24 - 12 - 2019
خبر
رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی:
گرانی خودسرانه برخی واردکنندگان
میزان- با توجه به تغییراتی که در بازار دلار اتفاق افتاد اما برخی مسوولان معتقدند که تغییر آنچنانی در قیمت کالاها صورت نگرفته است. این در حالی است که به گفته رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، برخی از واردکنندگان که انحصار برخی کالاها را در اختیار دارند در قیمتها تغییراتی اعمال کردند. بر این اساس برخی از کالاهایی که به صورت قاچاق وارد کشور میشوند به دلیل اینکه با دلار بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تهیه میشوند و نظارتی بر آنها نیست افزایش قیمت داشتهاند.
محمد آقاطاهر با اشاره به اینکه برخی از واردکنندگان که انحصار برخی کالاها را در اختیار دارند در قیمتها تغییراتی اعمال کردند که تذکراتی را به آنها خواهیم داد، ادامه داد: برخی از توزیعکنندگان کالا نیز خودسرانه اقدام به افزایش قیمت کالاهای موجود کردند که البته خریدار ندارند.
وی درباره تولیدات داخلی هم بیان کرد: به جز برخی از کالاها مثل مواد شوینده که از قبل عید اعلام کرده بودند که افزایش قیمت میدهند و برخلاف دستورالعمل دولت نیز این افزایش را اعمال کردند، در سایر کالاها تغییراتی مشاهده نشده است. آقاطاهر با بیان اینکه در حال حاضر قیمت برنج وارداتی به خاطر قیمت دلار افزایشی نداشته است، بیان کرد: هر کیلوگرم برنج هندی در عمدهفروشیها از ۵ هزار و ۵۰۰ تومان آغاز میشود تا ۷ هزار و ۸۰۰ به فروش میرسند.
رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تاکید کرد: اگر دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به اندازه کافی توزیع شود، قیمتها ثابت خواهد ماند و رانتها از بین میرود و تفاوتی بین قیمت کالای وارداتی بین دولت و واردکنندگان خصوصی نخواهد بود. وی تاکید کرد: کالا به اندازه کافی در بازار وجود دارد و اگر برخی افراد به دنبال سودجویی نباشند قیمتها نباید افزایش یابد.
سرنوشت نامعلوم صادرات پس از نوسانات دلار
ایسنا- تعیین سیاستهای ارز تک نرخی و ماجرای جایگزینی یورو به جای دلار در روزهای گذشته باعث شده سهم واردات و صادرات نسبت به هم به طور مرتب در تغییر باشد. اگرچه هنوز آمارهای رسمی تجارت کشور در فروردین ماه منتشر نشده اما مروری بر برخی آمارهای ارائه شده گویای آن است که در اولین ماه سال گاه به واسطه افزایش نرخ ارز صادرات تا حدود دو برابر واردات گسترش یافته و گاه بر اساس وضع قوانین جدید تا یکچهارم واردات کاهش پیدا کرده است.
اما طبق آخرین آمارها، یک هفته پس از اجرای سیاستهای جدید در حوزه نرخ ارز، واردات روند افزایشی به خود گرفت و صادرات با تغییرات دو برابری نسبت به اولین روزهای اجرای این سیاستها در وضعیتی قرار گرفته است که بیش از ۳۳ درصد کمتر از حجم واردات است. بر این اساس در تاریخ ۲۸ فروردین امسال، ۲۰۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار کالا وارد مرزهای کشور شده که وزنی حدود ۱۴۶ هزار تن داشته است. اما در همین تاریخ میزان صادرات برابر با ۱۳۷ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار بوده است که ۵۷/۳۳ درصد کمتر از واردات به شمار میرود.
البته از نظر وزنی، کالای صادره به نسبت حجم بیشتری داشته و در این روز بیش از ۲۶۰ هزار تن کالا از مرزهای ایران صادر شده است. با این حال نسبت به روزهایی که به تازگی قوانین ارزی مدون شده بود صادرات رشد کرده و به نظر میرسد ثبات قیمتها باعث شده تجار بتوانند برای ادامه فعالیتهای خود برنامهریزی کرده و بر اساس شرایط جدید برای خود تصمیم بگیرند. در این میان باید به این نکته نیز توجه داشت که فروردین ماه سال قبل تراز تجاری کشور ۳۷۵ میلیون دلار مثبت بوده و بر این اساس میزان صادرات کشور به همین اندازه بیش از واردات بوده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد