شناسه خبر : 27744
29 - 12 - 2019
29 - 12 - 2019
خبر
کدخدایی:
اتهامات بدون سند سعودی باید در مجامع بینالمللی پیگیری شود
گروه سیاسی- سخنگوی شورای نگهبان نوشت: اتهامات بدون سند سعودی باید در مجامع بینالمللی پیگیری شود. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: همان گونه که ایران مسوولیت ساقط کردن پهپاد آمریکایی را بر عهده گرفت، چنانچه اقدامی علیه سعودیها انجام داده بود، بدون تردید اعلام میکرد. وی افزود: اصرار بر دروغ گفتن و اتهام زدن توسط مقامات سعودی مشکلی را حل نمیکند. اتهامات بدون سند سعودی باید در مجامع بینالمللی پیگیری شود.
دیدار ترامپ و نخستوزیر استرالیا با محوریت ایران
ایلنا- رییسجمهوری آمریکا و نخستوزیر استرالیا در کاخ سفید دیدار و درباره برخی مسائل بینالمللی از جمله ایران رایزنی میکنند. دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکا با اسکات موریسون نخستوزیر استرالیا در کاخ سفید دیدار میکند. ترامپ و موریسون درباره ارتقای روابط دوجانبه، ایران و چین رایزنی خواهند کرد. بر اساس این گزارش، با توجه به افزایش تنشهای ارضی بر سر دریای چین جنوبی و نگرانی کشورهای منطقه، رایزنی درباره این مساله از دیگر محورهای دیدار ترامپ و موریسون خواهد بود.
وزارت کشور:
با قانون جدید، ۱۱۰ حزب رسمی در کشور مجوز فعالیت دارند
ایرنا- معاون سیاسی وزیر کشور گفت: با توجه به قانون جدید احزاب، تاکنون ۱۱۰ حزب رسمی شناسنامهدار در کشور مجوز فعالیت دریافت کردهاند. جمال عرف تقویت احزاب را از رویکردهای دولت تدبیر و امید در عرصه سیاسی دانست و گفت: در همین راستا تلاش خود را بر ساماندهی و قانونمند کردن فعالیت احزاب قرار دادهایم. وی تصریح کرد: پیش از این ۲۵۰ حزب در کشور مجوز فعالیت گرفته بودند اما از این تعداد بنا بر قانون جدید «نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی» چون یا فعالیتی نداشته و یا مجمع عمومی تشکیل نداده بودند، ۱۱۰ حزب جنبه رسمی و قانونی به خود گرفته و سایر احزاب هنوز نتوانستهاند خود را با این قانون تطبیق دهند. عرف ادامه داد: قانون به احزاب یک سال فرصت داده است که خود را با این شرایط جدید مطابقت دهند اما در راستای تقویت فعالیتهای حزبی ما این مدت زمان را به دو برابر افزایش دادهایم. معاون سیاسی وزیر کشور برنامهمحور بودن را از مباحث جدی فعالیتهای حزبی به ویژه در عرصه انتخابات دانست و اظهار داشت: توصیه ما به احزاب این است که برنامهمحور باشند. عرف خاطرنشان کرد: انتظار میرود احزاب مجوزدار فعالیت جدی و پررنگی در انتخابات پیش رو داشته باشند و بتوانند فرهنگ کار گروهی و فعالیتهای حزبی را بیش از پیش در کشور نهادینه کنند. لازم به ذکر است قانون جدید «نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی» در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد موافقت قرار گرفت و سپس از سوی رییسجمهوری برای اجرا به وزارت کشور ابلاغ شد.
فلاحتپیشه:
پرونده ایران در موضوع آرامکو به شورای امنیت نمیرود
ایسنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد راهبرد امنیت ملی آمریکا برای قرن ۲۱ اجازه ورود به جنگی را نمیدهد که نتایج آن غیرقابل پیشبینی است. همین موضوع باعث شده آمریکاییها در مقابل ایران دست به عصا حرکت کنند.
حشمتالله فلاحتپیشه در تحلیلی درباره اتفاقات رخ داده بعد از حمله یمنیها به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان و به دنبال آن تلاش برای افزایش فشار به ایران، گفت: واقعیت آن است که همه مسائل در قالب سردرگمی سیاست خارجی آمریکا قابل توضیح است؛ اینکه شاهد شکست سیاستهای عربستان به عنوان متحد منطقهای آمریکا هستیم که در چنین شرایطی تاکید ما این است که پیامهای مذاکره ترامپ قابل اعتماد نیست. وی با بیان اینکه «راهبرد آمریکا فشار حداکثری به ایران است و در همین قالب هم حرکت میکند» افزود: اگر آمریکاییها شاهد سقوط پهپادشان توسط ایران نبودند ممکن بود اشتباهاتی درباره ایران مرتکب شوند. آنچه آمریکا را برای اقدام نظامی علیه ایران نگران میکند از توازن شکل گرفته در جنگ احتمالی نشأت میگیرد. نه اینکه آنها نخواهند کاری کنند بلکه آمریکاییها قبل از سقوط پهپاد سیاست اقدام علیه برخی نقاط در ایران را در پیش گرفته بودند و حتی پیشنهاداتی هم مطرح میکردند که بعد از سقوط پهپاد، همه از بین رفت و از دستور کار خارج شد. لذا شاهد سردرگمی آمریکا و متحدانش هستیم. وی در عین حال گفت که ایران در چنین شرایطی برای پرهیز از تبعات هر گونه اقدام خشونتآمیز در آینده نامه اعتراضآمیز به سفارت سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا داد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه «با تمامی تلاشهای آمریکا پرونده ایران در موضوع آرامکو به شورای امنیت نمیرود»، گفت: در موضوع آرامکو آمریکاییها هم مواضع نیمبند علیه ایران مطرح کردند.
مخالفت اعضای شورای امنیت با پروژه محکومسازی ایران در بحران آرامکو
تلاش ایالات متحده آمریکا در نشست اخیر شورای امنیت برای صدور بیانیه علیه ایران با مخالفت سایر اعضا ناکام ماند.
به گزارش ایلنا، در نشست عادی شورای امنیت که به ریاست روسیه برگزار شد، گزارش دبیر کل در خصوص عملیات یمنیها علیه تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان قرائت شد. در این نشست که با موضوع بررسی تحولات یمن برگزار شد، نماینده آمریکا در شورای امنیت، سعی کرد جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مقصر این حمله قلمداد کرده و دیگر اعضای شورای امنیت را وادار به همراهی در خصوص این ادعا کند. با این حال ادعای مخدوش مقامات آمریکایی از سوی نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل به چالش کشیده شد. در این نشست که با بیاعتنایی سایر اعضای شورا نسبت به طرح اتهامات آمریکا علیه ایران همراه بود کشورهای عضو نسبت به افزایش تنشها در بحران یمن ابراز نگرانی کردند.اما نماینده آمریکا در شورای امنیت پس از ناکامی در جلب حمایت اعضای دیگر در خصوص مقصر جلوه دادن ایران، پیشنهاد دیگری را مبنی بر برگزاری جلسه بسته و غیرعلنی شورای امنیت با هدف صدور بیانیه در خصوص حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان را مطرح کرد اما نماینده روسیه، این پیشنهاد را نیز نپذیرفت.نماینده روسیه به عنوان رییس دورهای شورای امنیت اظهار داشت: هنوز تحقیقات مستند و جامعی در خصوص حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان صورت نگرفته و در نتیجه، زمان مناسبی برای صدور بیانیه شورای امنیت نیست.متعاقبا روسیه تاکید کرد که لازم است اعضای شورای امنیت بر روی صدور بیانیهای جامع در خصوص تحولات یمن در آینده با یکدیگر همکاری کنند.اما در این رابطه وزیر خارجه روسیه نیز از کشورهای حوزه خلیجفارس خواست گفتوگوها برای از بین بردن تنشها را آغاز کنند. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه اعلام کرد همه کشورهای حوزه خلیجفارس باید گفتوگوها را برای از بین بردن تنشها آغاز کنند. وی افزود: مسکو خواستار برداشتن گامهای دیپلماتیک پیشگیرانه برای پرهیز از تکرار حملاتی شبیه حملات آرامکو است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد