14 - 03 - 2020
خبر
افزایش لحظهای قیمت گوشت در بازار
باشگاه خبرنگاران- به دنبال قاچاق دام از مرزهای کشور، قیمت گوشت در بازار با افزایش روبهرو شده است به طوری که به گفته رییس اتحادیه گوشت گوسفندی، هماکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان به مغازهدار و ۶۸ تا ۶۹ هزار تومان به مشتری عرضه میشود. این در حالی است که در برخی مناطق سطح شهر این کالا با قیمتهای بسیار بالاتری به فروش میرسد. بر همین اساس علیاصغر ملکی، قاچاق دام از مرزهای کشور را دلیل اصلی افزایش لحظهای قیمت گوشت در بازار اعلام کرد و افزود: اگرچه مساله کمبود دام ناشی از قاچاق را به مسوولان ذیربط اطلاعرسانی کردیم، اما تاکنون برخورد جدی با این موضوع صورت نگرفته است و با ادامه این روند نمیتوان پیشبینی خاصی راجع به وضعیت قیمت گوشت در بازار داشت.
ملکی قیمت هر کیلو دام زنده در میادین را ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان اعلام کرد و گفت: خروج غیرقانونی دام از مرزهای کشور و افزایش تقاضا در این برهه زمانی بر کمبود دام و افزایش قیمت دامن میزند. رییس اتحادیه گوشت گوسفندی ادامه داد: با توجه به آنکه افزایش نرخ نهادههای دامی بر قیمت تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد، از این رو دامدار چارهای جز اعمال آن بر نرخ نهایی محصول ندارد. وی با اشاره به اینکه عرضه گوشت وارداتی در بازار محسوس نیست، تصریح کرد: بارندگیهای اخیر در تاخیر واردات و عرضه گوشت به بازار داخل تاثیر بسزایی داشته است.
انتقاد اتحادیه مرغ از کمبود نظارت در خردهفروشیها
ایلنا- در حال حاضر در یک منطقه از سطح شهر مرغ کیلویی ۱۰ هزار تومان و در منطقه دیگر ۱۲ هزار تومان به فروش میرسد و هیچ نظارتی بر قیمت آن نمیشود. مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی با انتقاد از این موضوع گفت: هیچ نظارتی بر قیمتگذاری مرغ در خردهفروشیها نمیشود در حالی که قیمت تمام شده ما برای همه جا یک نرخ است و بیش از ۷۵۰۰ تومان نیست اما در نقاط مختلف شهر این قیمت دو هزار تومان اختلاف دارد. محمد یوسفی در ادامه با بیان اینکه با تحت فشار قرار دادن تولیدکننده هیچ کاری پیش نخواهد رفت، گفت: تولیدکننده قرار نیست سرمایهگذاری کند، ریسک بپذیرد و زحمت بکشد و در مقابل ضرر هم بدهد.
وی با اشاره به فشار تنظیم بازار برای قبول شرایط این سازمان توسط تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: دوره پرورش مرغ بیشتر از دو ماه طول نمیکشد و تعطیلی آن برای تولیدکننده به صرفهتر از زیان دادن است. یوسفی اظهار داشت: نمیتوانند برای تولیدکننده تکلیف و قیمت تعیین کنند! آن هم زمانی که هزینههای تولید بسیار افزایش داشته است. قیمت تمام شده، فروش و مصرفکننده مرغ کاملا مشخص است و باید تمام این مسائل در نظر گرفته شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی با اشاره به قیمت تمام شده مرغ زنده تصریح کرد: قیمت تمام شده مرغ زنده با هزینههایی که هر روز افزایش مییابد حدود ۷۵۰۰ تومان تا ۷۷۰۰ تومان است که باید قیمت کشتارگاه و حملونقل را جداگانه محاسبه کنند و یک قیمت کارشناسی شده برای مرغ در نظر بگیرند. چرا که مرغدار که قرار نیست بابت خوشامد دل مسوولان از جیبش هزینه کند.
رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی:
گرانی میوه به تولیدکنندگان ارتباطی ندارد
ایسنا- بازار میوهوترهبار همچنان به بهانههای گوناگون با افزایش قیمتهای عجیب و غریب دست و پنجه نرم میکند. بر همین اساس رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی اعلام کرد که مشکل بازار میوهوترهبار را باید در میادین مرکزی میوهوترهبار جستوجو کرد، چرا که قیمت انواع میوه از باغ و باراندازهای ما متعادل است و اما وقتی به میدان میوه وترهبار میرسد، ناگهان با رشد قیمتها مواجه میشویم. حسین شیرزاد افزود: همه تلاشمان را میکنیم که قیمت انواع میوهوترهبار از سر زمین و باغات تا میدان میوهوترهبار کنترل شود، اما وقتی که این محصولات به میادین میوهوترهبار میرسد همه چیز تغییر میکند و وقتی میوه به دست مردم میرسد، با افزایش قیمت روبهرو شده است. وی با بیان اینکه میوه از باغداران با قیمتهای پایین خریداری میشود، ادامه داد: هر اتفاقی در حوزه افزایش قیمت میوهوترهبار مانند گوجه فرنگی، پیاز، سیبزمینی، پرتقال و... میافتد به میادین میوهوترهبار و فروشندگان آن محصولات برمیگردد و به تولیدکنندگان ربطی ندارد.
واردات تخممرغ شیرینتر است!
مهر- اگرچه مسوولان بر این عقیده هستند که مشکلات حملونقل نهادههای دامی تا حدودی بهبود یافته است اما با این وجود قیمت تخممرغ نسبت به هفتههای گذشته حدود هزار تومان افزایش یافته و میانگین قیمت هر کیلوگرم از این محصول درب مرغداری به کیلویی حدود ٩ هزار تومان رسیده است. در همین خصوص رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران از افزایش قیمت تخممرغ به کیلویی ٩ هزار تومان درب مرغداری خبر داد و گفت: وضعیت حمل نهادهها بهبود یافته است. ناصر نبیپور گفت: نهادهها نسبت به گذشته راحتتر به دست تولیدکنندگان میرسد اما کرایهها همچنان بالاست. رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با اشاره به واردات تخممرغ برای تنظیم بازار، گفت: این تخممرغها با قیمتهای بالا وارد میشوند و با یارانهای که دولت میدهد شانهای ١٣ هزار و ٨٠٠ تومان دست مصرفکننده میرسد. نبیپور با اشاره به اینکه مسوولان اعلام کردند ٢٠٠٠ تن تخممرغ با دلار ۴٢٠٠ تومانی برای تنظیم بازار وارد میکنند، گفت: ما اعلام آمادگی کردیم به همین میزان سرمایه در اختیار صنعت و تولید داخل قرار بگیرد و در ازای آن تولیدکنندگان ۴٠٠٠ تن تخممرغ تحویل دولت میدهند که مورد پذیرش قرار نگرفت چراکه همواره واردات شیرینتر است. به گفته وی هماکنون قیمت تمام شده تولید هرکیلوگرم تخممرغ ٧٢٠٠ تومان است.
قیمت جهانی مواد غذایی ارزانتر شد
ایسنا- قیمت جهانی مواد غذایی در نوامبر به پایینترین سطح در بیش از دو سال گذشته کاهش پیدا کرد. آنطور که سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرده است، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانههای روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی میکند در نوامبر به ۸/۱۶۰ واحد رسید که در مقایسه با رقم بازبینی شده ۹/۱۶۲ واحد در اکتبر، کمتر بود و این شاخص در پایینترین سطح از ماه می سال ۲۰۱۶ قرار گرفت. البته در میان مواد غذایی مورد بررسی در شاخص فائو در نوامبر، تنها قیمت شکر ۴/۴ درصد نسبت به اکتبر افزایش پیدا کرد. همچنین شاخص قیمت غلات فائو در نوامبر ۱۶۴ واحد بود که ۱/۱ درصد در مقایسه با ماه پیش از آن کاهش داشت. قیمت دانههای روغنی نیز برای دهمین ماه متوالی کاهش پیدا کرد و با ۶/۷ درصد کاهش ماهانه، به پایینترین سطح در ۱۲ سال اخیر رسید. کاهش قیمت غلات به دلیل تاثیر برداشت محصول جدید روی سهمیه صادرات برنج و کاهش قیمت ذرت به دلیل رقابت صادراتی بوده است. در این میان قیمت روغن پالم به دلیل رشد سطح ذخایر در کشورهای صادرکننده بزرگ و افت قیمت جهانی، کاهش قابل ملاحظهای پیدا کرد. قیمت سویا و روغن گل آفتابگردان نیز به دلیل فراوانی عرضه در آمریکا، اتحادیه اروپا و بازارهای نوظهور متعدد و چشمانداز تولید مطلوب در منطقه دریای سیاه کاهش پیدا کرد. قیمت مواد لبنی هم در نوامبر ۳/۳ درصد نسبت به اکتبر ارزان شد که ششمین کاهش ماهانه متوالی بود در حالی که قیمت گوشت نیز اندکی کاهش یافت. فائو اعلام کرد تولید جهانی غلات در سال زراعی ۲۰۱۸-۲۰۱۹ به ۵۹۵/۲ میلیارد تن خواهد رسید که در مقایسه با پیشبینی قبلی، اندکی کمتر بوده و همچنین ۴/۲ درصد نسبت به تولید بالای سال گذشته کمتر است. همچنین تولید جهانی گندم در سال زراعی ۲۰۱۸-۲۰۱۹ به ۷۲۵/۱میلیون تن خواهد رسید که ۸/۲ میلیون تن کمتر از پیشبینی قبلی است زیرا در برآوردها از برداشت امسال ترکیه و روسیه تجدیدنظر شده است. فائو همچنین پیشبینی کرد موجودی غلات جهان در پایان فصل ۲۰۱۹، ۷۶۲ میلیون تن است که نسبت به نوامبر بدون تغییر مانده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد