17 - 03 - 2020
خبر
امکان افزایش نرخ خرید تضمینی گندم به ۲ هزار تومان
باشگاه خبرنگاران- با توجه به اینکه نرخ ۱۶۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم نتوانسته رضایت کشاورزان را جلب کند، زمزمههایی در خصوص افزایش نرخ خرید تضمینی گندم تا ۲ هزار تومان به گوش میرسد. بر همین اساس عباس پاپیزاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید، قرار است این هفته نرخ خرید تضمینی گندم به دو هزار تومان افزایش یابد و چنانچه این موضوع اجرایی نشود، نمایندگان موضوع استیضاح و پیگیری از قوه قضاییه را بنابر آییننامه داخلی مجلس در دستور کار خود قرار میدهند تا قوه قضاییه با خاطیان امر برخورد کند.
وی گفت: در سالهای اخیر، دولت بنابر قانون با موضوع نرخ خرید تضمینی گندم به صورت منطقی برخورد نکرده که این امر واکنشهای متعددی را به همراه داشته است. وی افزود: رویکرد دولت در قانون خرید تضمینی گندم طی سالهای اخیر بدان معناست که دولت در نظر دارد بار مالی دیگر بخشهای اقتصادی را به دوش کشاورزان بیندازد و به عبارتی چند هزار میلیارد تومان مالیات پنهان از کشاورزان دریافت کند. پاپیزاده تجدیدنظر دولت در نرخ خرید تضمینی گندم را امری ضروری دانست و گفت: با توجه به آنکه تغییر قیمت از ۱۴۷۰ به ۱۶۰۰ تومان نتوانسته رضایت کشاورزان را جلب کند و جوابگوی هزینههای تولیدشان باشد، از اینرو افزایش نرخ خرید تضمینی گندم به دو هزار تومان یک ضرورت به شمار میرود.
احتمال گرانی مجدد گوشت
به دنبال قاچاق بیرویه و کمبود دام، قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه برای مصرفکننده به حدود ٧٠ هزار تومان رسیده و احتمال افزایش بیشتر قیمتها نیز وجود دارد. رییس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه قاچاق بیرویه و کمبود دام دلیل این امر است، گفت: قیمت گوشت گوسفندی طی دو هفته گذشته در بازار افزایش چشمگیری داشته است. بر این اساس در این مدت، هر هفته سه مرتبه با افزایش قیمت گوشت گوسفندی مواجه بودهایم.
علیاصغر ملکی افزود: در حال حاضر قیمت هرکیلوگرم شقه بدون دنبه تحویل به مغازهدار بین ۶٢ تا ۶٣ هزارتومان و برای مصرفکنندگان حدود ۶٨ تا ۶٩ هزارتومان است. ملکی با اشاره به خروج جمعیت زیاد دام از کشور از راه قاچاق، گفت: هم دام سنگین و هم دام سبک به صورت قاچاق از کشور خارج میشود و همین امر سبب شده قیمت دام افزایش زیادی داشته باشد، وقتی هم که دام گران میشود روی نرخ گوشت تاثیر میگذارد.
ملکی با اشاره به اینکه چند روزی است پستهای قرنطینهای سازمان دامپزشکی در جادهها اقدام به بازرسی و برخورد میکنند، گفت: انتظار داریم این بازرسیها و برخوردها قانونی و صحیح باشد تا ورود دام به تهران با مشکل مواجه نشود. وی با اشاره به نزدیک شدن شب یلدا و آخر ماه، افزود: هر سال در این ایام تقاضا بالا میرود و اگر به مسائلی که اشاره شد توجه نشود و روند فعلی ادامه یابد، احتمال افزایش بیشتر قیمتها وجود دارد.
وعده تنظیم بازار شب یلدا
ایسنا- در حالی که در آستانه شب یلدا قرار داریم، بسیاری از محصولات کشاورزی به ویژه میوه و خشکبار با نوسان و افزایش قیمت مواجه شده است. بر همین اساس رییس سازمان تعاون روستایی اعلام کرد که این سازمان با ظرفیت بیش از ۵/۲ میلیون تنی انبارهای خود در کشور آماده تنظیم و کنترل بازار محصولات کشاورزی از جمله میوه برای شب یلدا و دیگر ایام به نفع مردم و تولیدکنندگان است.
حسین شیرزاد اظهار کرد: این سازمان همانگونه که وقتی تولیدکنندگان در حال زیان دیدن هستند به بازار ورود کرده و قیمتها را به نفع تولیدکنندگان کنترل میکند، ظرفیت انبارداری بیش از دو و نیم میلیون تنی در کشور دارد و هر زمانی که قیمت محصول کشاورزی از جمله میوه و . . . بالاتر از نرخ منطقی برود نقش تنظیم بازاری خود را به نفع تولیدکنندگان و مصرفکنندگان ایفا میکند. همانگونه که طی ماههای گذشته این کار را برای سیبزمینی و پیاز انجام دادیم و موجودی خود را به بازار تزریق کردیم. وی درباره عرضه زعفران در بورس کالا نیز اینگونه توضیح داد که سازمان تعاون روستایی در سال گذشته با خرید ۶۸ تن زعفران به بازار ورود پیدا کرد و این محصول را از کشاورزان به عنوان خرید توافقی تحویل گرفت.
سرپرست سازمان توسعه و تجارت:
صادرات، دلیل افزایش قیمت و بحران در بازار نیست
تسنیم- در حالی که صادرات بیرویه محصولات کشاورزی و برخی کالاهای مصرفی طی هفتههای اخیر منجر به کمبود و افزایش قیمت در بازار شد، سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بر اساس بررسیهایی که انجام دادیم مشخص شد صادرات دلیل بروز بحران و افزایش قیمتها در بازار داخلی نیست.
محمدرضا مودودی درباره صادرات کالاهای مصرفی مردم و افزایش قیمت این کالاها در بازار داخلی، اظهار کرد: بر اساس بررسیهایی که انجام دادیم مشخص شد، میزان صادرات رب گوجهفرنگی در بازه شش ماه سالجاری از مدت مشابه سال گذشته، ۱۰ درصد کمتر بوده است و آنچه که بازار را بحرانی نشان میداد ربطی به صادرات نداشت زیرا در صورتی که قرار بود صادرات بازار را با بحران مواجه کند، این اتفاق باید سال گذشته روی میداد.
وی افزود: به نظر میرسد که دلیل خاص شرایط بازار رب گوجهفرنگی احتکار خانگی و افزایش میزان خرید خانگی بود و همچنین احتکارهای انبوهی که توسط دلالها به این امید شکل گرفت که قیمتها افزایش مییابد. سرپرست سازمان توسعه و تجارت ایران ادامه داد: در شرایط فعلی نیز که صادرات این محصول آزاد شده است اعلام کردیم که هرکسی که قبلا صادرات داشته است بتواند میانگین صادرات سه ساله خود در سالجاری نیز صادرات داشته باشد.
وی در واکنش به اینکه بر اساس چه ملاکی اجازه صادرات در کالاها مصرفی مردم را میدهید، تصریح کرد: میزان صادرات رب گوجه در هفت ماه سالجاری تنها به اندازه پنج درصد ظرفیت تولید کشور است و بر این اساس بود که اجازه صادرات داده شد. این در حالی است که ملاک صادرات در بقیه محصولات نیز بر همین اساس است. مودودی گفت: در صورتی نیز که دستگاههای دیگر ممنوعیت صادرات اعلام کنند ما به آنها میگوییم که صادرات دلیل بروز مشکل در بازار و تشدید قیمت آن محصول نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد