29 - 12 - 2019
خبر
تعطیلی خودروسازان با حذف تعرفه واردات
خانه ملت- نایبرییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس معتقد است در صورتی که تعرفه واردات خودرو صفر شود، خودروسازیهای داخلی به دلیل بیکیفیت بودن تعطیل میشوند.
هادی قوامی نایبرییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به بالا بودن هزینه تمام شده تولید خودرو، گفت: در صنعت خودروسازی ایران به مولفههای اقتصادی توجه نمیشود در واقع برای تولید خودرو بر مبنای مباحث اقتصادی، کارخانههای این صنعت باید در کنار بنادر و با مشارکت خودروسازیهای خارجی بنا میشد تا زمینه تولید خودروی باکیفیت به منظور صادرات فراهم میشد.
کرهجنونی صنعت خودروسازی را با نگاه برونگرا همزمان با ایران که نگاه درونگرا داشت، آغاز کرد اما حال این کشور توانسته دنیا را تسخیر کند اما ایران نه تنها نتوانست به سایر کشورها صادراتی داشته باشد بلکه توانایی تولید خودروی باکیفیت را نیز ندارد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر تعرفه واردات خودرو به شدت بالاست و با وجود حمایتهای بیشمار از صنعت خودروسازی، خودروسازان توانایی تولید خودروی باکیفیت را ندارند.
وی با بیان اینکه در صورتی که تعرفه واردات صفر شود خودروسازی داخلی به دلیل بیکیفیت بودن تعطیل میشود، اظهار کرد: استراتژی به کار گرفته شده در صنعت خودروسازی، کاملا غلط و اشتباه است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هزینه بالاسری خودروسازان بسیار بوده و مکانیابی آنها برای احداث کارخانهها غلط است، اضافه کرد: کرهجنونی صنعت خودروسازی را با نگاه برونگرا همزمان با ایران که نگاه درونگرا داشت، آغاز کرد اما حال این کشور توانسته دنیا را تسخیر کند اما ایران نه تنها نتوانست به سایر کشورها صادراتی داشته باشد بلکه توانایی تولید خودروی باکیفیت را نیز ندارد.
سرمایهگذاری ۴۷ میلیاردی معادن در محیطزیست
ایسنا- آخرین بررسیهای آماری از سرمایهگذاری حدود ۴۷ میلیارد تومانی معادن در بخش محیطزیست حکایت دارد که بیشترین سهم مربوط به معادن استخراج سنگآهن است.
گزارش مرکز آمار از نتایج آمارگیری از اطلاعات محیطزیستی معادن در حال بهرهبرداری کشور در سال ١٣٩۶ نشان میدهد که در مجموع حدود ۴۷ میلیارد تومان در بخش محیطزیست معادن در حال بهرهبرداری کشور سرمایهگذاری شده است که معادن استخراج سنگ آهن با حدود ۳۲ میلیارد تومان بیشترین سرمایهگذاری را در بخش محیطزیست انجام داده است و معادن استخراج سنگ مس و استخراج سنگ سرب و روی با ۷/۴ میلیارد و ۴/۳ میلیارد تومان سرمایهگذاری در رتبههای بعدی قرار دارند.
بنابر این گزارش از میان معادن دارای فاضلاب، معادن استخراج شن و ماسه، سنگ تزئینی و سنگ آهک به ترتیب با ۵٧۶، ٣۶١ و ٢٧۶، بیشترین معادن دارای فاضلاب هستند.همچنین توزیع استانی معادن، نشان میدهد که استانهای اصفهان، فارس و کرمان به ترتیب با ١۶٨، ١۵٧ و ١۴٠ معدن، بیشترین تعداد معادن دارای فاضلاب را داشتهاند.از سوی دیگر مقدار کل فاضلاب تولید شده در معادن دارای فاضلاب کشور، ٣٧٠۵١ هزار مترمکعب است.
از ١۴۵٠ معدن دارای فاضلاب، ٨۵٠ معدن دارای سیستم تصفیه فاضلاب بودهاند. از این تعداد، ٧٢١ معدن از تصفیه فیزیکی، ٣۴ معدن از تصفیه شیمیایی و ٩۴ معدن نیز از روش بیولوژیکی (زیستی) استفاده کردهاند.محل دفع فاضلاب ٧٣٩ معدن در زمینهای غیرکشاورزی، ٢٨٢ معدن در چاه، ١۶٧ معدن در رودخانه، ١٢٠ معدن در زمینهای کشاورزی، ٢٢ معدن در شبکه فاضلاب، ١١ معدن در دریاچه/تالاب و ١۶٢ معدن در سایر محلهاست.٣٧۴٢ معدن دارای باطله (۹/۶۹ درصد) بودهاند که از این تعداد ٣٠١ معدن از مخزن سد باطله، ٣٢٣٠ معدن از مخزن دپوی باطله و ٢١١ معدن از سایر روشها برای دفع مواد باطله معدن استفاده کردهاند.از ۵٣۵٣ معدن، ٧٨٩ معدن (۷/۱۴ درصد) در بخش محیطزیست، سرمایهگذاری داشتهاند. بررسی معادن براساس نوع فعالیت نشان میدهد گروههای استخراج سنگ آهک، استخراج شن و ماسه و سنگ لاشه به ترتیب با ١٩٠، ١٧٠ و ١٣۶ معدن، بیشترین تعداد معادن دارای سرمایهگذاری در بخش محیطزیست را داشتهاند.
افزایش ۳۷ درصدی صادرات فولاد شرکتهای بزرگ
«جهان صنعت»- صادرات فولاد به مدار رشد بازگشت. میزان صادرات فولاد شرکتهای بزرگ طی مرداد امسال، ۳۷ درصد افزایش یافت. این در حالی است که صدور این محصول در ماههای گذشته با کاهش همراه شده بود.
شرکتهای بزرگ فولادساز کشور طی مرداد ۹۸، حدود ۶۳۳ هزار و ۵۰ تن فولاد صادر کردند. این رقم طی مدت مشابه سال گذشته ۴۶۲ هزار تن بود.
از این میزان، شرکتهای «فولاد خوزستان» ۱۷۴ هزار و ۷۷۲ تن، «فولاد کاوه جنوب» ۱۵۲ هزار و ۱۵۰ تن، «ذوب آهن اصفهان» ۱۰۳ هزار و ۸۳۰ تن، «فولاد مبارکه» ۹۱ هزار و ۲۶۵ تن، «فولاد هرمزگان» ۷۹ هزار و ۲۱۴ تن، «چادرملو» ۱۸ هزار و ۷۷۵ تن، «فولاد بناب» ۷ هزار و ۵۲۳ تن، «فولاد خراسان» ۵ هزار و ۱۱ تن و «فولاد آلیاژی ایران» ۵۱۰ تن صادر کردند.
شرکتهای بزرگ فولادساز طی پنج ماهه نخست ۹۸ بیش از دو میلیون و ۹۰۴ هزار و ۳۶۶ تن فولاد صادر کردند که در مقایسه با میزان صادرات مدت مشابه پارسال (حدود دو میلیون و ۷۹۲ هزار و ۶۶۰ تن)، چهار درصد کاهش نشان میدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد