17 - 03 - 2020
خبر
گرانی ۱۴ تا ۶۶ درصدی کالاهای اساسی
تسنیم- به دنبال افزایش قیمت مداوم کالاهای اساسی، بانک مرکزی نیز در تازهترین گزارش خود در مورد متوسط قیمت خردهفروشی کالاهای اساسی از افزایش قیمت شش گروه نسبت به هفته قبل از ۱۶ آذر خبر داد. بر این اساس در هفته منتهی به شانزدهم آذرماه نرخ لبنیات ۹/۴ درصد، تخممرغ ۶/۴ درصد، برنج ۴/۰ درصد، گوشت قرمز ۳/۵ درصد، مرغ ۷/۰ درصد و چای ۲/۰ درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ حبوب ۵/۰ درصد، میوههای تازه ۶/۱ درصد، سبزیهای تازه ۹/۰ درصد و قند و شکر ۱/۰ درصد کاهش یافت اما قیمت روغن نباتی ثابت ماند.
همچنین تازهترین گزارش رسمی بانک مرکزی از متوسط قیمت خردهفروشی کالاهای اساسی مردم نشان میدهد که در هفته منتهی به شانزدهم آذرماه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نرخ لبنیات ۵/۶۶ درصد، تخممرغ ۵/۶۱ درصد، برنج ۸/۲۳ درصد، حبوب ۴/۱۴ درصد، میوههای تازه ۸/۵۳ درصد، سبزیهای تازه ۱/۳۷ درصد، گوشت قرمز ۲/۴۸ درصد، گوشت مرغ ۱/۴۴ درصد، چای ۲/۲۳ درصد، روغن نباتی ۸/۴۳ درصد و قند و شکر ۸/۳۹ درصد افزایش یافته است.
کلاف سردرگم مبادلات بانکی ایران و چین
تسنیم- مبادلات بانکی ایران و چین همچنان با چالش مواجه است. بر همین اساس رییس اتاق بازرگانی ایران و چین از سفر سفیر ایران به چین برای رفع مشکلات مبادلات بانکی میان دو کشور خبر داد. اسدالله عسکراولادی با اشاره به اینکه با تعاملات صورت گرفته قرار بود مبادلات بانکی فعالان اقتصادی کشور با طرف چینی آغاز شود، اظهار داشت: هنوز این موضوع وارد فاز اجرایی نشده است.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: اخیرا سفیر ایران برای رفع مشکلات بانکی با طرف چینی عازم این کشور شده که امیدواریم طی روزهای آینده خبرهای خوبی در مورد نتایج مثبت مذاکرات منتشر شود.
این اظهارنظرها در حالی است که عسکراولادی پیش از این اعلام کرده بود از دوم دسامبر (۱۱ آذرماه) یک بانک چینی تبادلات بانکی خود را با طرف ایرانی آغاز خواهد کرد.
ممنوعیت صادرات، جلوی گرانی نخود را گرفت
ایسنا- با وجود پیگیریهای متعدد برخی مسوولان برای جلوگیری از ممنوعیت صادرات نخود، صادرات نخود از اول دی ماه ممنوع اعلام شد. در همین خصوص رییس شورای ملی نخود گفت: شوک روانی این خبر قبل از اینکه هر اقدام اجرایی انجام شود، قیمت نخود را در بازار کیلویی هزار تا ۱۵۰۰ تومان پایین آورده است.
ناصر مرادی، این تصمیم را به چند دلیل غیرمنطقی دانست و با بیان اینکه صادرات نخود مشکلی برای تنظیم بازار داخل کشور ایجاد نمیکند، خاطرنشان کرد: ما در کشور بیش از ۱۰۰ هزار تن مازاد نخود داریم، به گونهای که تولید نخود در کشور سالانه به ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن میرسد، اما میزان مصرف نخود حداکثر دو کیلوگرم به ازای هر نفر یعنی معادل ۱۶۰ هزار تن است. مرادی با اشاره به اینکه طی سه سال قیمت نخود در کشور هیچ افزایش ناشی از برهم خوردن تعادل بازار نداشته، گفت: در این مدت قیمت نخود بین پنج تا هفت هزار تومان ثابت بوده که البته این رقم هم جوابگوی هزینه کشاورزان نیست.
وی دلیل دیگری که باعث غیرمنطقی شدن ممنوعیت صادرات نخود میشود را گذشتن زمان پیک مصرف نخود در کشور اعلام کرد و افزود: پیک مصرف نخود عمدتا در ماههای محرم و صفر به دلیل پخت نذریهاست که این زمان گذشته، به علاوه اکثر خانوادهها خرید حبوبات خود را مهرماه انجام میدهند و اکنون زمان خرید گذشته است. رییس شورای ملی نخود درباره پیامدهای ممنوعیت صادرات نخود نیز عنوان کرد: اگر ممنوعیت صادرات مستمر باشد، قیمت نخود باز هم در بازار افت خواهد داشت و هم تجار و هم کشاورزان متضرر میشوند. مرادی از دست رفتن بازارهای خارجی را از دیگر پیامدهای ممنوعیت صادرات نخود دانست و تاکید کرد: اگر ایران صادرات نداشته باشد، کشورهای دیگر نخود خود را وارد بازار میکنند.
مرغ کیلویی ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان
مهر- بازار مرغ همچنان در آشفتگی به سر میبرد به طوری که قیمت هر کیلوگرم مرغ در مراکز خردهفروشی به ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش یافت.
بر همین اساس اتحادیه پرنده و ماهی با بیان اینکه قیمت مرغ در ادامه روند افزایشی خود، به ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان در مراکز خردهفروشی رسیده است، اعلام کرد: نرخ این کالا در عمدهفروشی درب کشتارگاه ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان، توزیع درب واحدهای صنفی ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان و خردهفروشی مرغ شمال ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان است.
به گفته این اتحادیه، همچنین قیمت عمده مرغ کشتار شمال در میدان بهمن نیز ۱۱ هزار تومان، هر کیلوگرم سینه مرغ با کتف ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان، سینه بدون کتف ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و فیله ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.
کاهش ۱۵ درصدی واردات
فارس- گمرکیها نسبت به میزان درآمد گمرک در لایحه بودجه ۹۸ اعتراض دارند و معتقدند که درآمد ۲۶ هزار میلیارد تومانی گمرک برای سال آینده غیرکارشناسی است. در همین رابطه رییس کل گمرک با تاکید بر اینکه درآمد ۲۶ هزار میلیارد تومانی گمرک برای سال آینده غیرکارشناسی است و باید تعدیل شود، گفت: در هشت ماهه امسال، ۱۴ هزار میلیارد تومان حقوق ورودی و هفت هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده وصول شده است.
مهدی میراشرفی افزود: آنچه در قانون بودجه امسال مصوب شده ۲۹ هزار میلیارد تومان است اما برای سال آینده ۲۶ هزار میلیارد تومان پیشبینی شد. برای امسال تکلیف سنگینی برعهده گمرک گذاشته شد و این درآمدها از ۲۳ هزار میلیارد تومان با افزایش شش هزار میلیارد تومانی به ۲۹ هزار میلیارد تومان رسید که بخشی از این افزایش مربوط به حقوق ورودی خودروهاست بنابراین با توقف واردات خودرو درآمدهای این بخش محقق نخواهد شد.
میراشرفی به دیگر ابعاد وضعیت درآمدهای گمرک پرداخت و عنوان کرد: در حال حاضر با کاهش ۱۵ درصدی واردات روبهرو هستیم که شاید برای صنایع و واحدهای تولیدی خوب نباشد اما برای کل کشور خوب است که واردات را محدود کرده و باید به سمت داخلیسازی برویم. از طرفی صادرات با رشد همراه است. رییس کل گمرک خاطرنشان کرد: اگر سال آینده نیز واردات همینگونه باشد پیشبینی میشود که درآمدهای مفروض در لایحه بودجه به طور کامل محقق نشود. رییس کل گمرک در رابطه با میزان درآمدهای وصول شده در ۸ ماهه امسال بیان داشت: در این مدت حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان با ضمانتنامهها وصولی وجود داشته و همچنین هفت هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده اخذ شده است. همچنین ۱۱۰۰ میلیارد تومان نیز از محل حقوق ورودی خودرو دریافت شد. میراشرفی با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش درآمدهای گمرک از محل شفافیت واردات هستیم، اظهار داشت: در حال حاضر تجارت خارجی با محدودیت و پیچیدگیهایی همراه است که عارضه آن غیرشفاف بوده و فساد و تخلف را به همراه دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد