شناسه خبر : 25843
23 - 12 - 2019
23 - 12 - 2019
خبر
ظریف:
آمریکا منطقه را به انبار باروت آماده اشتعال تبدیل کرد
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، درباره مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه هشدار داده و گفته است که فروش تسلیحات آمریکا منطقه خلیج فارس را به «انبار باروت آماده اشتعال» تبدیل کرده است.ظریف که به قطر سفر کرده بود، در گفتوگو با شبکه الجزیره هشدار داد که ورود ناوهای بیشتر به خلیج فارس باعث ناامنی منطقه خواهد شد.وزیر امور خاجه ایران در دیدار با امیر و وزیر خارجه قطر هم هرگونه ائتلاف نظامی خارجی در خلیج فارس را «از پیش شکست خورده» دانست.ظریف در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت «امارات متحده با یک میلیون جمعیت، ۲۲ میلیارد دلار و عربستان ۸۷ میلیارد دلار در یک سال خرج خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی کردهاند.»وی گفت: «اگر درباره تهدیدهای این منطقه صحبت میکنیم، این تهدیدها از سوی آمریکا و متحدانش میآید که در حال سرازیر کردن سلاح به منطقه هستند و آن را به انبار باروتی آماده اشتعال تبدیل کردهاند.»وزیر امور خارجه تنگه هرمز را آبراهی باریک خواند که به گفته او حضور بیشتر شناورهای خارجی در آن باعث کاهش امنیت برای همه میشود.ظریف پس از بازگشت از قطر، سفر خود را «بسیار سازنده» خواند و در توئیتی نوشت: «تنها کشورهای منطقه میتوانند امنیت منطقه را تضمین کنند.»
اقدامات رییسجمهور فرانسه برای کاهش تنش
ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پس از واکنشهایی که جمهوری اسلامی ایران به بیعملی اروپاییها نشان داد برخی از کشورهای اروپایی تلاشهایی را شروع کردند و به دنبال فائق آمدن به مشکلات برآمدند. سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که برخی رسانهها اعلام کردند که در تماس تلفنی روحانی با ماکرون دو پیشنهاد از سوی فرانسه مبنی بر حساب بانکی با ۱۵ میلیارد دلار برای راه انداختن اینستکس و دعوت از رییسجمهور ایران برای حضور در نشست G۷ (گروه هفت) در پاریس مطرح شده است، اظهار داشت: پس از واکنشهایی که جمهوری اسلامی ایران به بیعملی اروپاییها نشان داد برخی از کشورهای اروپایی تلاشهایی را شروع کردند و به دنبال فائق آمدن بر مشکلات برآمدند. وی با اشاره به تلاش فرانسه به عنوان یکی از اعضای ۱+۴ افزود: رییسجمهور فرانسه به عنوان یکی از اعضای ۱+۴ اقداماتی را به منظور کاهش تنش شروع کرده و جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که از این تلاشها استقبال میکند و تلاشها را نفی نمیکند. سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در جریان تلاش فرانسه، فرستاده ویژه آقای ماکرون به ایران آمد، همچنین آقای عراقچی پیامی را به عنوان نماینده ویژه رییسجمهور ایران به رییسجمهور فرانسه ارائه کرد. موسوی با بیان اینکه مذاکرات تلفنی میان روسای جمهور ایران و فرانسه در چند نوبت برقرار شده است، تاکید کرد: طبیعی است که در این بین پیشنهادهای مختلفی مطرح میشود اینها هیچ کدام قطعی نیست و پیشبینیهایی است که برخی احساس میکنند، شاید پیامهایی که رد و بدل میشود از این دست باشد، ولی در حد گمانهزنیهای رسانهای است و نباید به آن توجه کرد، اما تا این لحظه پیشنهادی که بشود به شکل قطعی روی آن حساب کرد مطرح نیست.
هیل گزارش داد:
تلاش بولتون برای خروج انگلیس از برجام
ایلنا- تلاش مشاور امنیت ملی آمریکا برای همراه کردن انگلستان با سیاستهای آمریکا علیه ایران ادامه دارد. جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید خواهان آن است تا انگلستان را به همراهی با سیاستهای دونالد ترامپ رییسجمهوری ایالات متحده وادار کند و شنیده میشود بولتون خواهان تشدید مواضع انگلستان در مورد ایران است. بر اساس این گزارش، وی حتی خواستار خروج انگلیس از برجام در راستای سیاستهای آمریکا شده است. همچنین بولتون قصد دارد از انگلیس بخواهد موضع سختگیرانهتری در قبال هوآوی اتخاذ کند. بولتون به دولت جدید بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا بسیار امیدوار است و تصور میکند میتواند دولت جدید را با خود همراه کند.
سفر جان بولتون به بریتانیا برای مذاکره درباره
چین و ایران
فارس- مشاور امنیت ملی آمریکا قصد دارد در طول سفر خود و دیدار با مقامهای بریتانیایی درباره قطع همکاری با هوآوی و حضور نظامی در خلیجفارس مذاکره کند. جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا قصد دارد در سفر خود به بریتانیا، این کشور را به عدم همکاری با شرکت هوآوی و حمایت همهجانبه از ائتلاف دریایی خلیجفارس ترغیب کند. با نزدیک شدن به مهلت جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا به نظر میرسد این کشور مواضع خود را به ایالات متحده نزدیکتر کرده است. جان بولتون قصد دارد در طول سفر خود و دیدار با مقامهای بریتانیایی نسبت به قطع همکاری با هوآوی که به گفته دولت آمریکا از عوامل دولت چین است، مذاکره کند. دولت بریتانیا پیش از این برای حضور نظامی در خلیجفارس و همراهی با آمریکا اعلام آمادگی کرده بود.
روحانی، پوتین و علیاف دور هم جمع میشوند
انتخاب- روسای جمهور ایران، روسیه و آذربایجان چهارشنبه ۲۳ مرداد برای سومین بار و این بار در شهر ساحلی سوچی دور هم جمع میشوند تا راههای تقویت همکاریها را بررسی کنند. ۱۹ فروردینماه ۱۳۹۵ محمدجواد ظریف، سرگئی لاوروف و المار محمد یاروف وزرای خارجه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در پایان نخستین نشست سهجانبه خود در باکو بیانیهای را صادر و توافق کردند که تمهیدات برگزاری نخستین نشست سهجانبه سران سه کشور را فراهم کنند. این نخستین نشست سهجانبه وزرای خارجه سه کشور در راستای تقویت همکاریهای سهجانبه در حوزههای مختلف بود. در همین راستا نخستین نشست روسای جمهوری اسلامی ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان چهار ماه بعد در ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار شد و تکمیل «هاب ترانزیتی ایران» و تبدیل ایران به مرکز گذر کریدورهای حملونقل منطقهای و به تبع آن کانون تحولات اقتصادی منطقه، از جمله موضوعاتی بود که در دستورکار این نشست سهجانبه قرار داشت. در نشست باکو سه رییسجمهور توافق کردند که دومین نشست در تهران برگزار شود.دهم آبان ۱۳۹۶ روحانی، پوتین و علیاف برای دومین بار و این بار در تهران دور هم جمع شدند. حسن روحانی همان روز در نشست خبری مشترک به همراه همتایان روس و آذربایجانی خود با بیان اینکه اساس اجلاس روسای جمهوری ایران، روسیه و آذربایجان بر مبنای دوستی و همسایگی سه کشور است، گفت: این دوستی، صمیمیت و همسایگی جغرافیایی و رابطه فرهنگی، ما را برای استفاده مناسبتر از ظرفیتهای سه کشور مصممتر کرده است. رییسجمهور کشورمان با اشاره به تصمیمات نشستهای باکو و تهران از جمله در حوزه ترانزیت بین سه کشور و منطقه اوراسیا گفت: در چارچوب این مسیر ترانزیتی، شمال به جنوب متصل خواهد شد و تصمیم ما بر این است که بندرعباس به هلسینکی متصل شود، یعنی آسیا را به اروپا متصل کنیم و مسیر این ترانزیت ما از طریق آذربایجان، روسیه و اروپای شرقی و شمالی است. رییسجمهور کشورمان عنوان کرد: ما همچنین به دنبال اجرای مسیر سبز گمرکی و اعمال استانداردهای واحد گمرکی بین سه کشور هستیم. آنگونه که روحانی عنوان کرد در اجلاس تهران در خصوص ایجاد روابط بانکی بهتر و استفاده از پول ملی در تجارت دو جانبه و سهجانبه تاکید شد. انرژی و محیطزیست خزر هم از جمله موضوعاتی بود که مورد توجه سران سه کشور در این نشست بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد