18 - 03 - 2020
خبر
بانک مرکزی اعلام کرد؛
گرانی ۸ گروه مواد غذایی
مهر- در حالی روند افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار شدت گرفته که جدیدترین گزارش بانک مرکزی نیز حاکی از افزایش قیمت ۸ گروه مواد خوراکی است.
بر این اساس بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به بیستوهفتم مهر را اعلام کرد که طی آن قیمت هشت گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و سه گروه کاهش یافت.
در هفته منتهی به بیستوهفتم مهر نرخ لبنیات ۳ درصد، برنج ۹/۰ درصد، حبوب ۵/۰ درصد، گوشت قرمز ۲/۰ درصد، گوشت مرغ ۶/۰ درصد، قند و شکر ۱/۰ درصد، چای ۳/۰ درصد و روغن نباتی ۱/۱ درصد افزایش و قیمت تخممرغ ۷/۲ درصد، میوههای تازه ۸/۱ درصد و سبزیهای تازه ۹/۱ درصد نسبت به هفته قبل کاهش یافت.
همچنین نگاهی به تغییرات یک ساله قیمتها نیز نشان میدهد که نرخ لبنیات در هفته منتهی به بیستوهفتم مهر امسال نسبت به مدت مشابه سال ۶/۵۰ درصد، تخممرغ ۴/۶۶ درصد، برنج ۷/۱۹ درصد، حبوب ۳/۱۲ درصد، میوههای تازه ۴/۶۱ درصد، سبزیهای تازه ۴۴ درصد، گوشت قرمز ۶/۴۳ درصد، گوشت مرغ ۷/۵۰ درصد، چای ۳/۲۳ درصد، روغن نباتی ۱/۳۴ درصد و قند و شکر ۹/۳۳ درصد افزایش یافته است.
حذف هفت قلم کالا از اولویت یک دریافت ارز دولتی
مهر- هفت قلم کالا که امکان تامین آنها از محل تولیدات داخلی امکانپذیر است، از اولویت «یک» گروه کالایی دریافت ارز دولتی حذف و به گروه دو اضافه شد.
محمد شریعتمداری وزیر سابق صنعت، در تاریخ هفتم شهریورماه ۱۳۹۷ با ارسال نامهای به عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی، خواستار جابهجایی این هفت قلم کالا از فهرست یک گروه کالایی به گروه دو دریافت ارز شدند.
در نامه وزیر وقت صنعت خطاب به رییس کل بانک مرکزی آمده است: در مورد ارائه فهرست تکمیلی مشتمل بر تعداد ۷۵ ردیف تعرفه کالایی برای قرار گرفتن در گروه کالایی یک به منظور بهرهمندی از ارز با نرخ رسمی، به آگاهی میرساند با توجه به امکان تامین اقلام زیر از محل تولید داخلی و به منظور حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید و واحدهای تولیدی ذیربط لطفا دستور فرمایید تا این کالاها شامل هفت تعرفه از گروه کالایی اولویت یک حذف و به فهرست کالاهای گروه دو اضافه شوند.
از جمله این هفت گروه میتوان به پودر کاکائو، مداد و مداد رنگی با مغز دارای غلاف سخت و… اشاره کرد.
افزایش نرخهای خرید تضمینی کشاورزی
ایسنا- با وجود گذشت یک ماه از آنچه قانون برای دولت تکلیف کرده، هنوز نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی تصویب و ابلاغ نشده است. در حالی که اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی با تعلل دولت روبهرو شده است، معاون برنامهریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی از بررسی نرخهای خرید تضمینی پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی در شورای اقتصاد خبر داد و تاکید کرد: قطعا نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته افزایش مییابد.
عبدالمهدی بخشنده گفت: اگرچه وزارت جهاد کشاورزی نیز با تاخیر اندکی و در مرداد ماه نرخهای پیشنهادی خود را به شورای اقتصاد پیشنهاد داد اما انتظار میرود این نرخها با توجه به آغاز فصل زراعی، هر چه سریعتر تصویب و ابلاغ شود.
وی با بیان اینکه کشاورزان هیچ نگرانی بابت آینده تولید و بازارشان نداشته باشند، تاکید کرد که با توجه به وضعیت کنونی قطعا نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته افزایش مییابد و این نگاه در دولت نیز وجود دارد.
مصرف گوشت گاو ماده در سوسیس و کالباس
مهر- با وجود اینکه برخی مسوولان عرضه گوشت دامهای پیر داخلی به جای گوشتهای وارداتی یخزده برزیلی را تایید کردهاند، رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران این موضوع را بعید دانست و گفت: گوشت گاو ماده بیشتر در صنعت سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار میگیرد.
احمد مقدسی با بیان اینکه بعید میدانم چنین چیزی صحت داشته باشد، افزود: گوشت گاو ماده که معمولا چهار تا پنج سال عمر میکند بسیار ناپز و زمان خیلی زیادی برای پخت آن لازم است.
بنابراین این نوع گوشت بیشتر برای تولید سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار میگیرد. رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه گاوهای نر چون شیرده نیستند، نگهداری آنها توجیه اقتصادی ندارد، اضافه کرد: گاوهای نر در ۱۶ تا ۱۷ ماهگی کشتار میشوند و معمولا به سن پیری نمیرسند بنابراین مطلبی که عنوان شده بعید است که رخ داده باشد.
پرونده تخلف واحدهای توزیعی در تعزیرات
ایرنا- به دنبال تخلفاتی از جمله گرانفروشی، درج نشدن قیمت، صادر نکردن فاکتور، نداشتن پروانه کسب و عرضه خارج از شبکه در بازار، ۷۰۰ پرونده واحدهای تولیدی و توزیعی به سازمان تعزیرات معرفی شد. بر همین اساس سخنگوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: ارزش ریالی پروندههای تشکیل شده نزدیک به ۱۲ میلیارد ریال بوده است.
غلامرضا کاوه افزود: این اقدام در پی اجرای طرح نظارتی و بررسی دقیق عملکرد واحدهای تولید و توزیعکننده انواع مصالح ساختمانی، با هماهنگی بازرسان سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و بازرسان اصناف در سراسر کشور انجام شد.
کاوه ادامه داد: در اجرای طرح نظارت و کنترل بازار مصالح ساختمانی و جلوگیری از افزایش غیرمنطقی قیمتها در شش ماه نخست امسال ۴۵ هزار و ۶۲۷ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی و توزیعی مصالح ساختمانی انجام شد.
وی اظهار داشت: در این بازرسیها محصول سیمان با ۱۴ هزار و ۱۱۶ مورد بازرسی در صدر قرار دارد و پس از آن، آهنآلات با ۱۳ هزار و ۷۴۳ مورد، سایر مصالح با ۱۲ هزار و ۹۹۹ مورد و در نهایت شن و ماسه با چهار هزار و ۷۶۹ مورد بازرسی در ردههای بعدی قرار دارند.
این مسوول در ادامه به عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها در نظارت بر بازار لوازم خانگی مانند یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی و تلویزیون اشاره و اضافه کرد: تعداد کل واحدهای بازرسی شده نزدیک به هفت هزار و ۷۱۳ مورد بوده است. وی خاطرنشان کرد: ارزش ریالی پروندههای تخلف تشکیل شده در این حوزه بیش از ۱۶ میلیارد ریال برآورد شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد