در حالی است که بر اساس اعلام رایزن بازرگانی ایران در عراق، این کشور برای جبران کسری بودجه خود، مالیات ۲۵ درصدی به واردات انواع شیرینیجات، بستنی، فرآوردههای لبنی، آبمیوه و نوشیدنیهای گازدار علاوه بر تعرفههای قبل اعمال کرده است. ناصر بهزاد، رایزن بازرگانی ایران در عراق با ارسال نامهای به خسروتاج رییس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که کشور عراق بهمنظور جبران کسری بودجه خود نسبت به اعمال متمم و ابلاغ آن به کلیه گمرکات از تاریخ ۱۶ فروردین ۹۷ اعمال کرده است. بر این اساس ضریب مالیات ۲۵ درصدی به واردات انواع شیرینیجات، بستنی،فرآوردههای لبنی، آبمیوه و نوشیدنیهای گازدار علاوه بر تعرفههای قبلی اعمال میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد